Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020

Πασχαλινά μπισκότα "λαγουδάκια" με ζαχαρούχο γάλα - Θα κλέψουν τις εντυπώσεις

Η καλύτερη επιλογή

6 Απριλίου 2020 15:15
Πασχαλινά μπισκότα
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Αυτές τις μέρες όλοι φτιάχνουν γλυκά για το Πάσχα, αν και θα το περάσουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πειραματιζόμαστε. Μια νόστιμη συνταγή για πασχαλινά μπισκότα με ζαχαρούχο γάλα τα οποία θα λατρέψουν όλοι. Δείτε την συνταγή:

Υλικά:

  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 4 κρόκους αβγού
  • 1 αβγό
  • Μίγμα για κέικ βανίλιας
  • Χρωματιστή τρούφα
  • 3 1/2 φλιτζάνια κομμάτια λευκής σοκολάτας
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
  • Εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες:

  • 1. Ανακατέψτε το μίγμα για κέικ με λίγη τρούφα και απλώστε την ζύμη σε ένα ταψί.
  • 2. Ψήστε την για 18-20 λεπτά.
  • 3. Λιώστε τα κομμάτια λευκής σοκολάτας και ανακατέψτε τις με το ζαχαρούχο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας για να φτιάξετε ένα μίγμα. Ρίξτε το μίγμα αυτό πάνω από την ζύμη για τα μπισκότα.
  • 4. Βάλτε από πάνω ζαχαρωτά σε σχήμα λαγού και ρίξτε λίγη τρούφα.
  • 5. Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για να κρυώσει. Όταν κρυώσει, κόψτε το σε ορθογώνια κομμάτια και σερβίρετε..

Αν θέλετε κάτι πιο απλό ωστόσο, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτά τα μπισκότα κανέλας, που είναι υγιεινά και εύκολα στην εκτέλεση.

Αφράτα και νόστιμα μπισκότα με κρέμα λεμονιού

Η παρακάτω γλυκιά συνταγή είναι τόσο μα τόσο λαχταριστή τόσο στο μάτι όσο και στη γεύση που θα σας κάνει να ερωτευτείτε τα μπισκότα με κρέμα λεμονιού!

Για τα μπισκότα με κρέμα λεμονιού θα χρειαστείτε:

  • 1/2 φλ. ‏ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 του φλ. ‏άχνη ζάχαρη
  • 1 ‏κρόκος αυγού (χωρίς καθόλου ασπράδι)
  • 1/2 κ.σ. ‏τριμμένο ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.σ. ‏χυμός λεμονιού
  • 1/2 κ.γ. ‏αλάτι
  • 1 1/4 του φλ. ‏αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 φλ. ‏κρέμα/πουτίγκα λεμονιού

Μπισκότα με κρέμα λεμονιού

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 180 C και τοποθετείτε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.
    Χτυπάτε με το μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν για 3-4 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτετε τον κρόκο αυγού, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμόνι και το αλάτι.
  • Ρυθμίστε το μίξερ στην χαμηλώτερη ταχύτητα που έχει ( 1 ) και προσθέστε το αλεύρι κι ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστούν σβόλοι.
  • Μαζέψτε τη ζύμη από τα τοιχώματα. Μην τη ζυμώσετε , απλώς μαζέψτε ελαφρά τη σε μια «μπάλα» .
  • Παίρνετε 1 κ.σ. ζύμης (2,5 – 3 εκ. περίπου) και σχηματίζετε μπαλάκια τα οποία τοποθετείτε στο ταψί που έχετε ετοιμάσει αφήνοντας 2,5 – 3 εκ. περίπου απόσταση από το καθένα . Με ένα δαχτύλο που θα έχετε αλευρώσει σχηματίστε μια «λακούβα» στο κέντρο κάθε μπαλίτσας.
  • Ψήστε για 18-20 λεπτά μέχρι σχεδόν να έχουν σφίξει τα μπισκότα και να έχει χρυσίσει η επιφάνεια τους.
  • Αποσύρετε τα μπισκότα από τον φούρνο. Αν η «λακούβα» στην επιφάνεια τους έχει μειωθεί τότε όσο είναι καυτά , με την πίσω μεριά ενός κουταλιού τα πιέζετε προς τα κάτω ώστε να ανοίξει προκειμένου να χωρέσει 1 κ.γ. κρέμας λεμονιού.
  • Ψήστε για 2 λεπτά ακόμα για να σταθεροποιηθεί η νέα φόρμα του μπισκότου.
  • Πριν σερβίρετε πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.
  • Αν πάλι προτιμάτε τα πιο παραδοσιακά γλυκά, δείτε εδώ τη συνταγή για πεντανόστιμη γαλατόπιτα με ζαχαρούχο γάλα.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share