Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βάζει σε μια σακούλα γιαούρτι, μπαχαρικά και κοτόπουλο - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε!

Ευφυέστατο!

12 Μαρτίου 2020 14:59
Βάζει σε μια σακούλα γιαούρτι, μπαχαρικά και κοτόπουλο - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το μαρινάρισμα είναι το βασικότερο όσον αφορά το κρέας ή το κοτόπουλο γι' αυτό και πρέπει να της δίνουμε παραπάνω από την πρέπουσα σημασία γιατί είναι αυτή που θα δώσε γεύση στο φαγητό μας. Μια συνηθισμένη μαρινάδα περιέχει μπαχαρικά ελαιόλαδο ίσως μουστάρδα ή κάποιο αλκοολούχο ποτέ! Ξεχάστε λοιπόν αυτά που ξέρατε και δώστε βάση στην παρακάτω μαγική συνταγή με βάση το γιαούρτι!

Είναι απλό και γευστικό! Προσθέτετε σε μια σακούλα τροφίμων ένα κεσεδάκι και τα μπαχαρικά της αρεσκείας σας όπως πάπρικα, ρίγανη, κάρυ ή ότι άλλο εσείς προτιμάτε, βάζετε στη σακούλα το κρέας ή το κοτόπουλο που θέλετε να μαγειρέψετε και κουνώντας τη σακούλα η γιαουρτένια μαρινάδα σας καλύπτει το βασικό σας υλικό. Το μόνο που έμεινε είναι το ψήσιμο!

Τόσο απλό, τόσο γευστικό και χωρίς να λερώσετε ένα σωρό σκεύη!

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες αλλά και μερικές ακόμη χρήσεις του γιαουρτιού στο βίντεο που ακολουθεί:

Κι αν είστε λάτρεις του κοτόπουλου, ρίξτε μια ματιά στη λαχταριστή αυτή συνταγή για μπιφτέκια κοτόπουλου.

Τηγανητές φτερούγες και μπουτάκια κοτόπουλου με σπιτική γλυκόξινη σως! (Video)'

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοιμάζει τηγανητές φτερούγες και μπουτάκια κοτόπουλου με σπιτική γλυκόξινη σως! Με τον Λάμπρο Βακιάρο να μας έχει δείξει και γιουβαρλάκια κοτόπουλου με κρέμα λεμονιού

Υλικά:

  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 20 φτερούγες
  • 1φλ. ξινόγαλο
  • 1κ.γ. πάπρικα
  • 1κ.σ. μουστάρδα
  • 3φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σπορέλαιο για το τηγάνι

Υλικά για τη σως:

  • 2φλ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 1/3φλ. ξύδι
  • 2κ.σ. μέλι
  • λίγη καυτερή πάπρικα
  • 3σκ σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Πέννες από κόκκινες φακές με κοτόπουλο και λαχανικά στο φούρνο! (Video)

Πέννες από κόκκινες φακές με κοτόπουλο και λαχανικά στον φούρνο έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος, με τον σεφ να μας έχει δείξει και πεντανόστιμες τυρένιες πένες με αρακά και κολοκυθάκι!

Υλικά:

  • 250 γρ. ζυμαρικά από φακή
  • 600 γρ. κοτόπουλο στήθος φιλέτο
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 180 γρ. κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 250 γρ. μανιτάρια λευκά (ψιλοκομμένα)
  • 100 γρ. σπανάκι baby
  • 200 γρ. τοματίνια
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • 100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και παράλληλα μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Μόλις η θερμοκρασία στην κατσαρόλα είναι υψηλή προσθέτουμε το κοτόπουλο και καβουρδίζουμε εξωτερικά, έως ότου πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Στη συνέχεια, αφαιρούμε προσωρινά από την κατσαρόλα.
  3. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια (5-6), προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 3 – 4 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους και να πέσει ο όγκος τους.
  4. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία, επαναφέρουμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, το σπανάκι baby, τα τοματίνια και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια μεταφέρουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε έναν μεσαίο πυρέξ.
  5. Πασπαλίζουμε από πάνω τα 2 τυριά και ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share