Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πιτσορολάκια νηστίσιμα - Ενα απλό ζυμαράκι με μεγάλη δυνατότητα παραλλαγών στη γέμιση

Πανεύκολη συνταγή

22 Μαρτίου 2020 14:46
Πιτσορολάκια νηστίσιμα - Ενα απλό ζυμαράκι με μεγάλη δυνατότητα παραλλαγών στη γέμιση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια πανεύκολη συνταγή είναι τα νηστίσιμα πιτσορολάκια, όπου με ένα απλό ζυμαράκι μπορούμε να φτιάξουμε διάφορες παραλλαγές στη γέμιση. Ενώ, μπορείτε να φτιάξτε ακόμα μία ωραία τυρόπιτα, που θέλει μόνο 2 υλικά!

Υλικά:

  • 25-30 ρολάκια
  • 1 φακ. ξερή μαγιά ή 25 γρ.φρέσκια
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ σπορέλαιο
  • 1/2 κιλό περίπου αλεύρι

Γέμιση:

  • Ελιές
  • Ρίγανη
  • Σάλτσα ντομάτας
  • Μανιτάρια
  • Πιπεριές
  • Νηστίσιμο κασέρι τριμμένο

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη
  2. Ανοίγουμε δύο φύλλα ορθογώνια 20*35 εκ.περίπου και απλώνουμε τη σάλτσα και τη γέμιση της επιλογής μας.
  3. Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε φέτες πάχους 2 εκ.
  4. Τοποθετούμε σε φορμάκια μάφιν λαδωμένα ή σιλικόνης και αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 20'λεπτά.
  5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20' περίπου.

Η τυρόπιτα με τις 3 κινήσεις

Σας βρήκαμε μια πανεύκολη τυρόπιτα! Φτιάξτε λαχταριστή κρεμώδη πίτα με τυριά σε 3 κινήσεις έτοιμη για το φούρνο. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
  • 500 γρ. μοτσαρέλα, θρυμματισμένη
  • 300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 220 γρ. γιαούρτι
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ελαιόλαδο ή βιτάμ λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση συνταγής

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε το πυρέξ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μοτσαρέλα, τη φέτα, το γιαούρτι, τα αβγά, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Αν η φέτα είναι αλμυρή, δεν βάζουμε καθόλου αλάτι, διαφορετικά προσθέτουμε λίγο.
  • Στρώνουμε τα μισά φύλλα ένα ένα λαδωμένα στο πυρέξ, ρίχνουμε από πάνω όλη τη γέμιση και τη απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια της γέμισης με ένα φύλλο, σπρώχνουμε με το χέρι μας προς τα κάτω τις άκρες γύρω γύρω και το λαδώνουμε από πάνω. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα. Λαδώνουμε και την επιφάνεια του τελευταίου φύλλου και χαράζουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Σε περίπτωση που δεν θέλετε τυρόπιτα, δείτε εδώ την πιο ιδιαίτερη τορτίγια με πατάτες έτοιμη σε 10 λεπτά!

Πανεύκολη τσαλακωτή τυρόπιτα

Την συνταγή για μία πανεύκολη τσαλακωτή τυρόπιτα από τσαλακωμένα φύλλα κρούστας για πίτες και νόστιμα υλικά γέμισης θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω. Ενώ, μπορείτε να φτιάξτε ακόμα μία ωραία τυρόπιτα, που θέλει μόνο 2 υλικά!

Υλικά:

  • 4 μερίδες
  • φύλλα κρούστας
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων και του ταψιού
  • 400 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 2 αυγά
  • πιπέρι,ρίγανη
  • σουσάμι για το τέλος

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη φέτα,το ανθότυρο,τα αυγά,ρίγανη και πιπέρι.
  3. Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. λάδι και ανακατεύουμε καλά{μπορούμε να βάλουμε ένα γιαούρτι στραγγιστό μαζί}.
  4. Με ένα πινέλο αλείφουμε το ταψί μας,στρώνουμε με 3 φύλλα τσαλακωμένα σε μια στρώση το ένα πλαι στο άλλο, φροντίζοντας να εξέχουν οι άκρες τους έξω από το ταψί μας.
  5. Τα ραντίζουμε με αρκετό ελαιόλαδο,ρίχνουμε την γέμιση φέτας-ανθότυρου,στρώνουμε να πάει παντού.
  6. Τσαλακώνουμε 2 φύλλα και τα σπάμε σε μικρά κομματάκια,τα βάζουμε πάνω από την γέμιση και τα λαδώνουμε καλά.
  7. Τέλος βάζουμε 3 φύλλα κρούστας τσαλακωμένα,ραντίζουμε με λάδι και γυρίζουμε τις άκρες που εξέχουν προς τα μέσα κλείνοντας καλά την γέμιση.
  8. Ψήνουμε την πίτα στο μεσαίο ράφι του φούρνου μας 30 -40 λεπτά να ροδίσει.
  9. Καλή σας απόλαυση!
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share