Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έκοψε μια ροδέλα κρεμμύδι και τη γέμισε με κιμά - Το αποτέλεσμα είναι απλά πεντανόστιμο!

Μας έτρεξαν τα σάλια!

27 Μαρτίου 2020 19:09
Έκοψε μια ροδέλα κρεμμύδι και τη γέμισε με κιμά - Το αποτέλεσμα είναι απλά πεντανόστιμο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι μας λατρεύουμε τα μπέργκερ! Θεωρητικά είναι ένα junk food με άπειρες θερμίδες, μπορούμε όμως να το φτιάξουμε και στο σπίτι μας και με τα κατάλληλα υλικά να το κάνουμε λίγο πιο... υγιεινό!

Το συνηθέστερο πρόβλημα όταν κάνουμε μπέργκερ στο σπίτι μας είναι ότι τα μπιφτέκια δεν βγαίνουν τόσο ζουμερά. Κι όμως υπάρχει λύση και θα την δείτε στο παρακάτω βίντεο! Κοιτάξτε πόσο απλό είναι, κόβετε ένα κρεμμύδι σε ροδέλες και το γεμίζετε με τον κιμά σας, έπειτα τοποθετείτε τα μπιφτέκια σας στη σχάρα ή στο τηγάνι. Το κρεμμύδι θα προσφέρει στα μπιφτέκια σας αυτή την έξτρα υγρασία που χρειάζονται και θα απογειώσει την γεύση του μπέργκερ σας,

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί καθώς και μερικά ακόμη μαγειρικά tips:

Αν πάλι νηστεύετε, ρίξτε μια ματιά σε αυτή τη θεϊκή μακαρονάδα με κιμά χταποδιού, είμαστε σίγουροι πως θα τη λατρέψετε!

Η πιο εύκολη συνταγή για light burger!

Ποιος σας είπε ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε ένα λαχταριστό burger χωρίς ενοχές; Κι όμως εάν φτιάξετε την παρακάτω συνταγή το όνειρό σας θα γίνει πραγματικότητα. Άλλη μια επιλογή είναι το μπέργκερ με μπιφτέκι λαχανικών!

Υλικά

300 γραμμάρια πατάτες
250 γραμμάρια κατεψυγμένο ή φρέσκο ​​σπανάκι
1 αβγό
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι για γεύση

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, όταν είναι έτοιμες αφαιρούμε τη φλούδα και τις λιώνουμε μέχρι να γίνουν πουρές. Στη συνέχεια μαγειρεύουμε το σπανάκι ανάλογα με το αν έχουμε επιλέξει κατεψυγμένο ή φρέσκο και όταν είναι έτοιμο στραγγίζουμε το επιπλέον νερό. Ανακατεύουμε τον πουρέ με την παρμεζάνα, το σπανάκι και το αυγό και ρίχνουμε λίγο αλάτι. Πλάθουμε το μίγμα και φτιάχνετε πολλά μπιφτέκια, τα βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Παίρνουμε τα ψωμάκια και φτιάχνουμε το burger προσθέτοντας ντομάτα και μαρούλι.

Υγιεινό burger για παιδιά!

Τα παιδιά έχουν αδυναμία στο fast food και τρελαίνονται για μπέργκερ. Ιδού η πιο νόστιμη και υγιεινή εκδοχή τους.

Υλικά

Για τα μπέργκερ

500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
50γρ. φρυγανιά τριμμένη
50ml ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ρίγανη
4 ψωμάκια για μπέργκερ
αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα

1 καρότο καθαρισμένο, τριμμένο
λίγο λάχανο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
λίγα φύλλα από πράσινη σαλάτα
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180˚C στον αέρα. Σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ ζυμώνετε καλά τον κιμά με το ελαιόλαδο, τη φρυγανιά, τον μαϊντανό, τη ρίγανη και ανάλογο αλατοπίπερο. Αφήνετε το μίγμα για 10 λεπτά να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια πλάθετε τέσσερα μπιφτέκια στρογγυλά και τα βάζετε σε ένα ταψί στρωμένο με μια λαδόκολλα. Τα ψήνετε για 25 λεπτά περίπου.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μουστάρδα, το καρότο, το λάχανο, το τυρί κρέμα, ανάλογο αλάτι και το πιπέρι.

Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση και στρώνετε λίγα φύλλα από την πράσινη σαλάτα και από πάνω βάζετε λίγη σάλτσα γιαουρτιού, το μπιφτέκι, και τελειώνετε με λίγη σάλτσα γιαουρτιού πάλι. Κλείνετε τα ψωμάκια και σερβίρετε αμέσως.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share