Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Βάζει στη γάστρα κοτόπουλο μαζί με πατάτες και σκόρδα και τα βάζει στο φούρνο για 7 ώρες - Το αποτέλεσμα; Θεϊκό!

Θα το δοκιμάσετε σίγουρα!

25 Φεβρουαρίου 2020 13:24
Βάζει στη γάστρα κοτόπουλο μαζί με πατάτες και σκόρδα και τα βάζει στο φούρνο για 7 ώρες - Το αποτέλεσμα; Θεϊκό!

Η συνταγή που σας παρουσιάζουμε παρακάτω είναι εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη. Κοτόπουλο με πατάτες, σκόρδο και παρμεζάνα στον φούρνο! Ένα πλούσιο, σπιτικό γεύμα που σίγουρα θα απολαύσετε όλοι.

Το Athensmagazine.gr καθημερινά σας παρουσιάζει συνταγές που είμαστε σίγουροι ότι θα σας ξετρελάνουν! Έτσι, σε περίπτωση, που δεν θέλετε να φάτε κρέας ή νηστεύετε, μπορείτε να δείτε εδώ συνταγή με πατάτες και τυριά στον φούρνο.

  • Υλικά:
  • 8 μπούτια κοτόπουλου με το κόκαλο και την πέτσα
  • 1/2 κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
  • 1/2 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/4 κ.γ. αποξηραμένο δεντρολίβανο
  • Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • 1 κιλό μικρές πατάτες κομμένες σε τέταρτα
  • 1/2 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. φρέσκα φύλλα μαϊντανού κομμένα

Οδηγίες:

  1. Αρχικά, προσθέστε στο κοτόπουλο τον βασιλικό, την ρίγανη, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Στην συνέχεια λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  3. Προσθέστε το κοτόπουλο με το κρέας προς τα κάτω, αφήστε το μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα, 2-3 λεπτά ανά πλευρά.
  4. Αφαιρέστε το περιττό λίπος και αφήστε το κοτόπουλο στην άκρη.
  5. Βάλτε τις πατάτες να ψηθούν αργά.
  6. Ρίξτε λάδι, σκόρδο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
  7. Βάλτε από πάνω το κοτόπουλο. Καλύψτε με το καπάκι και αφήστε να μαγειρευτεί για 7-8 ώρες ή 3-4 ώρες σε δυνατή φωτιά, ή μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο.
  8. Ρίξτε από πάνω παρμεζάνα πριν σερβίρετε.

Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε!

Σταματήστε να πετάτε τις φλούδες από τις πατάτες...Μπορούν να μετατραπούν σε κάτι πολύ γευστικό!

Τόσα χρόνια νομίζαμε ότι οι φλούδες από τις πατάτες είναι για πέταμα και πώς δεν έχουν καμία άλλη χρησιμότητα. Ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε αυτό τον μύθο!

Εκτός από ότι μπορούν να μετατραπούν σε ένα σνακ, έχουν και πολλά θρεπτικά στοιχεία, όπως κάλιο και βιταμίνη C. Προσέξτε όμως στον τρόπο που τις πατάτες μαγειρεύετε, διότι όπως θα διαβάσετε εδώ, με έναν λάθος τρόπο μπορεί να γίνουν καρκινογόνες.

Ο σεφ Κούρτις Στόουν μοιράστηκε μια απρόσμενη συνταγή και όλοι συμφώνησαν ότι δεν χρειάζεται να πετάμε τις φλούδες, ενώ μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε.

Προτείνει να τις τηγανίσουμε σε φριτέζα για να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Θα τις λατρέψει όλη η οικογένεια! Δοκιμάστε το και πείτε μας τη γνώμη σας!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share