Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πεντανόστιμα νηστίσιμα κεφτεδάκια φάβας!

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

6 Απριλίου 2020 10:05
Πεντανόστιμα νηστίσιμα κεφτεδάκια φάβας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βρισκόμαστε στις τελευταίες μέρες της νηστείας κι αν έχετε βαρεθεί τα κλασσικά νηστίσιμα πιάτα, το Athensmagazine.gr είναι εδώ για εσάς. Σήμερα, σας βρήκαμε την τέλεια συνταγή για λαχταριστά, νηστίσιμα κεφτεδάκια φάβας και είμαστε σίγουροι πως μόλις τα δοκιμάσετε θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.

Υλικά

  • Φάβα 1 συσκευασία
  • Κρεμμυδι 1
  • Αλατι κατά προτίμηση
  • Πιπέρι κατά προτίμηση
  • Μάραθος κατά προτίμηση
  • Αλευρι όσο πάρει

Εκτέλεση

  • Βράζουμε κανονικά την φάβα την σουρώνουμε και την βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.
  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και μετά το ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τη φάβα.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τον μάραθο και αλεύρι μέχρι να δέσει το μείγμα.
  • Μετά κάνω το μείγμα μπάλες σαν κεφτεδάκια τα πιέζω λίγο, αλευρώνω απ έξω και τηγανίζω.

Αν πάλι δεν αγαπάτε και τόσο τη φάβα, δείτε εδώ μια ακόμη συνταγή για νηστίσιμα κεφτεδάκια λαχανικών.

Πηγή: daddy-cool.gr

Θεϊκά νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι!

Τα μπιφτέκια είναι ένα αγαπημένο γεύμα αλλά μιας και βρισκόμαστε σε περίοδο νηστείας έπρεπε να βρούμε έναν άλλο τρόπο να τα φάμε. Έτσι, βρήκαμε για εσάς την απόλυτη συνταγή για νηστίσιμα μπιφτέκια με κιμά λαχανικών και χωρίς λάδι. Είναι τόσο νόστιμα που σίγουρα θα τα τρώτε και εκτός νηστείας.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 4 πατάτες
  • 2 καρότα
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 κούπα αρακά
  • 1 κούπα καλαμπόκι
  • λίγο δυόσμο
  • αλάτι, πιπέρι
  • κύμινο
  • τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση:

  • Πλύνε καλά τα καρότα και τις πατάτες και καθάρισε τα από την φλούδα. Σε μια κατσαρόλα με νερό ρίξε τα είτε ολόκληρα, είτε σε κομματάκια για να βράσουν. Βράσε τα μέχρι να μαλακώσουν και να μπορούν να λιώνουν με την πίεση από το πιρούνι. Μην ξεχάσεις να προσθέσεις αλάτι στο νερό!
  • Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα βράσε τον αρακά και το καλαμπόκι. Επειδή θέλουμε να κρατάν λίγο το καλαμπόκι και ο αρακάς, αντί να λιώνουν, για αυτό δεν τα βράζουμε όλα μαζί. Στην περίπτωση που έχεις καλαμπόκι σε κονσέρβα, τότε απλά βράσε μόνο τον αρακά.
  • Αφού έχουν βράσει όλα, με ένα μπλέντερ χειρός ή στο μούλτι, κάνε πουρέ τις πατάτες και τα καρότα. Πρόσθεσε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον αρακά, το καλαμπόκι και την τριμμένη φρυγανιά και ζύμωσε απαλά. Στο τέλος πρόσθεσε και λίγο δυόσμο, αλάτι, πιπέρι.
  • Σε ένα ρηχό ταψί στρώσε μια λαδόκολλα στον πάτο του και ξεκίνα να πλάθεις τα μπιφτέκια. Αν δεις ότι είναι μαλακά πολύ, πρόσθεσε λίγη ακόμα φρυγανιά. Βάλε τα να ψηθούν στον φούρνο στους 200 και στο γκριλ για περίπου 30 λεπτά. Μόλις δεις ότι έχουν πάρει ένα ωραίο κοκκινωπό χρώμα, είναι έτοιμα!

Αν πάλι δεν νηστεύετε και θέλετε να φάτε ένα γευστικό μπιφτέκι, ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα μπιφτέκια ταψιού με φέτα!

Πηγή: ediva.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share