Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020

Γλυκό ψυγείου με μπανάνα και μπισκότα έτοιμο σε 15 λεπτά

Λαχταριστό!

27 Φεβρουαρίου 2020 10:51
Γλυκό ψυγείου με μπανάνα και μπισκότα έτοιμο σε 15 λεπτά

Υπάρχουν αμέτρητες συνταγές για γλυκό ψυγείου. Η κάθε μια έχει τη δική της γλύκα και σε αυτήν δοκιμάζουμε τον ακαταμάχητο συνδυασμό μπανάνας-σοκολάτας με μπισκοτένια βάση.

Υλικά:

  • 450 γρ. μπισκότα digestive
  • 2 φακέλους φυτική σαντιγί
  • Γάλα (σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία της σαντιγί)
  • 2 μπανάνες σε φέτες
  • 1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας
  • 300 γρ. μερέντα
  • Νιφάδες μαύρης σοκολάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Σε μια λεκάνη σπάμε σε κομματάκια τα μπισκότα. Τα πασπαλίζουμε με το λικέρ και ανακατεύουμε να ποτίσουν καλά. Προσθέτουμε τις μπανάνες.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγί μέχρι να σφίξει. Κρατάμε 5 κ.σ. σε ένα πιάτο και προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα στη λεκάνη με τα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Στρώνουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο πυρέξ. Ανακατεύουμε καλά τη μερέντα με τη σαντιγί που κρατήσαμε και στρώνουμε δημιουργώντας «νερά» πάνω από το μείγμα μπισκότων.
  4. Πασπαλίζουμε με τις νιφάδες σοκολάτες, σκεπάζουμε το πυρέξ με μεμβράνη και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο 3-4 ώρες για να σφίξει.

Σε περίπτωση, όμως, που θέλετε να φτιάξετε ένα πιο οικονομικό γλυκό, δείτε εδώ το γλυκό ψυγείου με κόστος λιγότερο από 5 ευρώ και μόνο 2 υλικά.

Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με ζελέ, κρέμα και μπισκότα

Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με ζελέ, κρέμα και μπισκότα από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα εύκολο, δροσερό και νόστιμο γλυκό με μπισκότα, αφράτη κρέμα και ζελέ φρούτων, ιδανικό για παιδιά αλλά και για μεγάλους! Μια απλή και εύκολη συνταγή!

Αν όμως, επιθυμείτε να φτιάξετε κάτι διαφορετικό, δείτε εδώ το μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνα και ζαχαρούχο γάλα!

Υλικά:

  • 4 κουτ. σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια σκόνη για κρέμα
  • 500 ml γάλα φρέσκο πλήρες + 3 κουτ. σούπας, για άλειμμα των μπισκότων
  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 1 φακελάκι σκόνη για ζελέ φρούτων

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε την κρέμα άνθος αραβοσίτου ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
  2. Οταν η κρέμα πήξει, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ. Προαιρετικά την καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Ετοιμάζουμε το ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία. Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κατόπιν το βάζουμε στο ψυγείο.
  4. Στρώνουμε μία στρώση μπισκότων σε ένα τετράγωνο ταψί 20 x 20 εκ.
  5. Βουτάμε τα μπισκότα σε λίγο γάλα, χωρίς να τα μουλιάσουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δημιουργώντας δύο στρώσεις μπισκότων.
  6. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
  7. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για μιάμιση ώρα. Κατόπιν, αδειάζουμε προσεκτικά από πάνω το ρευστό, κρύο ζελέ.
  8. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά, για τουλάχιστον τρεις ώρες. Σερβίρουμε το γλυκό ψυγείου με ζελέ σε κομμάτια.

Βίντεο

Πηγή: mamapeinao.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share