Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

Οικονομικό και πεντανόστιμο κέικ σοκολάτας που έχει μόνο 2 υλικά

Έτοιμο σε 10 λεπτά!

10 Απριλίου 2020 11:22
Οικονομικό και πεντανόστιμο κέικ σοκολάτας που έχει μόνο 2 υλικά
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Το οικονομικό κέικ σοκολάτας με 2 υλικά ίσως είναι το καλύτερο γλυκό που θα μπορούσατε να φτιάξετε στο σπίτι σε ελάχιστο χρόνο! Αν σας αρέσουν τα κείκ σίγουρα πρέπει να κάνετε και αυτό με το λεμόνι.

Για τη συνταγή με το κέικ nutella θα χρειαστείτε:

Υλικά:

  • 4 ‏αυγά μεγάλα
  • 1 βαζάκι ‏nutella

 κέικ  με 2 υλικά

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 C.
  • Βουτυρώνετε ένα ταψί 20εκ.
  • Χτυπάτε τα αυγά σ’ένα μεγάλο μπολ σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να πάρουν ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα και να τριπλασιαστούν σε όγκο για περίπου δέκα λεπτά.
  • Ζεσταίνετε τη nutella σε φούρνο μικροκυμμάτων για 20″ ,ανακατεύετε κι επαναλαμβάνετε για άλλα 30″ μέχρι να γίνει λεία.
  • Κατεβάζετε τη ταχύτητα του μίξερ σε χαμηλή και προσθέτετε τη nutella κουταλιά-κουταλιά.
  • Τοποθετείτε το μείγμα στο ταψί που έχετε ετοιμάσει και ψήνετε για 25-30 ή μέχρι βάζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρή. Αφήστε το να κρυώσει πριν σερβίρετε.

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 5 υλικά

Μια πολύ εύκολη, για αρχάριους και γρήγορη συνταγή για ένα υπέροχο σοκολατένιο γλυκό που δεν απαιτεί ψήσιμο. Ένα γλυκό με στρώσεις μπισκότων και ανάλαφρη γευστικότατη πλούσια κρέμα τυριού, σοκολάτας και σαντιγί που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένης σας συνήθεια.

Υλικά συνταγής

  • 1 1/2 πακέτο μπισκότα σοκολάτας πτι μπερ (όσα πάρει)
  • 440 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 φλ. τσαγιού γάλα
  • 4 φακελάκια (78 γρ. το ένα) Άνθος Αραβοσίτου Στιγμής με γεύση σοκολάτα
  • 220 γρ. έτοιμη σαντιγί

συνταγές για γλυκά

Εκτέλεση συνταγής

  • Στρώνετε (1 στρώση) μπισκότα σε ένα πυρέξ διαστάσεων 23 x 33 περίπου, φροντίζοντας το ένα να καλύπτει το επόμενο στην άκρη του, ώστε να μην αφήνουν κενά μεταξύ τους. Αν υπάρχουν κενά, κόβετε μπισκότα στο μέγεθος που απαιτείται για να χωρέσουν στα σημεία που θέλετε να καλύψετε και τα στρώνετε καλά για να καλυφθεί πλήρως η βάση.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός πολύ καλά μέχρι να γίνει κρεμώδες και να αφρατέψει.
  • Ρίχνετε σταδιακά το 1 φλ. γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Στη συνέχεια, μειώνετε στη χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ, προσθέτετε τη σκόνη κρέμας αραβοσίτου από τα φακελάκια, ρίχνετε σταδιακά και τα υπόλοιπα 2 φλ. γάλα χτυπώντας να ενσωματωθούν πλήρως.
  • Αφήνετε το μίξερ και προσθέτετε μέσα στη κρέμα τυριού-σοκολάτας τη σαντιγί, σε 2 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά μετά από κάθε προσθήκη, με μια μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Απλώνετε το μισό σοκολατένιο μείγμα στο πυρέξ, πάνω από τη στρώση μπισκότων και το στρώνετε ισομερώς με τη μαρίζ. Από πάνω καλύπτετε όλη την επιφάνεια με άλλη μια στρώση μπισκότων, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία της 1ης παραγράφου, ώστε να μην μείνουν κενά μεταξύ τους.
  • Τελειώνετε στρώνοντας το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα από πάνω, ισιώνετε την επιφάνεια, σκεπάζετε το πυρέξ με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα. Στη συνέχεια το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε σκέτο ή γαρνιρισμένο με φρούτα εποχής ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.

Αν θέλετε γλυκό χωρίς σοκολάτα, δείτε εδώ τις νηστίσιμες τηγανίτες που γίνονται αφράτες μέσα και τραγανές έξω.

TAGS
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share