Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

"Ήλιος" σφολιάτας με μερέντα μέσα σε 5 λεπτά - Το πιο όμορφο γλυκό

Τρομερό!

19 Απριλίου 2020 13:54
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν είναι το πιο όμορφο εμφανισιακά γλυκό που έχετε δει; Που να φανταστείτε και την γεύση του. Φτιάξτε μέσα σε 5 μόλις λεπτά έναν ήλιο σφολιάτας με μερέντα.

Το γλυκό αυτό είναι σκέτη κόλαση και μπορείτε να το κάνετε μόνοι στο σπίτι. Αν σας φανεί δύσκολη η συνταγή παρακάτω, δοκιμάστε αυτό το γλυκό φτιαγμένο πάλι από σφολιάτα και σοκολάτα.

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας έτοιμη
  • 1 φλυτζάνι Nutella
  • γάλα
  • άχνη ζάχαρη για γεύση

Οδηγίες

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 º. Σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος, τοποθετήστε το πρώτο φύλλο σφολιάτας, αλείψτε με Nutella, αφήνοντας μισό εκατοστό ελεύθερο, γύρω από την άκρη. Τοποθετήστε το δεύτερο φύλλο στην κορυφή.

Βάλτε ένα ποτήρι στη μέση και πιέστε ελαφρά. Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός μαχαιριού, Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερα ίσα μέρη. Συνεχίστε να χωρίζετε την ζυμη στα 8 και μετα στα 16 , μέχρι να πάρετε όσες ακτίνες θέλετε

Κρατήστε την άκρη του κάθε κομματιού και περιστρέψτε τρεις φορές. Αλείψτε το πάνω μέρος με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

Αφαιρέστε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει, αφαιρέστε την λαδόκολλα και το μεταφέρουμε σε ένα δίσκο.Ετοιμο για σερβίρισμα!

Εύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με μόνο 4 υλικά

Λαχταριστό σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα. Μια εύκολη, απλή και γρήγορη συνταγή για τις υπογλυκαιμίες σας που κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί. Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής για να το φτιάξετε και εσείς οι αρχάριοι και απολαύστε το! Αν θέλετε κι άλλες συνταγές για γλυκό, τότε δείτε κι αυτή με τις λίγες θερμίδες

Δείτε πιο κάτω το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα


Υλικά συνταγής

  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια, καβουρδισμένα
  • 1 κουτί (400 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 55% κακάο
  • 1 κ.σ. σκόνη κακάο

Εκτέλεση συνταγής

  • Στρώνετε με πλαστική μεμβράνη ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 20 εκ. Ψιλοκόβετε τα καρύδια και τα καβουρδίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαντική ουσία, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά, για 2 λ περίπου ή μέχρι να πάρουν χρώμα και βγάλουν το άρωμά τους.
  • Τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ.
  • Σε ένα πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ ρίχνετε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και το ζαχαρούχο γάλα και τα βάζετε σε μπεν μαρί (πάνω σε κατσαρολίτσα με νερό που κοχλάζει σε μέτρια φωτιά προσέχοντας να μην ακουμπά το νερό στο μπολ με τα υλικά) και τα ανακατεύετε ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και έχετε ένα λείο, ομογενοποιημένο, σοκολατένιο μείγμα.
  • Προσθέτετε στο μείγμα τη σκόνη κακάο και τα ανακατεύετε πολύ καλά να ενσωματωθούν.
  • Το αποσύρετε από τη φωτιά και σε αυτό το σημείο μπορείτε, προαιρετικά, να προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού ή ακόμα και ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα αν θέλετε και να τα ανακατέψετε να ενσωματωθούν ισομερώς.
  • Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνειά του, πασπαλίζετε σε όλη την επιφάνειά του τα καβουρδισμένα καρύδια και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα ή μέχρι να πήξει και σταθεροποιηθεί καλά.
  • Στη συνέχεια το κόβετε σε κομμάτια αρεσκείας σας και το σερβίρετε.
TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share