Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έτσι θα καταφέρετε να μαγειρέψετε τα μακαρόνια σας σε 60 δευτερόλεπτα

Υπάρχει κόλπο!

7 Απριλίου 2020 15:31
Έτσι θα καταφέρετε να μαγειρέψετε τα μακαρόνια σας σε 60 δευτερόλεπτα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κι όμως υπάρχει ένα φανταστικό κόλπο που μπορείτε να έχετε έτοιμα, βρασμένα τα μακαρόνια σας σε μόλις 60 δευτερόλεπτα. Υπάρχει και εμείς είμαστε εδώ για να σας την μεταφέρουμε. Ωστόσο πριν αρχίσουμε,ξέρατε τον λόγο που η κουτάλα των μακαρονιών έχει τρύπα στη μέση;

Μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να στέκεστε για 8-11 λεπτά πάνω από το ζεστό μάτι της κουζίνας προκειμένου να ετοιμάσετε μια μακαρονάδα της τελευταίας στιγμής. Δείτε πώς μπορείτε να επισπεύσετε τη διαδικασία και να τα έχετε όλα έτοιμα σε 1 λεπτό.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γεμίσετε ένα κατσαρολάκι με κρύο νερό και να ρίξετε μέσα τα μακαρόνια σας. Αφήστε τα εκεί για 1 ώρα ενώ ξεκουράζεστε, χαλαρώνετε, γυμνάζεστε (είναι μια καλή ευκαιρία να γυμναστείτε πριν το φαγητό) ή κάνετε ένα ζεστό ντους.

Βάζοντας τα μακαρόνια σας να μουλιάσουν για 1 ώρα σε κρύο νερό, μετά θα χρειαστούν βράσιμο μόνο 1 λεπτό. Έτσι θα κάνετε και οικονομία στο ρεύμα.

Όταν είστε έτοιμοι για το δείπνο, απλά βάλτε νερό και αλάτι σε μια κατσαρόλα να βράσει και ρίξτε μέσα τα μακαρόνια σας. Αφήστε τα για ένα λεπτό και είναι πανέτοιμα.

Ενυδατώνοντας τα μακαρόνια σας από πριν τα βοηθάτε να γίνουν πολύ πιο γρήγορα όταν έρθει η ώρα του μαγειρέματος. Όσο από γεύση… είναι ακριβώς η ίδια!

Φοβερό: Το κόλπο που πρέπει να κάνετε για να μην χύνεται το νερό όταν βράζετε τα μακαρόνια!

Τις περισσότερες φορές που βράζουμε μακαρόνια, τα βλέπουμε να φουσκώνουν και ενίοτε να ξεχειλίζει το νερό από την κατσαρόλα. Υπάρχουν αρκετά κόλπα, που μπορεί να ακούσετε με σκοπό να σταματήσει να γίνεται αυτό, αλλά υπάρχει ένα πολύ απλό, που σίγουρα θα καθιερώσετε μόλις δείτε το αποτέλεσμα.

Για να μη χύνεται λοιπόν το νερό όταν βράζουν τα μακαρόνια, μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο λάδι – μια μικρή κουταλιά του γλυκού – στο νερό. Όλος ο αφρός θα εξαφανιστεί και το νερό θα παραμείνει στη θέση του. Και με αφορμή αυτό, μάθετε πώς θα φτιάξετε αυτή την φοβερη νηστίσιμη καρμπονάρα.

Βέβαια, όσοι είναι φανατικοί της γεύσης των ζυμαρικών γνωρίζουν πολύ καλά ότι ακόμη και μια κουταλιά λάδι την ώρα που βράζουν τα μακαρόνια μπορεί να αλλοιώσει τη γεύση τους και εναλλακτικά βράζουν τα μακαρόνια σε άφθονο νερό μέσα σε μεγάλες κατσαρόλες.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share