Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Νηστίσιμη ζύμη για κρέπες - Εύκολο λαχταριστό γλυκό

Θα ξετρελαθείτε!

22 Μαρτίου 2020 10:30
Νηστίσιμη ζύμη για κρέπες - Εύκολο λαχταριστό γλυκό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μιας και διανύουμε περίοδο νηστείας, το Athensmagazine.gr σας προτείνει να φτιάξετε κρέπες με νηστίσιμο ζυμάρι. Μια εύκολη, γρήγορη αλλά και οικονομική συνταγή. Αν δεν θέλετε κρέπες, δείτε εδώ τις νηστίσιμες τηγανίτες που γίνονται αφράτες μέσα και τραγανές έξω.

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2-2 1/2 φλιτζάνια νερό (δύο με δυόμισι)
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 6 κ.σ. σπορέλαιο (για το τηγάνισμα)

Εκτέλεση

  • Aνακατεύουμε καλά το αλεύρι με το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν και τη βανίλια.Πρέπει να γίνει ένας αραιός χυλός.
  • Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε 1/2 κουταλιά σούπας σπορέλαιο να κάψει και ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι), και μόλις ψηθεί από τη μια πλευρά τη γυρίζουμε και από την άλλη με τη βοήθεια φαρδιάς σπάτουλαςΑφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι.
  • Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
  • Τέλος, μπορειτε να τις γεμισετε με μαρμελάδα ή με νηστίσιμη μερέντα.

Παραδοσιακοί λουκουμάδες: Το απόλυτο νηστίσιμο γλυκό

Φτιάξτε νηστίσιμους και παραδοσιακούς λουκουμάδες με μόνο λίγα υλικά. Πρόκειται, για ένα γλυκό που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές! Συνήθως, τους απολαμβάνουμε με μέλι, αλλά καμιά φορά και με σοκολάτα.

Υλικά:

  • 2 κούπες αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1-2 βανίλιες νερό τόσο όσο να γίνει ένας αρκετά σφιχτός χυλός, πιο παχύρευστος από μέλι λάδι για το τηγάνισμα
  • μέλι, τριμμένα καρύδια και κανέλα

Εκτέλεση:

  • Στο μίξερ χτυπάμε τα υλικά εκτός από το μέλι, τα καρύδια και την κανέλα, προσθέτοντας ανάλογα αλεύρι ή νερό ώστε να έχουμε τον κατάλληλο χυλό-ζύμη
  • Σε μια βαθειά κατσαρολίτσα βάζουμε το λάδι να κάψει αρκετά
  • Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μια κουταλιά από τον χυλό και με τον αντίχειρα την ρίχνουμε γρήγορα μέσα στο λάδι
  • Έτσι θα δημιουργηθεί το γνωστό μπαλάκι λουκουμάς
  • Με μία τρυπητή κουτάλα βγάζετε τους έτοιμους λουκουμάδες και ετοιμάζεται τους υπόλοιπους
  • Κάθε παρτίδα την περιχύνετε με μέλι, κανέλα και τριμμένα καρύδια

Για να είστε σίγουροι ότι το λάδι είναι στην σωστή θερμοκρασία, κάνετε το εξής τεστ: Αν με την πρώτη κουταλιά, ο χυλός δεν ανεβεί αμέσως στην επιφάνεια τότε πρέπει να το αφήσετε λίγο ακόμα. Γίνονται πεντανόστιμοι και καθόλου λαδεροί. Το μυστικό είναι ότι όσο πιο σφιχτή ζύμη κάνετε τόσο πιο στρογγυλοί και γεμάτοι θα είναι οι λουκουμάδες σας. Σε περίπτωση, όμως, που θέλετε νηστίσιμο γλυκό μόνο με σοκολάτα, δείτε εδώ μια λαχταριστή συνταγή.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share