Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με 4 μόνο υλικά

Θέλει μόνο 7 λεπτά!

6 Απριλίου 2020 13:48
Μπισκοτογλυκό ψυγείου με 4 μόνο υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα πανεύκολο, χωρίς ψήσιμο δροσερό και ανάλαφρο γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση oreo και αφράτη γέμιση με σοκολάτα γάλακτος καιαμύγδαλο. Μια συνταγή εύκολη για αρχάριους για ένα γλύκισμα που σίγουρα θα λατρέψετε. Σε περίπτωση που νηστεύετε, δείτε εδώ έναν κορμός σοκολάτας με κανέλα.

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:

  • 2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα σε ψίχουλο μπισκότα Oreo (216 γρ./20 oreo περίπου)
  • 1/4 φλ. τσαγιού (56 γρ.) βούτυρο λιωμένο + 2 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού

Για τη γέμιση:

  • 340 γρ. έτοιμη ή σπιτική σαντιγί
  • 210 γρ. σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση:

  • Αναμιγνύετε καλά τα θρυμματισμένα σκόνη, στο multi, μπισκότα oreo μαζί με το λιωμένο βούτυρο και τα ρίχνετε σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο ταψάκι φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. και το απλώνετε ομοιόμορφα, πιέζοντάς το με τα χέρια σας στη βάση και τα τοιχώματά του σε ύψος 2,5-3 εκ. περίπου. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει μέχρι να φτιάξετε τη γέμιση.

Για τη γέμιση:

  • Ρίχνετε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα σε πυρίμαχο μπολ και τη λιώνετε σε μπεν μαρί, σε νερό που σιγοβράζει χωρίς να ακουμπά το μπολ με τη σοκολάτα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει καλά. Την αφαιρείτε από το μπεν μαρί και την αφήνετε στην άκρη για 2 λ περίπου να χλιαρύνει ελαφρώς.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη σαντιγί ρίχνετε σταδιακά και τη λιωμένη σοκολάτα με τα αμύγδαλα και με μια μαρίζ ανακατεύετε πολύ απαλά, με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  • Στρώνετε ομοιόμορφα το αφράτο μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση oreo. Σκεπάζετε το ταψάκι με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ολόκληρο βράδυ για να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά.

Εκμεδάκι της τεμπέλας - Ένα γλυκό έτοιμο σε χρόνο μηδέν

Ένα παραδοσιακό γλυκό που σας αρέσει να τρώτε αλλά μπορεί να μην ξέρατε την συνταγή είναι το εκμέκ. Σας βρήκαμε την πιο εύκολη.

Υλικά

  • 400 γρ κανταΐφι,
  • 2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης,
  • 1 κουτί Γκαρνί Γιώτης,
  • 250 γρ Βιτάμ λιωμένο

Για το σιρόπι

  • 800 ml νερό,
  • 800 γρ ζάχαρη,
  • λίγο χυμό λεμόνι

Τι κάνουμε

  • Ανοίγουμε πολύ καλά με τα χέρια μας το κανταΐφι και το βάζουμε στο ταψί
  • Περιχύνουμε πάνω στο κανταΐφι το λιωμένο Βιτάμ και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα
  • Όσο ψήνουμε το κανταΐφι ετοιμάζουμε και το σιρόπι
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμόνι και βράζουμε για 5 λεπτά
  • Όταν θα βγάλουμε το κανταΐφι από το φούρνο το σιρόπι μας πρέπει να είναι έτοιμο και ζεστό και το περιχύνουμε με μια κουτάλα πάνω στο ζεστό κανταΐφι
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής ακολουθώντας τις οδηγίες
  • Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο κανταΐφι
  • Ετοιμάζουμε και τη σαντιγί ακολουθώντας πάλι τις οδηγίες
  • Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από την κρέμα

Εύκολο και πεντανόστιμο! Μπορεί να μην σας άρεσε η συνταγή, για αυτό δείτε εδώ ακόμα ένα γλυκό έτοιμο σε 15 μόλις λεπτά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share