Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πήρε κομμάτια μήλου και τα τύλιξε με ζύμη - Το αποτέλεσμα; Θα σας κολάσει!

Γλυκιά αμαρτία

16 Μαρτίου 2020 19:05
Πήρε κομμάτια μήλου και τα τύλιξε με ζύμη - Το αποτέλεσμα; Θα σας κολάσει!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα γλυκό που θα σας ξετρελάνει...Αν και παραδοσιακό σίγουρα αυτή την συνταγή δεν την είχατε σκεφτεί και ο τρόπος παρασκευής είναι τελείως διαφορετικός. Τυλίξτε απλά τα μήλα στην ζύμη, σίγουρα κάτι υποψιάζεστε.

Οι σύγχρονοι μέθοδοι καλλιέργειας και παραγωγής, σημαίνουν ότι μια υγιεινή ποικιλία και μία ποσότητα φρούτων και των λαχανικών είναι διαθέσιμα όλο το χρόνο, αλλά φυσιολογικά η συγκομιδή γίνεται από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι τέλη Νοεμβρίου.

Με βάση αυτά τα λεγόμενα, τα μήλα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα που βρίσκονται στην εποχή τους. Καθώς οι τοπικοί αγρότες ετοιμάζονται για την συγκομιδή, μήπως σχεδιάζεις να εκμεταλλευτείς αυτά τα υπέροχα εποχιακά φρούτα? Αυτοί οι τύποι από που θα δείτε παρακάτω έχουν λαχταριστές συνταγές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε ακριβώς αυτό, και σίγουρα θα γίνει από τα αγαπημένα σας. Μπορείτε να δείτε εδώ τον καλύτερο τρόπο για να καθαρίσετε τα μήλα σας, πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Απλώνει φύλλο πίτας και το κόβει σε πολλές λωρίδες...Δεν φαντάζεστε το αποτέλεσμα!

Η συνταγή αυτή είναι μια παραλλαγή της κλασικής μηλόπιτας, που θα σας ξετρελάνει και αποτελεί το καλύτερο σνακ!

Με λίγα υλικά μπορείτε να φτιάξετε απίθανα τσιπς μηλόπιτας. Η διαδικασία είναι απλή, αφού χρειάζεται μόνο η γέμιση για μηλόπιτα και φύλλα μηλόπιτας, σε αντίθεση με την κλασική μηλόπιτα με σπιτική ζύμη!

Η συνταγή αυτή δεν χρειάζεται πολλά υλικά και σε 25-30 λεπτά είναι έτοιμη. Απλώστε την γέμιση πάνω στο φύλλο και βάλτε από πάνω ακόμα ένα. Στην συνέχεια, με έναν κόφτη πίτσας κόψτε την ζύμη σε λωρίδες για να φτιάξετε τα τσιπς.

Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος, μπορείτε να τα κάνετε όσο χοντρά ή λεπτά θέλετε. Μπορείτε, για παράδειγμα, να τα κόψετε όπως στην παρακάτω εικόνα:

Μετά βάλτε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα για να μην κολλήσουν τα τσιπς και γεμίστε το. Ρίξτε από πάνω ένα μίγμα από 1/4 κούπας ζάχαρη, 1 κ.γ. κανέλα και 1 κ.γ. κάρδαμο. Ψήστε για 15-20 λεπτά και είναι έτοιμα.

Μπορεί να μην μοιάζουν εξωτερικά με μηλοπιτάκια, αλλά η γεύση και η μυρωδιά τους είναι η ίδια.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share