Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020

Νηστίσιμη συνταγή για τραγανά και μοσχοβολιστά κουλουράκια πορτοκαλιού

Θα γίνουν ανάρπαστα

26 Μαρτίου 2020 20:37
Νηστίσιμη συνταγή για τραγανά και μοσχοβολιστά κουλουράκια πορτοκαλιού
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Νηστίσιμη συνταγή για τραγανά και μοσχοβολιστά κουλουράκια που θα γίνουν ανάρπαστα. Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και οδηγίες για την εκτέλεση της. Αν σας αρέσουν οι γλυκές συνταγές, δείτε πως να φτιάξετε το πιο νόστιμο νηστίσιμο κέικ σοκολάτας!

Υλικά:

  • Ένα νεροπότηρο χυμό πορτοκάλι
  • Ένα νεροπότηρο ηλιέλαιο
  • Ένα νεροπότηρο ζάχαρη
  • Ένα μπέικιν πάουντερ
  • Μια βανίλια
  • Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • Αλεύρι περίπου 750 γραμμάρια

* Προσοχή: Το νεροπότηρο υπολογίζεται πως είναι 300ml

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά μας.
  2. Βάζουμε το μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι μας.
  3. Ζυμώνουμε τα υλικά μας.
  4. Σταματάμε να ζυμώνουμε, τα υλικά μας.
  5. Αφήνουμε, τη ζύμη μας, να ξεκουραστεί για περίπου μία ώρα (σ.σ. εξήντα λεπτά).
  6. Πλάθουμε, με τα υλικά μας, τα κουλουράκια μας.
  7. Τοποθετούμε, λαδόκολλα, στο ταψί μας.
  8. Τοποθετούμε, τα κουλουράκια μας, στο ταψί μας, το οποίο περιέχει λαδόκολλα.
  9. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  10. Τοποθετούμε το ταψί με τα κουλουράκια μας στο φούρνο μας.
  11. Ψήνουμε τα κουλουράκια μας στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  12. Ψήνουμε τα κουλουράκια μας για περίπου δεκαπέντε με είκοσι λεπτά ή έως ότου, τα κουλουράκια μας, πάρουν χρώμα.
  • Προσοχή: Καλύτερα είναι να ελέγχουμε τα κουλουράκια μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα (σ.σ. περίπου κάθε πέντε λεπτά). Έτσι, θα αποφύγουμε να μας καούν, τα κουλουράκια μας.

Νηστίσιμα κουλουράκια με κανέλα - Έτοιμα σε 16 λεπτά!

Βρήκαμε μια εξαιρετική συνταγή ημέρας και δεν είναι άλλη από τα αφράτα κουλουράκια κανέλας που όλοι αγαπάμε. Έχουν βάση από γιαούρτι και δεν περιέχουν καθόλου ζάχαρη.

Θεωρούνται διατροφικά και ο χρόνος για να τα φτιάξετε είναι ελάχιστος! Οπότε καταλαβαίνετε πως δεν έχετε καμία δικαιολογία να μην τα φτιάξετε...

ΥΛΙΚΑ

  • 100γρ ελαιόλαδο,
  • 100γρ. ηλιέλαιο,
  • 1 αυγό, χυμό κ ξύσμα από 2 πορτοκάλια,
  • 1 γιαούρτι,
  • 1κ.γ κανέλα,
  • 1 μπεικιν παουντερ,
  • 2 βανίλιες,
  • 2-3κ.σ γάλα κ αλεύρι γ.ο.χ ή ολικής όσο πάρει

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά
  • Όλα μαζί τα ζυμώνουμε
  • Ψήνουμε χωρίς να αλείψουμε με αυγό
  • Τα βάζουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Κουλούρια με γιαούρτι

Και είναι έτοιμα! Καλή απόλαυση!

Αν σας αρέσουν οι γλυκές συνταγές, δείτε πως να φτιάξετε το πιο νόστιμο νηστίσιμο κέικ σοκολάτας!

Νηστίσιμα κουλουράκια με κανέλα - Έτοιμα σε 16 λεπτά!

Λίγο πριν το Πάσχα είναι μια ευκαιρία να μπούμε στην κουζίνα με τα παιδιά και να ζυμώσουμε μαζί κουλουράκια κανέλας και το σπίτι θα μοσχομυρίσει!

Άλλωστε Πάσχα χωρίς κουλουράκια δεν γίνεται. Βρήκαμε την πιο νόστιμη συνταγή για νηστίσιμα πασχαλινά κουλουράκια.

Είναι με λάδι και κανέλα και εκτός από μυρωδάτα είναι και λαχταριστά.

Συστατικά:

  • ½ κιλό αλεύρι και λίγο επιπλέον για το ζύμωμα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα σε σκόνη
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζανιού του τσαγιού ανθρακική σόδα(υγρή)
  • 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
  • 1/4 του φλιτζανιού του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • σουσάμι για το πασπάλισμα

undefined

Οδηγίες:

  • Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Χτυπάτε 1’-2’ στο μπλέντερ τη ζάχαρη με το λάδι, την ανθρακική σόδα, το κονιάκ, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
  • Ρίχνετε τα υλικά αυτά μέσα στο μπολ με το αλεύρι.
  • Ανακατεύετε το μείγμα στην αρχή με ένα κουτάλι.
  • Κατόπιν ζυμώνετε προσθέτοντας όσο ακόμη αλεύρι χρειαστεί για να αποκτήσετε μια ζύμη μάλλον σφιχτή και εύπλαστη.
  • Πλάθετε τη ζύμη σε κορδόνια πάχους μικρού δαχτύλου και φτιάχνετε κουλουράκια.
  • Τα τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί, τα πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε στους 175 ο C για 16’ περίπου.

Είστε έτοιμοι!

Αν ψάχνετε κι άλλες νηστίσιμες συνταγές δοκιμάστε τα κουλουράκια με λεμόνι!

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share