Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020

Έβαλε στα μπιφτέκια μαγειρική σόδα - Αν δείτε πως βγήκαν θα τρελαθείτε

Αφράτα και ζουμερά όπως ποτέ ξανά

29 Μαρτίου 2020 09:02
Έβαλε στα μπιφτέκια μαγειρική σόδα  - Αν δείτε πως βγήκαν θα τρελαθείτε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους με αυτή την συνταγή για τα μπιφτέκια! Βάλε μέσα μαγειρική σόδα και θα απογειωθούν!

Μοσχαρίσια μπιφτέκια για δίαιτα! Όσοι από εσάς είστε σε διατροφή αλλά ψάχνετε την γευστικότητα και τον υγιεινό τρόπο, τότε θα τρώτε μόνα αυτά τα μπιφτέκια! Φανταστικά μπιφτέκια με καρότο και ντομάτα που θα αλλάξουν όσα ξέρατε!

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 4 κ.σ. κουάκερ
  • 2 κρεμμύδια μετρίου μεγέθους, τριμμένα ή ψιλοκομμένα
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι με το πράσινο μέρος του, πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό ολόκληρο
  • 1 ασπράδι μαζί με 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 μικρή ντομάτα φρέσια, ώριμη, τριμμένη
  • 1/2 κγ. σόδα μαγειρικής
  • μαϊντανός και δυόσμος ψιλοκομμένος
  • προαιρετικά ρίγανη ή θυμάρι

μπιφτέκια με μαγειρική σόδα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κουάκερ, τα αυγά το κρεμμύδι και όλα τα αρωματικά.
  • Ζυμώνουμε πολύ καλά βρέχοντας τα χέρια μας κατά το ζύμωμα με νερό ή μπύρα.
  • Προσθέτουμε τη σόδα και την τριμμένη ντομάτα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μας.
  • Σκεπάζουμε το μείγμα μας και το αφήνουμε για τουλάχιστον μισή ώρα στο ψυγείο.
  • Όταν είναι έτοιμα πλάθουμε τα μπιφτέκια σε μέτριο μέγεθος.
  • Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα.
  • Εάν το ταψί έχει καπάκι τα σκεπάζουμε, διαφορετικά καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30-40 λεπτά αναλόγως του μεγέθους και του πάχους

tip: Τη σόδα την βάζουμε για να αφρατέψει ακόμα πιο πολύ το μπιφτέκι μας.



Επίσης, αυτή είναι η πιο top συνταγή για μπιφτέκια με πατάτες!

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share