Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Βάζει κιμά, αυγά και άλλα 4 υλικά σε μπολ και τα ανακατεύει - Το μυστικό για τέλεια κεφτεδάκια

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

15 Απριλίου 2020 22:34
Βάζει κιμά, αυγά και άλλα 4 υλικά σε μπολ και τα ανακατεύει - Το μυστικό για τέλεια κεφτεδάκια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή η συνταγή για κεφτεδάκια είναι ξεχωριστή και σίγουρα δεν έχετε γευτεί ποτέ ξανά κάτι αντίστοιχο. Δοκιμάστε να φτιάξετε τα πιο τυρένια κεφτεδάκια, προσθέτοντας στον κιμά τα υλικά που θα δείτε παρακάτω.

Δεν είναι για όσους πρέπει να προσέχουν τη διατροφή τους, αλλά εμείς την προτείνουμε ανεπιφύλακτα στους λάτρες του κρέατος. Αφού ανακατέψετε τον κιμά με αυγά, κρεμμύδι, σπόρους, πιπέρι, και αλάτι, φτιάξε τα κεφτεδάκια.

Στην συνέχεια τσιγαρίστε τα και μετά από ένα λεπτό προσθέστε γάλα, μακαρόνια και έξτρα σος που θα δείτε παρακάτω, οι οποίες είναι της επιλογής σας. Τέλος ρίξτε πάνω παρμεζάνα...Θα ξετρελαθείτε!

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο παρακάτω τα βήματα: από το 0:58:

Παίρνει ένα κομμάτι ζύμης και το γεμίζει με κιμά - Το αποτέλεσμα είναι απλά πεντανόστιμο!

Ο κιμάς είναι υλικό αγαπημένο κι αυτό γιατί σου δίνει διάφορες επιλογές, από τις πιο κλασσικές μέχρι τις πιο πρωτότυπες. Μια ιδιαίτερη συνταγή θα σας δείξουμε κι εμείς σήμερα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Μπορεί κανείς να τα χαρακτηρίσει κρεατοπιτάκια αλλά σε μια... διαφορετική εκδοχή. Αν πάλι νηστεύετε και θέλετε να... ξεγελάσετε τον ουρανίσκο σας, ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα θεϊκά νηστίσιμα μπιφτέκια χωρίς λάδι!

Το ωραίο με αυτή την συνταγή είναι ότι εκτός από κιμά μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά της αρεσκείας σας όπως για παράδειγμα μπορείτε να τα συνδυάσετε και με φέτα. Κάντε το και σίγουρα θα τρέχουν σε όλους τα σάλια.

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:

Τυλίγει βραστά αυγά με κιμά και φτιάχνει κάτι φανταστικό!

Σε όλους αρέσουν οι κεφτέδες και τα αυγά, ειδικά όταν είναι τηγανιτά. Τι θα λέγατε λοιπόν στον συνδυασμό αυτών των δύο κλασικών πιάτων; Ενώνονται και δημιουργούν κάτι το εξωπραγματικό! Αν πάλι νηστεύετε, δείτε εδώ τη συνταγή για τα πιο νόστιμα μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι.

.Αυτή η συνταγή έχει τις ρίζες της στην Αγγλία και χρονολογείται στο 1700. Είναι στο κατάλληλο μέγεθος και με απίστευτη γεύση. Είναι τέλειο για κολατσιό ή γεύμα. Εδώ έχουμε τη συνταγή για σας. Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε!

Θα χρειαστείτε:

  • 500γρ χοιρινό κιμά
  • 1 κ.σ Worcestershire σως
  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • 2 κ.σ κορνφλάουρ
  • 1/4 κ.σ μοσχοκάρυδο
  • λίγο ψιλοκομμένο φασκόμηλο
  • λίγο ψιλοκομμένο θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 6 βρασμένα αυγά
  • λάδι για το τηγάνι
  • τριμμένη φρυγανιά
  • 1 αυγό
  • 1/4 κούπας γάλα
  • 1/2 κούπας αλεύρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μέτριο μπολ βάλτε τη σως, τη μουστάρδα, το κορνφλάουρ, το φασκόμηλο, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε καλά. Σε ένα άλλο μπολ βάλτε τα 6 καλοβρασμένα αυγά.
  • Πάρτε λίγο από το μείγμα του κιμά και τυλίξτε το γύρω από ένα αυγό Κάντε το αυτό για όλα τα αυγά. Αφήστε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
  • Σε 3 μικρά μπολ βάλτε, στο ένα αλεύρι, στο άλλο ένα αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα και στο 3ο τριμμένη φρυγανιά. Βγάλτε τις μπάλες από το ψυγείο και πανάρετε.
  • Τηγανίστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν χρυσά, για περίπου 7 λεπτά. Αφήστε τα σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι.
  • Κόψτε στη μέση και απολαύστε! Πώς σας φάνηκε;

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share