Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

Πήρε μια πατάτα και έβαλε μέσα ένα αυγό - Θα τρέξετε να το κάνετε και εσείς

Δεν πάει το μυαλό σας

1 Απριλίου 2020 15:09
Πήρε μια πατάτα και έβαλε μέσα ένα αυγό - Θα τρέξετε να το κάνετε και εσείς
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Θέλετε να κάνετε ένα εύκολο σνακ ανά πάσα στιγμή και χωρίς πολύ κόπο; Αν δεν είστε της μαγειρικής, δοκιμάστε αυτή την συνταγή με την πατάτα και το αυγό.

Σας αρέσει να περνάτε τις ώρες σας αργά το βράδυ στην… θάλασσα η έξω από μια σκηνή; Αν πηγαίνετε για κάμπινγκ, για ψάρεμα ή άλλες εξωτερικές δραστηριότητες, τότε αυτή η συνταγή είναι φτιαγμένη για εσάς.

Τότε θα λατρέψετε και την παρακάτω ιδέα. Αν πάλι δεν σας αρέσει δείτε εδώ μια άλλη συνταγή για να μαγειρέψετε με διαφορετικό τρόπο μια πατάτα, που θα σας ξετρελάνει.

Δείτε το βίντεο:

Χαράζει στη μέση τις πατάτες πριν τις ρίξει στην κατσαρόλα - Ο λόγος; Θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Το ξεφλούδισμα μιας και μόνο πατάτας είναι οδυνηρό και χρονοβόρο. Φαντάσου λοιπόν να έχεις να φτιάξεις πουρέ που θα χρειαστείς πολλές περισσότερες πατάτες. Όσα εργαλεία κι αν κυκλοφορήσουν στην αγορά για πιο γρήγορο καθάρισμα και ξεφλούδισμα αυτό θα παραμένει χρονοβόρο. Εκτός κι αν ακολουθήσεις το παρακάτω μικρό μυστικό!

Ψάξαμε και βρήκαμε για εσάς τη "μαγική" λύση για να ξεφλουδίσεις μια πατάτα μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό! Κι όμως γίνεται! Κοίτα πόσο απλό είναι! Πριν ρίξεις τις πατάτες μέσα στην κατσαρόλα χάραξε τες στη μέση περιμετρικά, στη συνέχεια βάλ' τες στην κατσαρόλα και βράσ' τες όπως θα έκανες κανονικά. Αποσύροντας την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίξε απευθείας κρύο νερό πάνω τους!

Η διαστολή τους κατά τη βράση και η συστολή τους κατά την επαφή με το κρύο νερό είναι το μυστικό! Εκεί λοιπόν που προηγουμένως τις χάραξε έχει σχηματιστεί μια μικρή ένωση και τώρα η φλούδα απομακρύνεται μέσα σε ένα λεπτό τραβώντας την απλά προς τα πάνω!

Για περισσότερες λεπτομέρειες δες το βίντεο που ακολουθεί:

Και μιας και έμαθες το "μαγικό" κόλπο, αν θέλεις να το κάνεις άμεσα πράξη, δες εδώ την τέλεια συνταγή για στριφτή, νηστίσιμη πατατόπιτα!

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share