Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γλυκό με μόνο 2 υλικά - Έτοιμο σε 15 λεπτά

Δοκιμάστε το!

13 Μαρτίου 2020 13:20
Γλυκό με μόνο 2 υλικά - Έτοιμο σε 15 λεπτά

Σας έχουμε το πιο εύκολο αλλά και πεντανόστιμο γλυκό με δύο μόνο υλικά και έτοιμο σε 15 λεπτά! Εσείς ακόμη να το φτιάξετε;

Υλικά:

  • 1 κουτί Marshmallows (της επιλογής σου)
  • 1 κουτί Chocolate chips

Εκτέλεση:

  • Προθέρμανε το φούρνο σου στους 230 βαθμούς Κελσίου.
  • Άδειασε 1 κουτί chocolate chips μέσα σε 1 τηγάνι φούρνου (ή στρογγυλό ταψί).
  • Κάλυψε τα από πάνω με τα Marshmallows που έχεις.
  • Ψήσε στο φούρνο για 8-10 λεπτά, μέχρι η κορυφή των Marshmallows να γίνει χρυσο-καφέ. Έτοιμο!.

Tip: Βούτηξε μέσα σκέτο μπισκότο (όπως τα Morning Coffee) και απόλαυσε το γλυκό σου!

Χρόνος Εκτέλεσης: 15 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 10 ώρες
Μερίδες: 10

Κι επειδή το Athensmagazine.gr, φροντίζει για εσάς, δείτε εδώ το τέλειο νηστίσιμο γλυκό σοκολάτας χωρίς ζάχαρη.

Το απόλυτο γλυκό για την Σαρακοστή: Νηστίσιμος κορμός με χαλβά, ταχίνι και καβουρδισμένο αμύγδαλο - Μία πανεύκολη συνταγή με 4 μόνο υλικά

Αυτό είναι το απόλυτο γλυκό για τη Σαρακοστή! Νηστίσιμος κορμός με ταχίνι, χαλβά και καβουρδισμένα αμύγδαλα. Μία πανεύκολη συνταγή με 4 μόνο υλικά, που σε γεμίζει ενέργεια και έχει γεύση απίστευτη. Επίσης, μπορείτε να φτιάξτε νηστίσιμη γλυκιά κολοκυθόπιτα γρήγορα και εύκολα με αυτήν εδώ τη συνταγή

Υλικά Συνταγής:

  • 400 γραμ. χαλβάς του μπακάλη (κομμένος σε ακανόνιστα χοντρά κομμάτια)
  • 300 γραμ. κουβερτούρα (λιωμένη και χλιαρή)
  • 150 γραμ. ταχίνι (ολικής άλεσης)
  • 100 γραμ. αμύγδαλα (καβουρδισμένα και χοντροκομμένα)

Εκτέλεση:

  1. Πανεύκολο νηστίσιμο μωσαϊκό ή αλλιώς νηστίσιμος κορμός με ταχίνι, χαλβά και καβουρδισμένο αμύγδαλο. Ακολουθήστε τη συνταγή αλλά και τα μυστικά που θα βρείτε παρακάτω και απογειώστε τη γεύση.
  2. Λιώνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά. Δείτε εδώ όλα τα μυστικά για να λιώσετε σωστά την κουβερτούρα. Αφού λιώσουμε την κουβερτούρα την αφήνουμε λίγα λεπτά να γίνει χλιαρή.
  3. Σε ένα μπολ, βάζουμε το ταχίνι ολικής. Λίγη λίγη ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις το μείγμα με μια μαλακή σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το ταχίνι με τη σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Προσθέτουμε το χαλβά χοντροκομμένο καθώς και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά τα υλικά. Δημιουργείται μια μάζα σοκολάτας, όπως στο κανονικό μωσαϊκό σοκολάτας με μπισκότα.
  5. Βάζουμε το μωσαϊκό σε μια λαδόκολλα ή σε μία μεμβράνη και ρολάρουμε δίνοντας το σχήμα του κορμού.
  6. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει για περίπου 2 ώρες ώσπου να κόβεται.
  7. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε. Είναι ένα νόστιμο γλυκό ή υγιεινό σνακ που δίνει ενέργεια.

Μυστικά για το νηστίσιμο γλυκό μωσαϊκό

  • Αφήνουμε τη σοκολάτα αφού λιώσει σε χαμηλή φωτιά σε μπεν μαρί, να γίνει χλιαρή.
  • Χρησιμοποιήστε ταχίνι ολικής άλεσης και απογείωσε τη γεύση του μωσαϊκού.
  • Αυτό το νηστίσιμο μωσαϊκό με ταχίνι και χαλβά σηκώνει παραλλαγές. Μπορείτε να βάλετε μίξη ξηρών καρπών ή κράνμπερι και σταφίδες. Μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού, ή ακόμα και κονιάκ ή λικέρ.
  • Αν αγαπάτε τα πολύ γλυκά – γλυκά, τότε μπορείτε να προσθέσετε στο ταχίνι 1-2 κουταλιές μέλι θυμαρίσιο. Εγώ δεν βάζω γιατί μου αρκεί όλη η γλύκα του χαλβά.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 ήδη χαλβά, χαλβά με σοκολάτα ή όποιο χαλβά σας αρέσει.
  • Προτού ρίξετε τα κομμάτια του χαλβά στο ταχίνι με τη σοκολάτα, να σιγουρευτείτε ότι έχει κρυώσει τελείως το μείγμα. Αλλιώς θα λιώσει ο χαλβάς και δεν θα έχουμε την υπέροχη υφή του μέσα στο μωσαϊκό.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share