Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Δεν θα σταματήσετε να την τρώτε: Τυρόπιτα με γιαούρτι και χωρίς φύλλο!

Πανεύκολη έτοιμη σε χρόνο ρεκόρ!

30 Μαρτίου 2020 09:52
Δεν θα σταματήσετε να την τρώτε: Τυρόπιτα με γιαούρτι και χωρίς φύλλο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή η συνταγή για μία τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο, είναι ό,τι πρέπει για τις φορές που βιάζεστε, πεινάτε, δε βρίσκετε συνοδευτικό, θέλετε ένα σνακ, αναρωτιέστε πώς να να δώσετε άλλο αέρα στο πρωινό σας, ψάχνετε κάτι ελαφρυ για βραδινό…

Δηλαδή όπως καταλάβατε, για όλες τις ώρες, για μικρούς και μεγάλους, χωρίς πολύ κόπο!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • 400 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 150 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2% λιπαρά
  • 150 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 3 αυγά μεσαίου μεγάθους
  • αλάτι πιπέρι

Δεν θα σταματήσετε να την τρώτε: Τυρόπιτα με γιαούρτι και χωρίς φύλλο!

Εκτέλεση συνταγής

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις και λαδώνουμε καλά ένα ταψί μεσαίου μεγέθους.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα τυριά και το γιαούρτι. Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο, καθώς και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύουμε.
  • Στρώνουμε την πίτα σε ένα μεσαίο ταψί και ισιώνουμε λίγο την επιφάνειά της με σπάτουλα ή αν δεν έχετε, με την ανάποδη μεριά ενός κουταλιού.
  • Ψήνουμε για 45-50′ περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει προτού την κόψουμε.

Αφράτα τυροπιτάκια, με σπιτική και εύκολη γιαουρτένια ζύμη

Αγαπημένα τυροπιτάκια μόλις βγήκαν απο το φούρνο και είναι αφράτα και νόστιμα!

Φτιάξτε απλά τυροπιτάκια, με σπιτική, εύκολη και αφράτη-γιαουρτένια ζύμη. Είναι τραγανά από έξω αλλά μια διαφορετική γέμιση τυριού από αυτές που έχετε συνηθίσει κάνει τα τυροπιτάκια ακόμη καλύτερα!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 5 κούπες αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 1 κούπα βούτυρο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 2 αυγά
  • 200 γρ. φέτα ή μυζήθρα
  • 3 κ.σ. τραχανά γλυκό
  • λίγο γάλα για την επικάλυψη (εκτός γέμισης)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη, στο μίξερ ή σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, αφήνοντας για το τέλος το το αλεύρι και το μπέικιν.
Αφού το μείγμα γίνει ένα προσθέτουμε και το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε για 3 περίπου λεπτά.

Για τη γέμιση, σε ένα μπολ διαλύουμε με τα χέρια ή με ένα πιρούνι τη φέτα, τα χτηπημένα αυγά και τον τραχανά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό πάχος και με ένα ποτήρι κάνουμε κύκλους.

Στον ένα «κύκλο» ζύμης βάζουμε λίγη από τη γέμιση και καλύπτουμε με έναν άλλο.
Πατάμε τις άκρες έτσι ώστε να μην βγει η γέμιση προς τα έξω.

Συνεχίζουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C.

Με το γάλα και ένα πινέλο αλείφουμε τα τυροπιτάκια ελαφρώς ώστε να πάρουν χρώμα.
Ψήνουμε για 25′

Δοκιμάστε και την πιο εύκολη πίτσα που έχετε φάει!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share