Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Τυροπιτάκια με αφράτη ζύμη γιαουρτιού

Λαχταριστά!

4 Απριλίου 2020 13:02
Τυροπιτάκια με αφράτη ζύμη γιαουρτιού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr έχει μια ξεχωριστή συνταγή για εσάς. Φτιάξτε μοναδικά τυροπιτάκια με σπιτική αφράτη ζύμη γιαουρτιού!

Σε περίπτωση όμως, που δεν θέλετε να φτιάξετε τυροπιτάκια, δείτε εδώ 2 τρομερές συνταγές για πίτσα. Πάμε όμως, στη σημερινή συνταγή μας:

ΥΛΙΚΑ

  • 500-600 γρ αλεύρι
  • 15 γρ νωπή μαγιά
  • 200 γρ γιαούρτι
  • 100 ml γάλα
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 50 ml σπορέλαιο
  • 1 αυγό
  • Λίγο αλάτι
  • 200 γρ Φέτα
  • 2 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Στην μαγιά βάζουμε την ζάχαρη, λίγο χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
  • Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αυγό και αναμειγνύουμε.
  • Ρίχνουμε το γιαούρτι, το γάλα, το μισό περίπου αλεύρι και ενσωματώνουμε.
  • Προσθέτουμε αλάτι, το υπόλοιπο αλεύρι λίγο λίγο και πλάθουμε μέχρι που να γίνει ζύμη.
  • Αλείφουμε ένα μπολ με λίγο λάδι και τοποθετούμε την ζύμη.
  • Σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
  • Με ένα πιρούνι θρυμματίζουμε το τυρί και το αναμειγνύουμε με τα αυγά.
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο με πάχος περίπου 1 εκατοστό και την κόβουμε σε κύκλους.
  • Αλείφουμε τους μισούς κύκλους με ασπράδι αυγού και βάζουμε από πάνω τους τους υπόλοιπους κύκλους.
  • Τοποθετούμε στο κέντρο τους ένα μεγάλο καπάκι και το πατάμε ώστε να δημιουργηθεί κοιλότητα.
  • Βάζουμε τα πιτάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα γεμίζουμε με το τυρί.
  • Αλείφουμε περιμετρικά με κρόκο αυγού και στολίζουμε με λίγο σουσάμι.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Πεντανόστιμα τυροπιτάκια με ζύμη κρουασάν!

Τα τυροπιτάκια είναι είναι λατρεμένο σνακ για μικρούς και μεγάλους που μόλις βρεθούν στον πάγκο της κουζίνας μετά από λίγες ώρες δεν έχει μείνει ούτε ένα. Σήμερα, βρήκαμε για εσάς την τέλεια συνταγή για αφράτα τυροπιτάκια με ζύμη κρουασάν που σίγουρα θα λατρέψετε!

Υλικά για 50 κομμάτια

  • 4,5 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 ποτήρι του ελληνικού καφέ σπορελαιο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κούπα γάλα χλιαρό
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 2 αυγά
  • 300 γρ φέτα
  • Λίγο άνηθο
  • 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
  • Πιπέρι
  • 1 κρόκος αυγού

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε το χλιαρό γάλα σε ένα ποτήρι και διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη μέσα. Θέλουμε να αφρίζει/
  • Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και βάζουμε το σπορέλαιο,1 αυγό και το γάλα με την αφρισμένη μαγιά
  • Ζυμώνουμε και φτιάχνουμε μια φρατζόλα την οποία κόβουμε σε 7 κομμάτια.
  • Τα κάνουμε μπαλάκια και τα αφήνουμε στην άκρη
  • Τρίβουμε τη φέτα σε ένα μπολ και της βάζουμε 1 αυγό, το γιαούρτι και το πιπέρι
  • Ανοίγουμε με τον πλάστη τα μπαλάκια σε στρογγυλό σχήμα και όσο πιο λεπτά γίνεται
  • Με ένα μαχαίρι κάνουμε ένα σταυρό πρώτα και στη συνέχεια άλλες δύο χιαστί γραμμές. Θα είναι σαν ήλιος με ακτίνες δηλαδή 8 τρίγωνα.
  • Το κάθε τρίγωνο το γεμίζουμε με μια κουταλιά του γλυκού από τη γέμιση με τη φέτα
  • Ενώνουμε τις άκρες κάθε τριγώνου και τυλίγουμε με φορά προς τη μύτη του τριγώνου.
  • Τοποθετούμε σε λαδόκολλα τα αλείφουμε με ένα κρόκο αυγού και τα ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου στον αέρα 180.

Κι επειδή ξέρουμε πως αγαπάτε τα τυροπιτάκια, δείτε εδώ μια ακόμη πεντανόστιμη συνταγή για τυροπιτάκια σε μορφή muffins!

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share