Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Θεϊκή μαρμελάδα πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη!

Ιδανική για τα πρωινά σας!

11 Μαρτίου 2020 15:59
Θεϊκή μαρμελάδα πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μαρμελάδα είναι το τέλειο πρωινό ξεκίνημα! Όχι όμως αν κάνεις δίαιτα μιας και η περιεκτικότητά της σε ζάχαρη είναι ιδιαίτερα υψηλή κάτι που αυτομάτως την κάνει απαγορευμένη τροφή! Γι' αυτό κι εμείς σήμερα ψάξαμε και βρήκαμε την τέλεια μαρμελάδα πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη ειδικά για σένα που προσέχεις τη διατροφή σου! Αν πάλι δεν αγαπάτε και τόσο τα πορτοκάλια, δείτε εδώ τη συνταγή για μια υπέροχη μαρμελάδα φράουλα!

Συστατικά

  • 1 κιλό πορτοκάλια (περίπου 8 Βαλέντσια ή 6 Μέρλιν),
  • 1 κιτρόμηλο (νεράντζι),
  • 2 λίτρα (8 φλ.) νερό
  • 250γρ. μέλι
  • 200γρ. στέβια

Βήματα

  • Βήμα 1
    Πλένετε καλά και στεγνώνετε τα πορτοκάλια και το κιτρόμηλο. Ύστερα τα κόβετε σε 8 φετάκια το καθένα (κατά μήκος). Αφαιρείτε τα κουκούτσια τους, τα μαζεύετε και τα βάζετε σε ένα μπολ με 1 φλ. από το νερό.
  • Βήμα 2
    Ψιλοκόβετε τα κομμάτια των φρούτων με το μαχαίρι και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το υπόλοιπο νερό. Τα κρατάτε σκεπασμένα για 24 ώρες.
  • Βήμα 3
    Την επόμενη μέρα, αδειάζετε τα ψιλοκομμένα φρούτα και το νερό τους σε μια κατσαρόλα. Σουρώνετε τα κουκούτσια και προσθέτετε το νερό τους στην κατσαρόλα. Ύστερα, βάζετε τα κουκούτσια σε ένα τουλπάνι (κομμάτι γάζας) ή ένα λεπτό βαμβακερό ύφασμα, δένετε τις άκρες του με σπάγκο για να στερεωθούν και το βάζετε και αυτό μέσα στην κατσαρόλα.
  • Βήμα 4
    Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και όταν κοχλάσει, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε τα φρούτα 40 λεπτά περίπου. Ρίχνετε μέσα τη στέβια και το μέλι και την ανακατεύετε για να διαλυθεί. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και συνεχίζετε το βράσιμο σε πολύ χαμηλή φωτιά (μίνιμουμ) για 1 ½ περίπου ώρα, ώσπου να δέσει η μαρμελάδα (δες σημείωση), ανακατεύοντάς την κατά διαστήματα με ξύλινο κουτάλι για να μην κολλήσει στον πάτο. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρείτε τον αφρό και το σακουλάκι με τα κουκούτσια. Αφήνετε τη μαρμελάδα να κρυώσει λίγο και τη βάζετε σε αποστειρωμένα βάζα. Όταν η μαρμελάδα κρυώσει εντελώς τα κλείνετε.
  • Βήμα 5
    Φυλάγετε τη μαρμελάδα σε δροσερό μέρος (διατηρείται για ένα χρόνο).
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share