Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Νηστίσιμες τηγανίτες που γίνονται αφράτες μέσα και τραγανές έξω - Γρήγορο, οικονομικό και γευστικό γλυκό

Για όταν θέλουμε να φάμε κάτι στα γρήγορα

21 Μαρτίου 2020 09:15
Νηστίσιμες τηγανίτες που γίνονται αφράτες μέσα και τραγανές έξω - Γρήγορο, οικονομικό και γευστικό γλυκό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νηστίσιμες τηγανίτες που γίνονται αφράτες μέσα και τραγανές έξω. Μία πανεύκολη συνταγή για ένα γρήγορο, οικονομικό και γευστικό γλυκό. Επίσης, άμα σας αρέσει ο ανανάς, θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή για τηγανίτες. Είναι ξεχωριστές και θα τις λατρέψετε τόσο εσείς, όσο και τα παιδιά σας!

Υλικά:

  • 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Χυμός από 3-4 πορτοκάλια
  • Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι ακέρωτο
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κούπα νερό σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • Μέλι, για το σερβίρισμα
  • Κανέλα, για το πασπάλισμα
  • Τριμμένα καρύδια, για το πασπάλισμα

Προσοχή: Τα συγκεκριμένα υλικά αφορούν επτακόσια γραμμάρια μείγματος.

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, με έναν αυγογδάρτη, το αλεύρι, τον χυμό, το ξύσμα, τη ζάχαρη και σιγά-σιγά το νερό. Κάνουμε τη συγκεκριμένη διαδικασία έως ότου να έχουμε ένα σωστό χυλό (σ.σ. όχι πάρα πολύ υδαρή, ούτε όμως και σφιχτό).
  2. Ρίχνουμε ελάχιστο σπορέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  3. Βάζουμε, το σπορέλαιό μας, στη φωτιά.
  4. Όταν κάψει, ρίχνουμε κουταλιές από τον χυλό.
  5. Γυρίζουμε και από την άλλη μεριά τις τηγανίτες μας για να πάρουν χρώμα.
  6. Βγάζουμε, τις τηγανίτες μας, με μια τρυπητή κουτάλα πάνω σε μια πιατέλα, με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  7. Σερβίρουμε, με μέλι, κανέλα, αλλά και καρύδια.

Πανεύκολη τσαλακωτή τυρόπιτα

Την συνταγή για μία πανεύκολη τσαλακωτή τυρόπιτα από τσαλακωμένα φύλλα κρούστας για πίτες και νόστιμα υλικά γέμισης θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω. Ενώ, μπορείτε να φτιάξτε ακόμα μία ωραία τυρόπιτα, που θέλει μόνο 2 υλικά!

Υλικά:

  • 4 μερίδες
  • φύλλα κρούστας
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων και του ταψιού
  • 400 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 2 αυγά
  • πιπέρι,ρίγανη
  • σουσάμι για το τέλος

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη φέτα,το ανθότυρο,τα αυγά,ρίγανη και πιπέρι.
  3. Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. λάδι και ανακατεύουμε καλά{μπορούμε να βάλουμε ένα γιαούρτι στραγγιστό μαζί}.
  4. Με ένα πινέλο αλείφουμε το ταψί μας,στρώνουμε με 3 φύλλα τσαλακωμένα σε μια στρώση το ένα πλαι στο άλλο, φροντίζοντας να εξέχουν οι άκρες τους έξω από το ταψί μας.
  5. Τα ραντίζουμε με αρκετό ελαιόλαδο,ρίχνουμε την γέμιση φέτας-ανθότυρου,στρώνουμε να πάει παντού.
  6. Τσαλακώνουμε 2 φύλλα και τα σπάμε σε μικρά κομματάκια,τα βάζουμε πάνω από την γέμιση και τα λαδώνουμε καλά.
  7. Τέλος βάζουμε 3 φύλλα κρούστας τσαλακωμένα,ραντίζουμε με λάδι και γυρίζουμε τις άκρες που εξέχουν προς τα μέσα κλείνοντας καλά την γέμιση.
  8. Ψήνουμε την πίτα στο μεσαίο ράφι του φούρνου μας 30 -40 λεπτά να ροδίσει.
  9. Καλή σας απόλαυση!
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share