Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Λαχταριστά πασχαλινά κουλουράκια - Το μυστικό είναι στη μαγειρική σόδα και στο πορτοκάλι

Πεντανόστιμα

5 Απριλίου 2020 14:13
Λαχταριστά πασχαλινά κουλουράκια - Το μυστικό είναι στη μαγειρική σόδα και στο πορτοκάλι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λαχταριστά πασχαλινά κουλουράκια είναι που τραγανά απέξω και αφράτα από μέσα.Το μυστικό βρίσκεται στην μαγειρική σόδα.

Μπορείτε από πάνω, πριν τα ψήσετε, να τα περάσετε με λίγο αυγό χτυπημένο, ώστε να γυαλίσουν. Εγώ συνήθως βάζω όλο το αυγό σε ένα μπολάκι και προσθέτω λίγο νερό, το χτυπάω καλά και περνάω τα κουλουράκια. Μπορείτε να τα περάσετε έτσι, ή με σκέτο αυγό ή με σκέτο κρόκο ή με σκέτο ασπράδι ή με λίγο γάλα ή με οποιοδήποτε συνδυασμό αυτών. Ή φυσικά να τα αφήσετε και έτσι...

Το φλυτζάνι μου είναι το δοσομετρικό φλυτζάνι (240 ml). Αν δυσκολεύεστε με την συνταγή μπορείτε να δοκιμάστε και αυτά τα κουλουράκια με κανέλα και χωρίς ίχνος ζάχαρης.

Υλικά

Περίπου 50 κουλουράκια

  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κιλό αλεύρι (ίσως πάρει λίγο παραπάνω)
  • 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

Πηγή: Cookpad.com

Νηστίσιμη συνταγή για τραγανά και μοσχοβολιστά κουλουράκια πορτοκαλιού

Νηστίσιμη συνταγή για τραγανά και μοσχοβολιστά κουλουράκια που θα γίνουν ανάρπαστα. Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και οδηγίες για την εκτέλεση της. Αν σας αρέσουν οι γλυκές συνταγές, δείτε πως να φτιάξετε το πιο νόστιμο νηστίσιμο κέικ σοκολάτας!

Υλικά:

  • Ένα νεροπότηρο χυμό πορτοκάλι
  • Ένα νεροπότηρο ηλιέλαιο
  • Ένα νεροπότηρο ζάχαρη
  • Ένα μπέικιν πάουντερ
  • Μια βανίλια
  • Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • Αλεύρι περίπου 750 γραμμάρια

* Προσοχή: Το νεροπότηρο υπολογίζεται πως είναι 300ml

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά μας.
  2. Βάζουμε το μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι μας.
  3. Ζυμώνουμε τα υλικά μας.
  4. Σταματάμε να ζυμώνουμε, τα υλικά μας.
  5. Αφήνουμε, τη ζύμη μας, να ξεκουραστεί για περίπου μία ώρα (σ.σ. εξήντα λεπτά).
  6. Πλάθουμε, με τα υλικά μας, τα κουλουράκια μας.
  7. Τοποθετούμε, λαδόκολλα, στο ταψί μας.
  8. Τοποθετούμε, τα κουλουράκια μας, στο ταψί μας, το οποίο περιέχει λαδόκολλα.
  9. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  10. Τοποθετούμε το ταψί με τα κουλουράκια μας στο φούρνο μας.
  11. Ψήνουμε τα κουλουράκια μας στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  12. Ψήνουμε τα κουλουράκια μας για περίπου δεκαπέντε με είκοσι λεπτά ή έως ότου, τα κουλουράκια μας, πάρουν χρώμα.
  • Προσοχή: Καλύτερα είναι να ελέγχουμε τα κουλουράκια μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα (σ.σ. περίπου κάθε πέντε λεπτά). Έτσι, θα αποφύγουμε να μας καούν, τα κουλουράκια μας.

Νηστίσιμα κουλουράκια με κανέλα - Έτοιμα σε 16 λεπτά!

Βρήκαμε μια εξαιρετική συνταγή ημέρας και δεν είναι άλλη από τα αφράτα κουλουράκια κανέλας που όλοι αγαπάμε. Έχουν βάση από γιαούρτι και δεν περιέχουν καθόλου ζάχαρη.

Θεωρούνται διατροφικά και ο χρόνος για να τα φτιάξετε είναι ελάχιστος! Οπότε καταλαβαίνετε πως δεν έχετε καμία δικαιολογία να μην τα φτιάξετε...

ΥΛΙΚΑ

  • 100γρ ελαιόλαδο,
  • 100γρ. ηλιέλαιο,
  • 1 αυγό, χυμό κ ξύσμα από 2 πορτοκάλια,
  • 1 γιαούρτι,
  • 1κ.γ κανέλα,
  • 1 μπεικιν παουντερ,
  • 2 βανίλιες,
  • 2-3κ.σ γάλα κ αλεύρι γ.ο.χ ή ολικής όσο πάρει

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά
  • Όλα μαζί τα ζυμώνουμε
  • Ψήνουμε χωρίς να αλείψουμε με αυγό
  • Τα βάζουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Και είναι έτοιμα! Καλή απόλαυση!

Αν σας αρέσουν οι γλυκές συνταγές, δείτε πως να φτιάξετε το πιο νόστιμο νηστίσιμο κέικ σοκολάτας!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share