Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Εύκολο γλυκάκι σοκολάτας με λίγα υλικά

Έτοιμο σε λίγα λεπτά

22 Απριλίου 2020 16:03
Εύκολο γλυκάκι σοκολάτας με λίγα υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σας παρουσιάζουμε το πιο εύκολο γλυκό με 3 υλικά θα το φτιάξετε τόσο εύκολα αλλά και γρήγορα που δε θα το πιστεύετε. Αν σας αρέσουν τα εύκολα γλυκά δοκιμάστε και αυτό το οικονομικό σοκολατένιο γλυκό

Για το σοκολατένιο γλυκό με 3 υλικά θα χρειαστείτε

  • 200 γρ. ‏σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα
  • 400 γρ. ‏φυστικοβούτυρο
  • 100 γρ. ‏λευκή σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

1Απλώνετε πλαστική μεμβράνη σε μια μακρόστενη φόρμα.
2Λιώνετε σε μπεν μαρί τα 100 γρ. σοκολάτας γάλακτος και προσθέτετε 2 κ.σ. φυστικοβούτυρου. Ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να είναι ομοιόμορφο.
3Βάζετε το μισό μείγμα στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει και το στρώνετε. Αν χρειαστεί σηκώνετε την φόρμα και την χτυπάτε προς τα κάτω για να στρώσει καλύτερα.
4Λιώνετε σε μπεν μαρί τα 100 γρ. λευκής σοκολάτας και αυτή τη φορά προσθέτετε 4 κ.σ. φυστικοβούτυρου. Ανακατεύετε μέχρι να έχετε λείο μείγμα.
5Βάζετε όλο το μείγμα στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει και το στρώνετε. Αν χρειαστεί σηκώνετε την φόρμα και την χτυπάτε προς τα κάτω για να στρώσει καλύτερα.
6Απλώνετε τα υπόλοιπα 100 γρ. της σοκολάτας γάλακτος από πάνω και αφού λειάνετε την επιφάνεια του γλυκού το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.

Σουφλέ σοκολάτας για αρχάριους - Το πιο νόστιμο και εύκολο γλυκό

Φτιάξτε -σήμερα κιόλας- το πιο εύκολο σουφλέ σοκολάτας. Πρόκειται για ένα λαχταριστό γλυκό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Η εκτέλεση της συνταγή είναι για... αρχάριους. Αν κάνετε διατροφή, δείτε εδώ το γλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη με 4 υλικά.

Υλικά

  • 225 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
  • 110 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή Grand Marnier
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για τη σαντιγί:

  • 355 γραμμάρια παγωμένη κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού αυθεντικό εκχύλισμα βανίλιας
  • Κακάο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.
  • Στρώνετε λαδόκολλα σε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκατοστών.
  • Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  • Μόλις λιώσει, η σοκολάτα, απομακρύνετε από τη φωτιά.
  • Προσθέστε βούτυρο και ανακατέψτε.
  • Διαχωρίζετε τα 4 από τα αυγά, τον κρόκο από το ασπράδι, σε δύο μικρά μπολ.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε τα 2 ολόκληρα αυγά και τους 4 κρόκους με 1/2 φλιτζάνι από τη ζάχαρη.
  • Προσθέστε ζεστό μείγμα σοκολάτας.
  • Προσθέστε κονιάκ και ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τα 4 ασπράδια αυγών μέχρι να αφρίσουν.
  • Προσθέστε σταδιακά το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη.
  • Συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Ρίξτε τα χτυπημένα ασπράδια στο σοκολατένιο μείγμα.
  • Απλώστε το μείγμα στο ταψί.
  • Ισιώστε την επιφάνειά του.
  • Τοποθετείστε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου.
  • Ψήστε για περίπου 35-40 λεπτά αλλά όχι παραπάνω.
  • Αφήστε το σουφλέ να κρυώσει.
  • Για να φτιάξετε τη σαντιγί, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια σε μεγάλο μπολ.
  • Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να γεμίσετε τον κρατήρα του σουφλέ, με τη σαντιγί.
  • Πασπαλίστε με κακάο σε σκόνη.
  • Με ένα μαχαιράκι αποκολλάτε προσεκτικά το σουφλέ από το ταψί.
  • Σερβίρετε, το σουφλέ.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share