Κυριακή, 07 Ιουνίου 2020

"Αλλιώτικό" τιραμισού με ψωμί του τοστ!

Πανεύκολο και λαχταριστό!

8 Απριλίου 2020 14:45
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Το τιραμισού είναι ένα αυθεντικό ιταλικό γλυκό, κάτι το οποίο σημαίνει πως δεν έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη καθώς τα περισσότερα ιταλικά γλυκά είναι σχεδόν άγλυκα. Παρ' όλα αυτά, στην Ελλάδα το λατρεύουμε και το τιμούμε ιδιαιτέρως όποτε το βρούμε Σήμερα, το Athensmagazine.gr είπε να κάνει τη ζωή σου λίγο πιο εύκολη και να σου βρει την πιο απλοποιημένη συνταγή για τιραμισού, αντί για μπισκότα σαβαγιάρ λοιπόν,θα χρειαστείς μόνο ψωμί του τοστ. Αν πάλι προτιμάς τα πιο παραδοσιακά γλυκίσματα, ρίξε μια ματιά σε αυτή τη συνταγή γα πασχαλινά κουλουράκια.

ΥΛΙΚΑ

  • 125g μασκαρπόνη
  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 25 ml marsala
  • 3 αυγά
  • 80 ml γάλακτος
  • 1 εσπρέσο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 4 φέτες ψωμί
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • 2 κουτ. Σούπας βούτυρο
  • 3 κύβους μαύρη σοκολάτα

τιραμισού

OΔΗΓΙΕΣ

  • Ανακατέψτε τη μάσκαρπόνε και τη κρέμα και αφήστε την στην άκρη.
  • Ανακατέψτε τα αυγά, το γάλα, το εσπρέσο, το μαρσάλα και την βανίλια. Βυθίστε κάθε κομμάτι ψωμιού στο μείγμα.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο στο τηγάνι και, σε μέτρια φωτιά, τηγανίζουμε το γαλλικό τοστ και στις δύο πλευρές μέχρις ότου να πάρει ένα χρυσό χρώμα παντού.
  • Στρώστε το ψωμάκι με την χτυπημένη κρέμα, ψεκάστε με σοκολάτα,βάλτε ξανά φέτα του τοστ και κρέμα γάλακτος και περισσότερη σοκολάτα.

Πηγή: xrysessyntages.gr

Τα πιο νόστιμα μηλοπιτάκια με ψωμί του τοστ έτοιμα σε χρόνο... μηδέν!

Τα μηλοπιτάκια είναι ένα λατρεμένο γλυκό μιας και σε όλους μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια αυτή η χαρακτηριστική μυρωδιά του καραμελωμένου μήλου. Γι' αυτό κι εμείς σήμερα είπαμε να σας το κάνουμε λίγο πιο εύκολο και να σας δείξουμε την πιο γρήγορη συνταγή με ψωμί του τοστ.

Υλικά:

  • 10-12 φέτες ψωμί του τοστ
  • 3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • 4 κ.σ ζάχαρη
  • Λίγη κανέλα
  • Λίγο γαρύφαλλο τριμμένο
  • Λίγο βούτυρο για άλειμμα
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  • Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο προσθέτουμε τα μήλα και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά
  • Προσθέτουμε την ζάχαρη,ανακατεύουμε και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη
  • Αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε κανέλα και γαρύφαλλο και αφήνουμε στην άκρη
  • Κόβουμε την κόρα από το ψωμί του τοστ,ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε φέτα να λεπτύνει,βάζουμε λίγη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό
  • Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ένα ταψάκι,τα αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,περίπου για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
  • Βάζουμε τα μηλοπιτάκια σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Κι επειδή ξέρουμε πως έχετε μια αδυναμία στα μηλοπιτάκια, δείτε εδώ τη συνταγή που θα μπορείτε να τρώτε και εν μέσω νηστείας!

Πηγή: olgascuisine.gr

Ψιχουλιαστή μηλόπιτα σαν να βγήκε από το φούρνο της μαμάς!

Η μηλόπιτα είναι ένα γλυκό αγαπημένο που μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια μιας και όσες παραλλαγές κι αν του κάνεις πάντα θα παραμένει παραδοσιακό! Σήμερα λοιπόν το Athensmagazine.gr ήρθε και σας φέρνει μια εναλλακτική συνταγή για την πιο νόστιμη και ταυτόχρονα απλή μηλόπιτα μιας και σας γλιτώνει από τον κόπο της ζύμης. Η ζύμη της λέγεται ψιχουλιαστή ή τριφτή γιατί απλά δεν έχεις τη διαδικασία του ανοίγματος παρά μόνο να η θρυμματίσεις! Πάμε να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση!

Υλικά

  • 4 πράσινα μήλα μεγάλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • 250 γρ. και 2 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κανέλα
  • 510 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 2 αυγά

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη γέμιση:

  • Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα μήλα για 5 λεπτά.
  • Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και το κονιάκ, προσθέτουμε 150 γρ. ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και 1 κ.σ. κανέλα.
  • Αφήνουμε τη γέμιση να μαγειρευτεί για περίπου 15 λεπτά, μέχρι τα μήλα να απορροφήσουν τα υγρά τους.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη:

  • Αναμιγνύουμε σε μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, 1 κ.σ. κανέλα και το αλάτι.
  • Σε ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε 250 γρ. βούτυρο με 200 γρ. ζάχαρη.
  • Κάνουμε στο μείγμα του αλευριού μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε εκεί τα αυγά και το μίγμα βούτυρο-ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ομοιογενές μίγμα.
  • Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC.
  • Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζουμε σε δύο μέρη, ένα μεγαλύτερο (τα 2/3 περίπου της συνολικής ζύμης) και ένα μικρότερο. Το μικρότερο το ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30 εκ. Καθαρίζουμε την επιφάνεια εργασίας και αλευρώνουμε τον πάγκο. Με τη βοήθεια πλάστη ανοίγουμε σε μέτριου πάχους φύλλο τη ζύμη και τη στρώνουμε στη βάση και στο πλάι του ταψιού.
  • Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση μήλου και την ισιώνουμε. Βγάζουμε την υπόλοιπη ζύμη από το ψυγείο και την τρίβουμε με τα δάχτυλα ή με τη χοντρή πλευρά του τρίφτη πάνω από τα μήλα ώστε να τα σκεπάσει. Ψήνουμε τη μηλόπιτα για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  • Μόλις κρυώσει η μηλόπιτα, πασπαλίζουμε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Η τριφτή μηλόπιτα ταιριάζει πολύ με παγωτό.

Αν πάλι προτιμάς κάτι αλμυρό, ρίξε μια ματιά σε αυτή τη συνταγή για τυρόπιτα με σιμιγδαλόκρεμα.

Πηγή: mamapeinao.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share