Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Γιαγιαδίστικα κουλουράκια της Λαμπρής - Το μυστικό με την ζάχαρη άχνη

Πεντανόστιμα

15 Απριλίου 2020 23:15
Γιαγιαδίστικα κουλουράκια της Λαμπρής - Το μυστικό με την ζάχαρη άχνη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γιαγιαδίστικα κουλουράκια της Λαμπρής που σίγουρα θα δοκιμάσετε! Αν θέλουμε να βγουν τα κουλουράκια πιο μαλακά, αντικαθιστούμε την κρυσταλλική ζάχαρη με ζάχαρη άχνη. Επίσης. μία ακόμα συνταγή για λαχταριστά πασχαλινά κουλουράκια είναι με μαγειρική σόδα.

ΥΛΙΚΑ:

  • 750 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
  • 400 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 2 αυγά, μέτρια
  • 2 κρόκους αυγού, αραιωμένους με γάλα για το άλειμμα
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. μπέικιν, πάουντερ
  • ½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  2. Στη συνέχεια, στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το πρώτο.
  3. Έπειτα, χτυπώντας ταυτόχρονα, προσθέτουμε τα αυγά 1-1 (περιμένουμε να απορροφηθεί το πρώτο πριν ρίξουμε το δεύτερο).
  4. Κατόπιν, δίχως να σταματάμε το χτύπημα, αδειάζουμε σε δόσεις το μείγμα με το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
  5. Αμέσως μετά, παίρνουμε μπαλάκια των 25-30 γρ. από τη ζύμη, πλάθουμε στο σχήμα που επιθυμούμε και τα τοποθετούμε σε ταψιά του φούρνου, στα οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  6. Ύστερα, αλείφουμε με αυγό τα κουλουράκια με τη βοήθεια ενός πινέλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 25 λεπτά.
  7. Μόλις ετοιμαστούν, αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε.

Πηγή: giorgostsoulis.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share