Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με ζελέ - Δροσιστικό και εύκολο

Δοκιμάστε το

4 Απριλίου 2020 16:15
Μπισκοτογλυκό ψυγείου με ζελέ - Δροσιστικό και εύκολο
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Υπάρχουν αμέτρητες συνταγές για μπισκοτόγλυκα, αλλά αυτός ο συνδυασμός με ζελέ κεράσι είναι κάτι που θα σας κάνει να κολλήσετε. Είναι εύκολο και πολύ δροσιστικό.

Υλικά

  • 1 μικρό πακέτο μπισκότα Μιράντα
  • 2 φακελάκια ζελέ με γεύση κεράσι
  • ½ κιλό κεράσια φρέσκα
  • 150 γρ. αμύγδαλο φιλέ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  • 4 κρόκοι αυγού
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
  • ½ λίτρο γάλα φρέσκο
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση

  • Σε ένα πυρέξ, στρώνουμε τα μπισκότα, στριμώχνοντας τα αρκετά ώστε να μην αφήσουμε κενά. Συνεχίζουμε φτιάχνοντας την κρέμα. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλεύρι κοσκινισμένο. Χτυπάμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Παράλληλα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια. Λίγο πριν βράσει, το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε ζωηρά με ένα σύρμα. Μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και την βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ξαναβράζουμε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει καλά.
  • Μεταφέρουμε την κρέμα στο πυρέξ με τα μπισκότα, σκεπάζουμε με μεμβράνη (να ακουμπάει στην επιφάνεια της κρέμας) και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να κρυώσει τελείως.
  • Μόλις κρυώσει, ετοιμάζουμε το ζελέ, σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Προσθέτουμε στο ζελέ τα φρέσκα κεράσια κομμένα στα δύο και περιχύνουμε το γλυκό. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και μόλις αρχίσει να πήζει ελαφρώς (περίπου μετά από 30’) πασπαλίζουμε την επφάνεια με το αμύγδαλο φιλέ. Αφήνουμε μέχρι να πήξει το ζελέ και σερβίρουμε.

Mπορείτε να δείτε ακόμα μια συνταγή για λαχταριστό μπισκοτογλυκό ψυγείου με σοκολάτα εδώ, σε περίπτωση που έχετε αδυναμία στα γλυκά ψυγείου.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share