Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σοκολατένιο λαγουδάκι στο πνεύμα του κορωνοϊού! (video)

Έξυπνο!

6 Απριλίου 2020 10:19
Σοκολατένιο λαγουδάκι στο πνεύμα του κορωνοϊού! (video)

Σοκολατένιο κουνελάκι με… προφυλάξεις κατά του κορωνοϊού, φοράει μάσκα και γάντια!

Τι δήλωσε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, ο πρόεδρος συντεχνίας ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, Μ. Παπαδόπουλος για το ευρηματικό αυτό σοκολατένιο κουνέλι και τη ζήτηση που έχει.

Δείτε το σχετικό βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά!

Ένα νόστιμο γλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά. Έύκολο και γρήγορο για τους λάτρεις της σοκολάτας. Μια συνταγή με μπάρες σοκολάτας με μπισκότα όρεο και προαιρετικά και με σταγόνες σοκολάτας.

Υλικά συνταγής
350 γρ. (35 περίπου) μπισκότα Όρεο
100 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
450 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα ημίγλυκη, που λιώνει εύκολα (όπως η Nestle Dessert)
1 χούφτα σταγόνες σοκολάτας για διακόσμηση (προαιρετικά)


Εκτέλεση συνταγής

Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάμετρο βάσης 20 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος. Σπάζετε τα 10 από τα μπισκότα όρεο στα 4 και τα αφήνετε στην άκρη για τη διακόσμηση.
Βάζετε στο μπλέντερ τα υπόλοιπα όρεο (25 μπισκότα περίπου) και τα θρυμματίζετε σχεδόν σε σκόνη. Προσθέτετε στο μπλέντερ και το τυρί κρέμα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζετε το μείγμα για 10 λ στο ψυγείο.
Εν τω μεταξύ κόβετε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και τα λιώνετε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας ανά 20 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Ρίχνετε μια μικρή ποσότητα λιωμένης σοκολάτας στο ταψί και το απλώνετε με μικρή σπάτουλα μέχρι να καλυφθεί καλά όλη η βάση.
Στη συνέχεια παίρνετε στη χούφτα σας μείγμα όρεο-τυριού και το πιέζετε με τα χέρια σας ώστε να πλατύνει το μείγμα σε πάχος 1 εκ. περίπου. Το τοποθετείτε απαλά πάνω στη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να σκεπάσετε όλη τη ποσότητα λιωμένης σοκολάτας με το μείγμα όρεο, σχεδόν χωρίς να υπάρχουν κενά και να καλυφθεί η επιφάνεια τη ταψιού. Μην σας ανησυχήσει αν υπάρξουν και κάποια μικρά κενά.
Από πάνω απλώνετε την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα μέχρι και πάλι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του ταψιού. Στρώνετε ομοιόμορφα στην επιφάνεια του γλυκού τα σπασμένα στα 4 μπισκότα όρεο που κρατήσατε. Προαιρετικά ανάμεσα στα μπισκότα πασπαλίζετε τις σταγόνες σοκολάτας. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή μέχρι να σφίξει και σταθεροποιηθεί καλά η σοκολάτα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share