Σάββατο, 04 Απριλίου 2020

Τούρτα σοκολάτας με γιαούρτι σε 10 λεπτά!

Ανάλαφρη και πανεύκολη συνταγή!

24 Φεβρουαρίου 2020 11:27
Τούρτα σοκολάτας με γιαούρτι σε 10 λεπτά!
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Σοκολατένια, ανάλαφρη και πανεύκολη τούρτα που θα φτιάξετε στο πι και φι. Το γιαούρτι αναμειγνύεται υπέροχα με τη σοκολάτα δίνοντας μια υπέροχη συνταγή για τούρτα! Επίσης μπορείτε να δοκιμάστε να φτιάξετε ένα σοκολατένιο γλυκό ψυγείου το οποίο χρειάζεται μόνο 3 υλικά και είναι είναι έτοιμο με 3 κινήσεις!

Υλικά:

  • 150 γρ. γάλα
  • 400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 250 γρ. μπισκότα digestive
  • 90 γρ. βούτυρο
  • λίγο ξύσμα από κουβερτούρα για γαρνίρισμα προαιρετικά

Εκτέλεση:

  1. Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε να βράσει το γάλα.
  2. Όταν βράσει, αποσύρουμε από την φωτιά και το ρίχνουμε σε μπολ μαζί με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
  3. Ανακατεύουμε με τη μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, να ενσωματωθεί με το γάλα και να γίνει το μείγμα λείο.
  4. Κατόπιν προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά.
  5. Στο μούλτι θρυμματίζουμε τα μπισκότα.
  6. Σε μπολ ανακατεύουμε καλά τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο, μέχρι το μείγμα να έχει την υφή υγρής άμμου.
  7. Στρώνουμε τα τριμμένα μπισκότα στον πάτο μιας στρογγυλής φόρμας με αποσπώμενη βάση, πιέζοντας καλά με ένα κουτάλι.
  8. Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας.
  9. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή στην κατάψυξη για περίπου 40 λεπτά μέχρι να δέσει. Απολαμβάνουμε κρύα.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: mamapeinao.gr

Πεντανόστιμη τάρτα με σοκολάτα και αχλάδια! (Video)

Μια πεντανόστιμη τάρτα με σοκολάτα και αχλάδια έφτιαξε η Μαρία Εκμετσίογλου! Επίσης, μια εύκολη και απλή συνταγή για τάρτα είναι με απάκι και θυμάρι!

Υλικά:

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 4 αχλάδια
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 4 γαρύφαλλα
  • λίγο αλάτι
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Κεϊκάκια σοκολάτας σε 5 λεπτά!

Αποτελεί ιδανικό σνακ για το σχολείο, αλλά και συνοδευτικό για τον καφέ. Ο λόγος για τα κεϊκάκια σοκολάτας τα οποία είναι έτοιμα μέσα σε 5 λεπτά! Επίσης, βρήκαμε για εσάς την πιο λαχταριστή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για κέικ σοκολάτας!

Υλικά:

  • 4 κουταλιές σούπας αλεύρι που φουσκώνει
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας κακάο
  • 1 αυγό
  • 3 κουταλιές σούπας γάλα φρέσκο
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύετε πρώτα μέσα στην κούπα το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο. Μετά βάζετε το αυγό και ανακατεύετε καλά.
  2. Προσθέτετε το γάλα και το λάδι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μία ρευστή κρέμα.
  3. Τοποθετείτε την κούπα μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 1/2 λεπτά.

Σοκολατένιο κέικ με Coca Cola! Μια ξεχωριστή συνταγή! (Video)

Το σοκολατένιο κέικ με Coca Cola αποτελεί μια ξεχωριστή συνταγή με το αναψυκτικό να έρχεται να δώσει πιο αέρινη υφή και φυσικά, την ιδιαίτερη και ξεχωριστή γεύση του στο γλυκό. Σε περίπτωση, όμως, που θέλετε να φτιάξετε κάτι πιο κλασικό, δοκιμάστε το κέικ μαρμπρέ με ζαχαρούχο γάλα.

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλιτζάνι αναψυκτικό τύπου κόλα
  • 1 ½ φλιτζάνι μαρσμάλοους
  • ½ φλιτζάνι μαργαρίνη
  • ½ φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 3 κουταλιές κακάο άγλυκο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια
  • Για το γλάσο κόλα: ½ φλιτζάνι βούτυρο
  • 3 κουταλιές κακάο
  • 6 κουταλιές αναψυκτικό τύπου κόλα
  • 400 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, με τη ζάχαρη κοσκινισμένα και προσθέτουμε και τα καραμελάκια μαρσμάλοους
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το ηλιέλαιο, 3 κουταλιές κακάο και 1 φλιτζάνι αναψυκτικό τύπου κόλα και αφού ενωθούν και πάρουν βράση, ρίχνουμε πάνω από το αλεύρι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά
  • Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το γάλα, τα αυγά, τη μαγειρική σόδα και τη βανίλια. Προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα του κέικ.
  • Λαδώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 20x30 εκατοστών και στρώνουμε το μείγμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 40’ λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί, βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο
  • Ετοιμάζουμε στο μεταξύ την επικάλυψη, βάζοντας το υπόλοιπο βούτυρο, το κακάο και την κόλα σε κατσαρόλα να βράσουν. Περιχύνουμε πάνω από τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε να λιώσει. Προσθέτουμε τα καρύδια
  • Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το περιχύνουμε όσο είναι καυτό με την επικάλυψη. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά για να μπορούμε να κόψουμε σε κομμάτια

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share