Σάββατο, 30 Μαΐου 2020

Αφράτο τσουρέκι κορδονάτο με ζαχαρούχο γάλα - Γεμάτο ίνες και νοστιμιά

Η καλύτερη και πιο γρήγορη συνταγή

8 Απριλίου 2020 20:18
Αφράτο τσουρέκι κορδονάτο με ζαχαρούχο γάλα - Γεμάτο ίνες και νοστιμιά
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Τσουρέκι κορδονάτο με ζαχαρούχο γάλα από τον Τάσο Αντωνίου. Υπέροχο, αφράτο, κορδονάτο τσουρέκι γεμάτο ίνες και νοστιμιά. Η καλύτερη και πιο γρήγορη συνταγή. Επίσης, εδώ μπορείτε να δείτε μια συνταγή για τα πιο αφράτα και ζουμερά τσουρέκια με μαγειρική σόδα, που παραμένουν το ίδιο ακόμα και μετά από πολλές ημέρες.

Υλικά:

  • 2 κύβοι νωπή μαγιά των 25 γρ.
  • 1,5 φλιτζ. νερό
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 6 αυγά
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:

  1. Διαλύουμε τη μαγιά σε μεγάλο μπολ με το νερό και 1 κ.σ. ζάχαρη. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 10 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και το αλάτι και αναμειγνύουμε με το μίξερ χρησιμοποιώντας το εξάρτημα του φτερού. Προσθέτουμε 5 αυγά, ένα τη φορά, και ανακατεύουμε μετά από κάθε προσθήκη. Αλλάζουμε το εξάρτημα του φτερού με τον γάντζο και κατεβάζουμε στην πιο χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Όταν η ζύμη ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου, σταματάμε το χτύπημα. Καλύπτουμε τον κάδο του μίξερ με μεμβράνη και αφήνουμε κοντά σε θερμό σώμα για να φουσκώσει το τσουρέκι για περίπου 1 ώρα.
  3. Κατόπιν αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε για 6-7 λεπτά το τσουρέκι. Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία ή τέσσερα ίσα μέρη. Τα ρολάρουμε ώστε να γίνουν ομοιόμορφα και τα πλέκουμε σε κοτσίδα. Μπήγουμε την ένωση της κοτσίδας κάτω από το τσουρέκι. Βάζουμε τα τσουρέκια σε βουτυρωμένες λαμαρίνες ή στρωμένες με λαδόκολλα. Φροντίζουμε να αφήσουμε κενό μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν ξανά. Τα σκεπάζουμε με πετσέτες για να μην ξεραθούν και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο κοντά σε ζεστό σημείο, για περίπου 45 λεπτά.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC, στον αέρα. Όταν φουσκώσουν, χτυπάμε σε μπολ ένα αυγό με λίγο νερό και 1 κ.σ. ζάχαρη και αλείφουμε την επιφάνειά τους. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά για άλλα 15 λεπτά γιατί με το αυγό συρρικνώνονται ελαφρώς.
  5. Όταν είναι έτοιμα, τα ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αν ροδίσουν πιο γρήγορα, καλύπτουμε τη λαμαρίνα με αλουμινόχαρτο.

Πηγή: mamapeinao.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share