Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Μακαρόνια με ταραμά της Γερόντισσας Πανσεμνής!

Θα σας τρελάνει!

21 Μαρτίου 2020 15:50
Μακαρόνια με ταραμά της Γερόντισσας Πανσεμνής!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε λαχταριστά μακαρόνια με ταραμά της Γερόντισσας Πανσεμνής! Πρόκειται για μια συνταγή που θα αλλάξει τον τρόπο που μαγειρεύετε. Θα σας "κολάσει"! Κι επειδή ο ταραμάς δεν αρέσει σε όλους, δείτε εδώ μια λαχταριστή συνταγή με μακαρόνια και τυριά.

Υλικά:

  • μισό κιλό μακαρόνια
  • 200 γραμμάρια ταραμάς
  • 1 φλυτζάνι ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • 2 φλυτζάνια χυμός ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κουταλιές μαιντανός
  • 3/4 φλιτζανιού λάδι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε τον ταραμά σε χλιαρό νερό επί μία ώρα να ξαλμυρίσει.
  • Τσιγαρίζουμε με το λάδι τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
  • Όταν μαραθούν προσθέτουμε τη ντομάτα, ρίχνουμε τον ταραμά, την δάφνη, αλάτι, πιπέρι, την ζάχαρη και τον μαιντανό.
  • Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να «πιουν» το νερό. Βράζουμε τα μακαρόνια. Τα σερβίρουμε ζεστά, με λίγη τριμμένη φρυγανιά και την σάλτσα.

Νηστίσιμη καρμπονάρα - Εξπρές: Το μυστικό βρίσκεται στα μακαρόνια!

Σας βρήκαμε μια μοναδική και πεντανόστιμη συνταγή για καρμπονάρα η οποία είναι και νηστίσιμη! Το μυστικό όμως κρύβεται στα μακαρόνια, τον λόγο θα τον καταλάβετε παρακάτω!

Είναι πιο υγιεινή από την κλασσική αλλά παραμένει γευστική και λαχταριστή! Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση για να την φτιάξετε!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 πακέτο μακαρόνια
  • 1 1/2 κούπα φυτική κρέμα
  • 2 κουταλιές κορν φλάουρ διαλυμένο σε 3 κουταλιές νερό
  • 200γρ. μανιτάρια
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι ξερό
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο λάδι
  • Φυτικό τυρί τριμμένο

Πως το κάνουμε:

  • Βράζω τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
  • Σε ένα τηγανάκι τσιγαρίζω το κρεμμύδι με τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ρίχνω σε μια κατσαρόλα την κρέμα με το κορν φλάουρ και την βράζω μέχρι να πήξει ελαφριά.
  • Προσθέτω τα μανιτάρια το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύω.
  • Τέλος προσθέτω και τον μαϊντανό. Ρίχνω την σάλτσα μέσα στα μακαρόνια και ανακατεύω καλά να πάει παντού.
  • Τα σερβίρω και ρίχνω από πάνω φυτικό τυρί τριμμένο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε για πιο πλούσια γεύση μπορούμε να ρίξουμε τριμμένο τυρί μέσα στην σάλτσα όσο βράζει. Επείσης μπορούμε να βάλουμε και λίγη πράσινη πιπεριά. Αν βάλουμε πιπεριά την τσιγαρίζουμε μαζί με τα μανιτάρια.

Φτιάξτε και την απίθανη αγιορείτικη συνταγή για νηστίσιμους ψαροκεφτέδες

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share