Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Γρήγορο γλυκό ψυγείου έτοιμο σε 10 λεπτά

Λαχταριστό!

28 Φεβρουαρίου 2020 08:20
Γρήγορο γλυκό ψυγείου έτοιμο σε 10 λεπτά

Θέλετε να φτιάξετε ένα γρήγορο και λαχταριστό γλυκό; Σας έχουμε το τέλειο γλυκό ψυγείου με πτι μπερ και άνθος αραβοσίτου σοκολάτα.

Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
  • 550 ml γάλα + 220 ml επιπλέον για την σαντιγί
  • 6 κ.σ ζάχαρη
  • 1 φάκελο Garni
  • Λίγο γάλα ζεστό και κονιάκ για το βούτηγμα των μπισκότων
  • Τρούφα σοκολάτας ή φιλέ αμυγδάλου για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τα 550 γρ. γάλα,την ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
  2. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μην κάνει κρούστα.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ το περιεχόμενου του φακέλου Garni με 200 γρ γάλα μέχρι να γίνει σαντιγί.
  4. Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο γάλα ζεστό με κονιάκ [προαιρετικά αν υπάρχουν παιδιά], βουτάμε τα μπισκότα λίγο, απλά για να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν, και τα στρώνουμε στον πάτο ενός μεσαίου πυρέξ.
  5. Απλώνουμε την μισή κρέμα σοκολάτας, από πάνω μια στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ,πάλι μια στρώση κρέμας,μπισκότα και τελειώνουμε με την σαντιγί.
  6. Πασπαλίζουμε πάνω από τη σαντιγί με τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς ή φιλέ αμυγδάλου.

Σε περίπτωση, που έχετε δοκιμάσει αυτή τη συνταγή, έχουμε να σας προτείνουμε μια άλλη. Δείτε εδώ το λαχταριστό γλυκό ψυγείου με κόστος λιγότερο από 5 ευρώ και μόνο 2 υλικά.

Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με ζελέ, κρέμα και μπισκότα

Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με ζελέ, κρέμα και μπισκότα από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα εύκολο, δροσερό και νόστιμο γλυκό με μπισκότα, αφράτη κρέμα και ζελέ φρούτων, ιδανικό για παιδιά αλλά και για μεγάλους! Μια απλή και εύκολη συνταγή!

Αν όμως, επιθυμείτε να φτιάξετε κάτι διαφορετικό, δείτε εδώ το μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνα και ζαχαρούχο γάλα!

Υλικά:

  • 4 κουτ. σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια σκόνη για κρέμα
  • 500 ml γάλα φρέσκο πλήρες + 3 κουτ. σούπας, για άλειμμα των μπισκότων
  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 1 φακελάκι σκόνη για ζελέ φρούτων

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε την κρέμα άνθος αραβοσίτου ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
  2. Οταν η κρέμα πήξει, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ. Προαιρετικά την καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Ετοιμάζουμε το ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία. Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κατόπιν το βάζουμε στο ψυγείο.
  4. Στρώνουμε μία στρώση μπισκότων σε ένα τετράγωνο ταψί 20 x 20 εκ.
  5. Βουτάμε τα μπισκότα σε λίγο γάλα, χωρίς να τα μουλιάσουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δημιουργώντας δύο στρώσεις μπισκότων.
  6. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
  7. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για μιάμιση ώρα. Κατόπιν, αδειάζουμε προσεκτικά από πάνω το ρευστό, κρύο ζελέ.
  8. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά, για τουλάχιστον τρεις ώρες. Σερβίρουμε το γλυκό ψυγείου με ζελέ σε κομμάτια.

Βίντεο

Πηγή: mamapeinao.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share