Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Τραγανά μουστοκούλουρα με κανέλα και μέλι!

Απλά και πεντανόστιμα!

18 Μαρτίου 2020 15:33
Τραγανά μουστοκούλουρα με κανέλα και μέλι!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μουστοκούλουρα είναι ένα αγαπημένο γλυκό όλων κι αυτό γιατί μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια! Σίγουρα ήταν και για εσάς η πρώτη δόση καφεΐνης που μπήκε στον οργανισμό σας όταν βουτήξατε ένα τραγανό μουστοκούλουρο στον ελληνικό καφέ της γιαγιάς σας! Σήμερα λοιπόν, σας βρήκαμε την τέλεια συνταγή για τραγανά μουστοκούλουρα με κανέλα και μέλι. Και φυσικά μην ξεχνάμε πως τα μουστοκούλουρα επιτρέπονται αυτή την περίοδο μιας και είναι νηστίσιμα.

Υλικά:

  • 800 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. αμμωνία
  • 12 γρ. σόδα
  • 12 γρ. κανέλα
  • 5 γρ. γαρύφαλλο
  • 10 γρ. κακάο σκόνη (άγλυκο)
  • 150 ml λάδι
  • 200 ml μούστο βρασμένο
  • 100 ml μέλι
  • 180 ml νερό

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το λάδι, το μούστο, το μέλι και το νερό για 5 λεπτά με τον αυγοδάρτη ή στο μίξερ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ανακατεύουμε στο αλεύρι την αμμωνία, τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το κακάο. Ρίχνουμε στο αλεύρι τα υγρά. Τα ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Πλάθουμε τα μουστοκούλουρα και τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Από πάνω τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή αν έχει το ταψί μας καπάκι, σκεπάζουμε με αυτό. Τα ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο.
  • Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε σε πλαστικό σακουλάκι ή σε δοχείο μπισκότων, για να διατηρηθούν μαλακά.

Μεγάλο ρόλο παίζει το σκέπασμα του ταψιού.

Καλή σας απόλαυση!

Και μιας και μιλάμε για νηστίσιμα γλυκά, δείτε εδώ μια συνταγή για παραδοσιακούς λουκουμάδες

Πηγή: enallaktikidrasi.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share