Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020

Αφράτο κέικ μπανάνας με γιαούρτι!

Θρεπτικό και πεντανόστιμο!

6 Απριλίου 2020 13:26
Αφράτο κέικ μπανάνας με γιαούρτι!
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Μιας και ο καιρός παραμένει ακόμη χειμωνιάτικος τα κέικ συνεχίζουν να έχουν την τιμητική τους αφού είναι το ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι μας. Γι' αυτό κι εμείς σήμερα σου βρήκαμε την απόλυτη συνταγή για ένα αφράτο κέικ μπανάνας με γιαούρτι που δεν θα χορταίνεις.

Υλικά

  • 1 φαρίνα (500 γρ.)
  • 3 ώριμες μπανάνες, λιωμένες με το πιρούνι
  • 4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κγ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 50 ml λάδι ή κλαριφιέ
  • 100 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 100 ml πετιμέζι, μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 50 γρ σταφίδες

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζετε την φαρίνα.
  • Με ένα πιρούνι λιώνετε τις μπανάνες και τις αφήνετε στην άκρη.
  • Σε άλλο μπολ, προσθέτετε τα αυγά, το λάδι, τον χυμό, το εκχύλισμα βανίλιας, το πετιμέζι (ή το μέλι) και το γιαούρτι και ανακατεύετε με σύρμα.
  • Προσθέτετε τις λιωμένες μπανάνες και τις σταφίδες.
  • Ενώνετε τα μείγματα.
  • Ανακατεύετε πολύ καλά ώσπου το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  • Βάζετε το μείγμα σε φόρμα και ψήνετε για περίπου 50 λεπτά στους 180 βαθμούς

Κι επειδή ξέρουμε ότι έχετε μια αδυναμία στα γλυκά με μπανάνες, δείτε εδώ την απόλυτη συνταγή για μπισκοτόγλυκο ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και μπανάνες.

Πηγή: themamagers.gr

Έλιωσε τις μπανάνες σε ένα μπολ και πρόσθεσε αυγά...Το αποτέλεσμα είναι εξωπραγματικό

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, και για αυτό πρέπει να είναι θρεπτικό. Μια συνταγή που θα σας τρελάνει και θα σας εκπλήξει είναι αυτή με τις μπανάνες και τα αυγά.

Και όμως, όσο αντίθετα είναι αυτά τα δύο υλικά, τόσο πολύ μπορεί να ταιριάξουν μεταξύ τους. Οι μπανάνες εκτός από τις ευεργετικές ιδιότητες που έχουν όταν καταναλώνονται βράδυ για την υγεία, τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ, μπορούν να ενσωματωθούν και στο πρωινό σας.

Υλικά:

  • 3 μπανάνες
  • 3 αυγά

Διαδικασία:

  • Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και λιώστε τις.
  • Σε ένα ξεχωριστό μπολ σπάστε τα αυγά και χτυπήστε μέχρι το ασπράδι και ο κρόκος να κάνουνε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Ρίξτε τα αυγά στο μπολ με τις λιωμένες μπανάνες και ανακατέψτε καλά.
  • Ζεστάνετε ένα τηγανάκι σε μέτρια φωτιά και απλώστε λίγο λάδι για να μην κολλήσει το πρωινό μας.
  • Ρίξτε 2 κουταλιές από το μείγμα και μαγειρέψτε για περίπου 1 λεπτό ή μέχρι το κάτω μέρος να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
  • Γυρίστε την κρέπα μέχρι να πάρει χρώμα και από την άλλη πλευρά.
  • Αφήστε την στην άκρη να κρυώσει λίγο και συνεχίστε με το υπόλοιπο μείγμα (2 κουταλιές κάθε φορά).
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share