Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Θεϊκή τάρτα με ζαχαρούχο γάλα και πορτοκάλι

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

22 Απριλίου 2020 16:07
Θεϊκή τάρτα με ζαχαρούχο γάλα και πορτοκάλι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για μια υπέροχη τάρτα με ζαχαρούχο γάλα και πορτοκάλι. Εύκολη στη παρασκευή της, λαχταριστή στη γεύση της, αυτή η τάρτα θα γίνει η γλυκιά σας συνήθεια που θα απολαύσετε εσείς, η οικογένειά σας και οι καλεσμένοι σας. Κι επειδή ξέρουμε πως αγαπάτε τις συνταγές με βασικό υλικό το ζαχαρούχο γάλα, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε το πιο "ανατρεπτικό" ρυζόγαλο με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα!

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
    170 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 75 γρ. βούτυρο λιωμένο + 1 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταρτιέρας

Για τη γέμιση:

  • 4 κρόκοι αυγών
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
  • 1 1/2 κ.σ. ξύσμα φλούδας πορτοκάλι
  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι

Για γαρνίρισμα:

  • 4 ασπράδια σε μαρέγκα ή κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί και ξύσμα πορτοκάλι

Εκτέλεση συνταγής

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε μια μικρή ταρτιέρα με διάσταση βάσης 20 εκ. και βάθους 3 εκ. Εναλλακτικά βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενη βάση 20 εκ. και φροντίζετε όταν βάλετε το μείγμα βάσης να το στρώσετε περιμετρικά στα τοιχώματα σε ύψος 3 εκ.
  • Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε μούλτι τα μπισκότα σε σκόνη (σαν τριμμένη φρυγανιά). Προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν και να έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Ρίχνετε το μείγμα μέσα στη ταρτιέρα και την στρώνετε (πιέζοντάς τη ελαφρώς με τα χέρια σας) στη βάση και τα τοιχώματα της ταρτιέρας.
  • Πασπαλίζετε από πάνω τη 1/2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού και τη ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 5 λ περίπου για να πάρει η βάση ένα ελαφρώς χρυσό χρώμα. Την αφαιρείτε (χωρίς να σβήσετε το φούρνο) και την αφήνετε στην άκρη να κρυώνει.
  • Για τη γέμιση: Βάζετε σε ένα μπολ τους κρόκους αυγών και τα χτυπάτε με το μίξερ, σε υψηλή ταχύτητα, για 3-4 λ ή μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτετε σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα, τη 1 κ.σ. ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζετε για λίγο το χτύπημα να ενσωματωθούν τα υλικά.
  • Ρίχνετε το μείγμα στη ταρτιέρα, πάνω από τη ψημένη βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε τη τάρτα στο ζεστό φούρνο για 12 λ ή μέχρι όταν πιέσετε με την ανάποδη ενός κουταλιού τη γέμιση θα έχει σφίξει και θα “στέκεται”. Αφαιρείτε τη τάρτα από το φούρνο και την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει καλά.
  • Μόλις κρυώσει τη βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να κρυώσει πολύ καλά.
  • Για το γαρνίρισμα: Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε τους κρόκους αυγών για διακόσμηση, πριν βάλετε τη τάρτα για ψήσιμο στο φούρνο, χτυπάτε τα ασπράδια με 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη σε πηχτή μαρέγκα και με ένα κορνέ κάνετε μικρές ροζέτες πάνω στη γέμιση. Ψήνετε κανονικά και τη σερβίρετε με ξύσμα πορτοκαλιού. Διαφορετικά χτυπάτε κρέμα γάλακτος πλήρη σε σαντιγί, γαρνίρετε τη τάρτα με κορνέ και πασπαλίζετε με ξύσμα πορτοκαλιού.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share