Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τρομερό σνακ: Τυρόπιτα ταψιού χωρίς φύλλο με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Θα σας ξετρελάνει!

5 Μαρτίου 2020 09:48
Τρομερό σνακ: Τυρόπιτα ταψιού χωρίς φύλλο με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με υπέροχη συνταγή για τυρόπιτα ταψιού χωρίς φύλλο με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μετά την τρομερή ζαμπονοτυρόπιτα που σας παρουσιάσαμε χτες!

Πάμε να δούμε αναλυτικά την συνταγή παρακάτω:

ΥΛΙΚΑ

½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό
½ κιλό φέτα θρυμματισμένη
½ κιλό κασέρι τριμμένο
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αυγά
½ κ.σ. μπέικινπάουντερ
250γρ μαργαρίνη, λιωμένη
½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, το γιαούρτι και τη μαργαρίνη και τα ανακατεύετε καλά με ένα αυγοδάρτη.
  • Προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι, μέσα στο οποίο έχετε ανακατεύσει το μπέικινπάουντερ, και δουλεύετε το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Προσθέτετε την φέτα, το κασέρι, τον μαϊντανό και την πάπρικα και ανακατεύετε καλά.
  • Βουτυρώνετε ελαφρά ένα μικρό ταψί ή μια μακρόστενη φόρμα και αδειάζετε το μείγμα. Ψήνετε την τυρόπιτα στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Αποσύρετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε την πίτα να κρυώσει.

Καταπληκτική συνταγή για την πιο εύκολη & νόστιμη μηλόπιτα που φάγατε ποτέ! Έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά!

Σας βρήκαμε μια απλή αλλά νόστιμη συνταγή για ανάποδη μηλόπιτα που είναι έτοιμη γρήγορα!

Έχουμε συνηθίσει να φτιάχνουμε κλασικά πιάτα για την οικογένεια μας και να τους εντυπωσιάζουμε όλους, αλλά μερικές φορές έχουμε την ευκαιρία να ξεπεράσουμε τα όρια και να δοκιμάσουμε πόσο μακριά μπορεί να φτάσει το αγαπημένο μας πιάτο.

Θα χρειαστείτε λίγα υλικά γι” αυτό το πεντανόστιμο γλυκό, ενώ χρειάζεται μόλις 10 λεπτά για να ετοιμαστεί! Μπορεί να ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά σας εγγυόμαστε ότι αυτή η συνταγή θα γίνει από τις αγαπημένες της οικογένειας σας!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Συνολικός χρόνος: 50 λεπτά
  • Μερίδες: 4-6

Υλικά:

1/2 φλιτζάνι κομμένα καρύδια πεκάν
2 πράσινα μήλα κομμένα σε φέτες
4 κ.σ. Καστανή ζάχαρη
4 αβγά
1 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 1/4 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
3/4 κ.γ. κανέλα
1 πρέζα (1/8 κ.γ.) μοσχοκάρυδο

Οδηγίες:

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 και βουτυρώστε ένα πιρέξ διαστάσεων 28 επί 18. Βάλτε τα καρύδια πεκάν στον πάτο του πιρέξ και ρίξτε από πάνω δύο κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη.
  • Βάλτε το στο φούρνο και αφήστε το να ψηθεί για 10 λεπτά.
  • Όσο ψήνονται τα πεκάν, πάρτε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και ανακατέψτε γρήγορα τα αβγά, το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
  • Καθαρίστε τα μήλα, κόψτε τα σε φέτες και αφήστε τα στην άκρη (ρίξτε από πάνω λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν).
  • Βγάλτε τα καρύδια από τον φούρνο και βάλτε πάνω τους ομοιόμορφα τα μήλα.
  • Ρίξτε από πάνω την υπόλοιπη καστανή ζάχαρη και το μίγμα. Βάλτε το πιρέξ στον φούρνο για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κέικ από πάνω
  • Μόλις ψηθεί, αναποδογυρίστε το προσεκτικά σε ένα πιάτο και σερβίρετε το με παγωτό βανίλια ή σαντιγί.

Συμβουλή: Βεβαιωθείτε ότι έχετε βουτυρώσει καλά το πιρέξ ώστε να γυρίσει η μηλόπιτα χωρίς πρόβλημα. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να ξεκολλήσετε τις άκρες πριν την γυρίσετε.

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, τότε θα λατρέψετε και τα κουλουράκια γιαουριού!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share