Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νηστίσιμος κορμός σοκολάτας - Σκέτη κόλαση

Λαχταριστός!

11 Μαρτίου 2020 15:12
Νηστίσιμος κορμός σοκολάτας - Σκέτη κόλαση

Νηστεύετε; Φτιάξτε λαχταριστό κορμό σοκολάτας με μόνο λίγα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή. Πάμε να δούμε την εκτέλεση βήμα - βήμα.

Υλικά

  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • 1 βιταμ (250 γρ.)
  • 1 1/2 κούπα φουντούκια χοντροτριμμένα
  • 1 κούπα σταφίδες ξανθές
  • 5 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 3/4 από ένα πακέτο μπισκότα νηστίσιμα digestive ή πτι μπερ ή μιράντα
  • 2 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και το βιταμ .
  • Προσθέτουμε το κακάο,το λικέρ και το μέλι.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει καλά.
  • Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα,προσθέτουμε τα χοντροτριμμένα
    φουντούκια και τις σταφίδες.
  • Προσθέτουμε στο μπολ το κρύο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε σε μακρόστενη φόρμα αφού προηγουμένως καλύψουμε τον πάτο και τα τοιχώματα με αντικολλητική μεμβράνη για να μπορέσουμε στη συνέχεια να ξεφορμάρουμε τον κορμό εύκολα.
  • Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ωρίτσες να σφίξει καλά.
  • Σερβίρουμε σε κομμάτια.

Σε περίπτωση που δεν θέλετε να φτιάξετε κορμό σοκολάτας, δείτε εδώ μια νηστίσιμη γλυκιά κολοκυθόπιτα.

Νηστίσιμο γλυκό σοκολάτας χωρίς ζάχαρη - Εσείς ακόμα να το δοκιμάσετε;

Η ζάχαρη βλάπτει την υγεία και εσείς θέλετε να φάτε γλυκό. Σας βρήκαμε την λύση! Νηστίσιμο γλυκό σοκολάτας χωρίς ζάχαρη. Εσείς ακόμα να το δοκιμάσετε; Επίσης μπορείτε να δείτε εδώ τη συνταγή για το απόλυτο γλυκό για τη Σαρακοστή! Νηστίσιμος κορμός με ταχίνι, χαλβά και καβουρδισμένα αμύγδαλα. Μία πανεύκολη συνταγή με 4 μόνο υλικά

Υλικά:

  • 3 πολύ ώριμα και μαλακά αβοκάντο (κομμένα σε κομμάτια)
    2/3 φλ. κακάο (σκόνη)
  • 2/3 φλ. μέλι ή maple syrup
  • 1/2 φλ. (περίπου) κρέμα καρύδας (παχύρρευστο γάλα καρύδας σε κονσέρβα)
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

  1. Για το νηστίσιμο σοκολατένιο frosting χωρίς ζάχαρη, βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα και να σχηματιστεί μια μους σαν βουτυρόκρεμα.
  2. Βάζουμε το vegan frosting σοκολάτας σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και το παγώνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
  3. Γαρνίρουμε κέικ, cupcakes, τούρτες, μπισκότα και ό,τι άλλο μας αρέσει. Όσο περισσέψει, απολαύστε το με το κουτάλι γιατί αυτή η super food συνταγή μας κάνει καλό!

Μυστικά για τέλειο frosting με βελούδινη υφή

  1. Για να έχει βελούδινη υφή το frosting, πρέπει τα αβοκάντο να είναι ώριμα και πολύ μαλακά. Δείτε πώς θα κάνετε το αβοκάντο να ωριμάσει πιο γρήγορα εδώ, και πώς θα το τεμαχίσετε εύκολα και γρήγορα εδώ.
  2. Αν τα αβοκάντο είναι σκληρά δεν θα λιώσει τελείως το αβοκάντο και δεν θα ομογενοποιηθεί σωστά το Frosting.
  3. Η πυκνότητα του frosting σοκολάτας όπως συμβαίνει και στη συνταγή βουτυρόκρεμα, εξαρτάται πάντα από την προσθήκη υγρών. Δηλαδή αν θέλετε πιο πυκνή υφή θα βάλετε σιγά σιγά την κρέμα καρύδας μέχρι να έχει την πυκνότητα που εσείς θέλετε.
  4. Είναι πολύ βασικό να μην μπερδευτείτε και αγοράσετε γάλα καρύδας από το ψυγείο στο σούπερ μάρκετ. Αυτό το γάλα είναι αραιό και δεν θα πήξει το frosting. Χρησιμοποιήστε παχύρευστο γάλα καρύδας, το οποίο είναι συσκευασμένο σε κονσέρβα. Έχει πυκνή υφή και βγαίνει βελούδινο το frosting. Ανακινείστε καλά την κονσέρβα πριν την ανοίξετε.
  5. Διατηρείται στο ψυγείο για 3 ημέρες
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share