Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εύκολη συνταγή για αφράτη πάστα σοκολατίνα με μους πραλίνας και γκανάζ σοκολάτας, ιδανική για κάθε περίσταση

Θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή!

24 Φεβρουαρίου 2020 15:30
Εύκολη συνταγή για αφράτη πάστα σοκολατίνα με μους πραλίνας και γκανάζ σοκολάτας, ιδανική για κάθε περίσταση

Ένας υπέροχος σοκολατένιος πειρασμός για να ξετρελάνετε όλους τους καλεσμένους σας μικρούς και μεγάλους.

Έχει σαν βάση του ένα αφράτο σοκολατένιο παντεσπάνι με μια πλούσια μους πραλίνας να το καλύπτει και γκαναζ σοκολάτας για μια έξτρα νότα. Αν σας αρέσει η σοκολάτα σίγουρα πρέπει να κάνετε και αυτή τη συνταγή!

Πάστα σοκολατίνα:

Τα υλικά που θα χρειαστούμε

  • 250 γρ φαρίνα
  • 3 αυγά
  • 200+150 ml γάλα
  • 200 ml σπορέλαιο
  • 225 γρ ζάχαρη
  • 3 κουταλιές κακάο
  • 2 βανίλιες

Για την μους πραλίνας

  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 400 γρ πραλίνα

Για την γκανάζ

  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ σοκολάτα

Πάστα σοκολατίνα:

Εκτέλεση της συνταγής

  1. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να έχουμε στα χέρια μας μια αφράτη μαρέγκα.
  2. Προσθέτουμε το γάλα (200 ml), το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το κακάο, τις βανίλιες και αναμειγνύουμε να γίνουν ζύμη.
  4. Την απλώνουμε σε φόρμα 38×20 εκατοστά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
  5. Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο.
  6. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε την πραλίνα φουντουκιού.
  7. Τρυπάμε πολλή καλά το κρύο παντεσπάνι με ένα ξυλάκι και ραντίζουμε με το γάλα (150 ml).
  8. Απλώνουμε την μους και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
  9. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την σοκολάτα και από πάνω ρίχνουμε την καυτή κρέμα γάλακτος.
  10. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
  11. Την απλώνουμε πάνω από το γλυκό και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρουμε.
  12. Σερβίρουμε με φιλέ αμύγδαλα και μαρασκίνο.

Δείτε παρακάτω το βίντεο της συνταγής.

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνα και ζαχαρούχο γάλα!

Αυτό το φανταστικό γλυκό ψυγείου με μπισκότα, μπανάνα και ζαχαρούχο γάλα είναι τέλειο για κάθε περίσταση. Προσθέστε πραλίνα φουντουκιού για ακόμα πιο κολασμένο αποτέλεσμα. Αν όμως, επιθυμείτε να φτιάξετε κάτι διαφορετικό, δείτε εδώ το γλυκό ψυγείου με σοκολάτα Snickers!

Υλικά:

  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
  • 2 συσκευασίες σοκολατένια μπισκότα με γέμιση λευκής κρέμας βανίλιας τριμμένα στο μούλτι σε πούδρα κρατάμε μερικά ολόκληρα για το στόλισμα του γλυκού
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 μπανάνες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μέτριες φέτες
  • 1 συσκευασία φυτική κρέμα για ζαχαροπλαστική

Εκτέλεση:

  1. Σε σταθερό μίξερ στη δυνατή ταχύτητα χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα με την φυτική κρέμα μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν μια πηχτή κρέμα, για περίπου 10 λεπτά.
  2. Παράλληλα αναμειγνύουμε σε μπολ τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψί 17 εκ.
  3. Απλώνουμε από πάνω τις μπανάνες και επικαλύπτουμε με την κρέμα.
  4. Πασπαλίζουμε με χοντροσπασμένα μπισκότα και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 3 ώρες.
  5. Σερβίρουμε το μπισκοτογλυκό κρύο.

Σημειώσεις

Για πιο πλούσια γεύση, προσθέστε πάνω από τη βάση μπισκότων μια γενναία δόση πραλίνας φουντουκιού.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share