Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πανεύκολη τυρόπιτα με λίγα υλικά - Το μυστικό βρίσκεται στην μαγειρική σόδα

Όταν το δοκιμάσετε θα το κάνετε συνέχεια!

20 Απριλίου 2020 11:49
Πανεύκολη τυρόπιτα με λίγα υλικά -  Το μυστικό βρίσκεται στην μαγειρική σόδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σας βρήκαμε συνταγή για την πιο νόστιμη τυρόπιτα με μαγειρική σόδα! Όταν το δοκιμάσετε θα το κάνετε συνέχεια!

Διαβάστε αναλυτικά την συνταγή που θα σας ξετρελάνει!

Μια τυρόπιτα της ευκολίας, που γίνεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά, αρκεί να έχετε στο ψυγείο σας τα υλικά και φυσικά τη μαγειρική σόδα! Δοκιμάστε και τον κορμό της τεμπέλας: Χωρίς ζάχαρη, αυγά και βούτυρο

Υλικά

  • 1 πακετο φυλλα κρουστας
  • 250γρ βουτυρο αγελαδας λιωμενο

Μειγμα τριμμενων τυριων:

  • 300γρ φετα η λευκο τυρι
  • 300γρ κασερι η γκουντα
  • 100γρ καπνιστο τυρι
  • 100γρ κεφαλοτυρι
  • Πιπερι,ριγανη η λιγο δυοσμο

Μειγμα γιαουρτιου:

  • 200γρ γιαουρτι στραγγιστο
  • 1 κουτακι σοδα με ανθρακικο
  • 2 αυγα
  • Επαλειψη πιτας
  • 1/2 φλυτζανι εβαπορε γαλα

Εκτέλεση

Λιωνουμε το βουτυρο και το μοιραζουμε σε δυο μπωλ.Το ενα το χρησιμοποιουμε για το βουτυρωμα των φυλλων και το αλλο θα το βαλουμε στο μειγμα του γιαουρτιου.

Βουτυρωνουμε ενα ταψι 35-36εκ,στρωνουμε ακτινωτα 3 φυλλα βουτυρωνοντας τα ενα ενα πεταχτα με ενα πινελο χωρις να ακουμπησουμε το πινελο πανω στο φυλλο για να παραμεινει τραγανο.Πασπαλιζουμε με μια στρωση απο το μειγμα τυριων,βαζουμε δυο φυλλα τσαλακωτα
βουτυρωνοντας τα ενα ενα,μια στρωση μειγμα τυριων,δυο φυλλα βουτυρωμενα τσακαλωτα,τα υπολοιπα τυρια,κλεινουμε προς τα μεσα τα φυλλα του πατου που εξεχουν και συνεχιζουμε με τα υπολοιπα φυλλα,βουτυρωνοντας ενα ενα και τοποθετωντας τα τσαλακωτα.Χαραζουμε ελαφρως την πιτα για να κοπουν λιγο μονο τα πανω φυλλα.

Σε ενα μπωλ ανακατευουμε τη σοδα,το γιαουρτι,τα αυγα και το βουτυρο που κρατησαμε για το μειγμα γιαουρτιου και περιχυνουμε την πιτα μας.

Στη συνεχεια ριχνουμε απο πανω το εβαπορε και την αφηνουμε για 20′ οπωσδηποτε να φουσκωσει και να ρουφηξει το μειγμα.
Προθερμαινουμε το φουρνο στους 200 βαθμους στις αντιστασεις.

Βαζουμε την πιτα μας να ψηθει στην τελευταια σχαρα του φουρνου για 1 ωρα περιπου.
Σημαντικο:Ελεγχουμε αν εχει ροδισει και απο κατω πριν τη βγαλουμε απ’το φουρνο.Την αφηνουμε για 10′ τουλαχιστον να σταθει και μετα την κοβουμε σε κομματια.

Αν θελουμε βαζουμε μονο 1/2 κιλο φετα η λευκο τυρι και 300γρ κασερι η γκουντα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share