Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020

Πανεύκολο κέικ σοκολάτας με ζαχαρούχο γάλα χωρίς επιπλέον ζάχαρη και άλλα 4 υλικά!

Έτοιμο σε 35 λεπτά!

25 Φεβρουαρίου 2020 09:38
Πανεύκολο κέικ σοκολάτας με ζαχαρούχο γάλα χωρίς επιπλέον ζάχαρη και άλλα 4 υλικά!

Σας βρήκαμε το πιο εύκολο κέικ σοκολάτας με ζαχαρούχο γάλα χωρίς επιπλέον ζάχαρη, με μόλις 5 υλικά, που θα σας πάρει μόνο 35 λεπτά για να το έχετε έτοιμο!

Τα υλικά που απαιτεί η συγκεκριμένη συνταγή βρίσκονται σε κάθε σπίτι και είναι αρκετά οικονομικά, κάνοντας έτσι το γλυκό μας να είναι εκτός από γευστικό και αρκετά προσιτό για να το φτιάξει ο καθένας μας!

Τα 5 υλικά που χρειάζεστε

  • 1 βάζο Nutella
  • 3 αυγά
  • Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 αχλάδια
  • 2 κουταλιές της σούπας ζαχαρούχο γάλα

Οδηγίες παρασκευής

  • Ζεσταίνουμε τη Nutella στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια αδειάστε όλο το βάζο σε ένα μπολ.
  • Ρίξτε τα αυγά σας στο μπολ και ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα.
  • Ξεφλουδίστε τα αχλάδια και κόψτε τα σε φέτες.
  • Ρίξτε το ομοιογενές μείγμα σε μία φόρμα και τοποθετήστε τα αχλάδια από πάνω.
  • Ψήστε το κέικ για 35-40 λεπτά στους 160 βαθμούς.
  • Μόλις το βγάλετε από το φούρνο, ρίξτε από πάνω το ζαχαρούχο γάλα και απολαύστε!

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή δοκιμάστε και το κέικ με ζαχαρούχο γάλα!

Πεντανόστιμη τάρτα με σοκολάτα και αχλάδια! (Video)

Μια πεντανόστιμη τάρτα με σοκολάτα και αχλάδια έφτιαξε η Μαρία Εκμετσίογλου! Επίσης, μια εύκολη και απλή συνταγή για τάρτα είναι με απάκι και θυμάρι!

Υλικά:

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 4 αχλάδια
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 4 γαρύφαλλα
  • λίγο αλάτι
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Κεϊκάκια σοκολάτας σε 5 λεπτά!

Αποτελεί ιδανικό σνακ για το σχολείο, αλλά και συνοδευτικό για τον καφέ. Ο λόγος για τα κεϊκάκια σοκολάτας τα οποία είναι έτοιμα μέσα σε 5 λεπτά! Επίσης, βρήκαμε για εσάς την πιο λαχταριστή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για κέικ σοκολάτας!

Υλικά:

  • 4 κουταλιές σούπας αλεύρι που φουσκώνει
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας κακάο
  • 1 αυγό
  • 3 κουταλιές σούπας γάλα φρέσκο
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύετε πρώτα μέσα στην κούπα το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο. Μετά βάζετε το αυγό και ανακατεύετε καλά.
  2. Προσθέτετε το γάλα και το λάδι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μία ρευστή κρέμα.
  3. Τοποθετείτε την κούπα μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 1/2 λεπτά.

Σοκολατένιο κέικ με Coca Cola! Μια ξεχωριστή συνταγή! (Video)

Το σοκολατένιο κέικ με Coca Cola αποτελεί μια ξεχωριστή συνταγή με το αναψυκτικό να έρχεται να δώσει πιο αέρινη υφή και φυσικά, την ιδιαίτερη και ξεχωριστή γεύση του στο γλυκό. Σε περίπτωση, όμως, που θέλετε να φτιάξετε κάτι πιο κλασικό, δοκιμάστε το κέικ μαρμπρέ με ζαχαρούχο γάλα.

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλιτζάνι αναψυκτικό τύπου κόλα
  • 1 ½ φλιτζάνι μαρσμάλοους
  • ½ φλιτζάνι μαργαρίνη
  • ½ φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 3 κουταλιές κακάο άγλυκο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια
  • Για το γλάσο κόλα: ½ φλιτζάνι βούτυρο
  • 3 κουταλιές κακάο
  • 6 κουταλιές αναψυκτικό τύπου κόλα
  • 400 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, με τη ζάχαρη κοσκινισμένα και προσθέτουμε και τα καραμελάκια μαρσμάλοους
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το ηλιέλαιο, 3 κουταλιές κακάο και 1 φλιτζάνι αναψυκτικό τύπου κόλα και αφού ενωθούν και πάρουν βράση, ρίχνουμε πάνω από το αλεύρι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά
  • Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το γάλα, τα αυγά, τη μαγειρική σόδα και τη βανίλια. Προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα του κέικ.
  • Λαδώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 20x30 εκατοστών και στρώνουμε το μείγμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 40’ λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί, βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο
  • Ετοιμάζουμε στο μεταξύ την επικάλυψη, βάζοντας το υπόλοιπο βούτυρο, το κακάο και την κόλα σε κατσαρόλα να βράσουν. Περιχύνουμε πάνω από τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε να λιώσει. Προσθέτουμε τα καρύδια
  • Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το περιχύνουμε όσο είναι καυτό με την επικάλυψη. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά για να μπορούμε να κόψουμε σε κομμάτια

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share