Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πήρε απλά μια ζύμη και λίγο τυρί και έκανε την πιο ξεχωριστή τυρόπιτα που έχετε δει

Με 2 υλικά έκανε θαύματα!

29 Μαρτίου 2020 11:45
Πήρε απλά μια ζύμη και λίγο τυρί και έκανε την πιο ξεχωριστή τυρόπιτα που έχετε δει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή είναι μια τυρόπιτα που πραγματικά ξεχωρίζει, πήρε απλά μια ζύμη και τυρί.

Αυτή η πίτα λοιπόν, γίνεται ακόμη κι αν δεν έχετε ταλέντο στο άνοιγμα του φύλλου, ακόμη και την τελευταία στιγμή, σε μισή ώρα περίπου, αρκεί να έχετε στην κατάψυξη πάντα μια ζύμη κουρού ή μια σφολιάτα.

Να μια καλή ευκαιρία να καθαρίσετε το ψυγείο από τα κομματάκια τυριών που περισεύουν.

Υλικά

  • 1 φύλλο ζύμη κουρού
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 400γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο, όπως έμενταλ ή γκούντα
  • 1 κουτ. γλυκού μαυροσούσαμο

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Λαδώνετε τον πάτο μιας μακρόστενης φόρμας για κέικ.

Απλώνετε το φύλλο κατά μήκος, αφήνοντας τις άκρες να προεξέχουν.

Μοιράζετε το τυρί πάνω στο φύλλο. Καπακώνετε με τις άκρες και κλείνετε καλά το γείσο.

Λαδώνετε την επιφάνεια, πασπαλίζετε με μαυροσούσαμο ή σουσάμι και ψήνετε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Σερβίρετε την πίτα ζεστή ή και κρύα σαν σνακ.

Φτιάξτε και ένα ξεχωριστό γλυκό με λίγα υλικά που γίνεται σε λίγα λεπτά!

Αφράτα τυροπιτάκια, με σπιτική και εύκολη γιαουρτένια ζύμη

Αγαπημένα τυροπιτάκια μόλις βγήκαν απο το φούρνο και είναι αφράτα και νόστιμα!

Φτιάξτε απλά τυροπιτάκια, με σπιτική, εύκολη και αφράτη-γιαουρτένια ζύμη. Είναι τραγανά από έξω αλλά μια διαφορετική γέμιση τυριού από αυτές που έχετε συνηθίσει κάνει τα τυροπιτάκια ακόμη καλύτερα!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 5 κούπες αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 1 κούπα βούτυρο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 2 αυγά
  • 200 γρ. φέτα ή μυζήθρα
  • 3 κ.σ. τραχανά γλυκό
  • λίγο γάλα για την επικάλυψη (εκτός γέμισης)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη, στο μίξερ ή σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, αφήνοντας για το τέλος το το αλεύρι και το μπέικιν.
Αφού το μείγμα γίνει ένα προσθέτουμε και το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε για 3 περίπου λεπτά.

Για τη γέμιση, σε ένα μπολ διαλύουμε με τα χέρια ή με ένα πιρούνι τη φέτα, τα χτηπημένα αυγά και τον τραχανά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό πάχος και με ένα ποτήρι κάνουμε κύκλους.

Στον ένα «κύκλο» ζύμης βάζουμε λίγη από τη γέμιση και καλύπτουμε με έναν άλλο.
Πατάμε τις άκρες έτσι ώστε να μην βγει η γέμιση προς τα έξω.

Συνεχίζουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C.

Με το γάλα και ένα πινέλο αλείφουμε τα τυροπιτάκια ελαφρώς ώστε να πάρουν χρώμα.
Ψήνουμε για 25′

Δοκιμάστε και την πιο εύκολη πίτσα που έχετε φάει!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share