Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020

Παίρνει τα μακαρόνια και τα τυλίγει με κιμά...Αυτό που φτιάχνει είναι ασύλληπτο

Θα θέλετε να το κάνετε!

22 Φεβρουαρίου 2020 17:10
Παίρνει τα μακαρόνια και τα τυλίγει με κιμά...Αυτό που φτιάχνει είναι ασύλληπτο
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Μια συνταγή για μακαρόνια με κιμά που έχει έρθει από άλλο πλανήτη. Δεν θα είχατε σκεφτεί ποτέ ότι το αγαπημένο σας πιάτο μπορεί να μαγειρευτεί με αυτό τον τρόπο.

Ακόμα μια παραλαλγή του κλασικού πιάτου, που είναι εξίσου γευστική και θα κλέψει τις εντυπώσεις στο τραπέζι. Θα αποσπάσετε σίγουρα κολακευτικά σχόλια από τους καλεσμένους και εσείς οι ίδιοι θα γλείφετε τα δάχτυλά σας. Αλλιώς μπορείτε να δοκιμάσετε αυτήν εδώ την παραλλαγμένη συνταγή για μακαρόνια με φέτα, σε περίπτωση που ο κιμάς δεν σας ξετρελαίνει.

Αφού φτιάξετε τον κιμά, τυλίξτε τον στα μακαρόνια και βάλτε τον στον φούρνο αφού ρίξετε πάνω τα υλικά που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Εύκολο παστίτσιο χωρίς κιμά και έτοιμο μέσα σε 45 λεπτά!

Το παστίτσιο είναι από τα αγαπημένα φαγητά του Έλληνα και πλέον βγαίνει σε πολλές παραλλαγές. Με αφορμή και το χθεσινό επεισόδιο του Masterchef σας έχουμε την συνταγή για παστίτσιο χωρίς κιμά!

Είναι δεδομένο ότι με τον κιμά μπορείς να δημιουργήσεις τρομερά πιάτα και να τον συνδυάσεις ακόμα και με πουρέ πατάτας, αλλά δεν είσαι λάτρης του γιατί να τον ανέχεσαι στο παστίτσιο;

ΥΛΙΚΑ:

  • 1/2 κιλό πένες
  • 1/2 κιλό τυρί φέτα θριμματισμένη
  • 1/4 ρεγκάτο τριμμένο
  • 1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 2 αυγά
  • Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο τριμμένο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Σ΄ένα πυρέξ βάζουμε τις πένες όπως είναι από το πακέτο, ρίχνουμε από πάνω τα τυριά και το αλλαντικό που θέλουμε σε κομματάκια (αν βάλουμε βέβαια).
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς και τα ανακατεύουμε με το γάλα και τα μπαχαρικά και τα προσθέτουμε στο πυρέξ που έχουμε τις πένες.
  • Το ψήνουμε στους 200 C μέχρι να πάρει χρώμα, περίπου 45` ανάλογα το φούρνο μας.

Παστίτσιο σε φύλλο κρούστας με τυριά και αλλαντικά! (Video)

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοιμάζει παστίτσιο σε φύλλο κρούστας με τυριά και αλλαντικά, ενώ μπορείτε να φτιάξετε παστίτσιο χωρίς κιμά και θα είναι έτοιμο σε 45 λεπτά!

Υλικά για τον κιμά:

  • 600γρ. κιμάς
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1φλ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 2 δαφνόφυλλα, 6κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα κανέλλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Υλικά για το παστίτσιο:

  • 1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
  • 2φλ. γκούντα
  • 1φλ. γραβιέρα
  • 2 φλ. ζαμπόν σε κυβάκια
  • 1 πακέτο μανιτάρια
  • Υλικά για την μπεσαμέλ:
  • 4φλ. γάλα
  • 3κ.σ. αλεύρι
  • 3κ.σ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Το μυστικό για πιο αφράτο παστίτσιο! (Video)

Συμβουλές για να φτιάξετε το πιο αφράτο και νόστιμο παστίτσιο έδωσε ο Λάμπρος Βακιάρος, με τον σεφ να μας έχει δείξει και το μυστικό για να φτιάξουμε υπέροχα μακαρόνια με κιμά.

Υλικά:

Για τον κιμά:

  • 800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά από λάπα ή καπάκι
  • 30 γρ. ελαιόλαδο + 45 γρ.
  • 360 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 30 γρ. πελτέ τομάτας
  • 120 γρ. γλυκό, σαμιώτικο κρασί
  • 400 γρ. τομάτα κονκασέ
  • 240 γρ. ζωμό κότας/λαχανικών ή νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 αυγό + 2 ασπράδια
  • Αλάτι – πιπέρι

Για την αφράτη μπεσαμέλ (μορνέ):

  • 1 μικρό κρεμμύδι (καθαρισμένο)
  • 3 γαρύφαλλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1.250 γρ. γάλα
  • 120 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 120 γρ. αλεύρι
  • 1,5 γρ. μοσχοκάρυδο (τριμμένο)
  • 150 γρ. κασέρι ή γραβιέρα
  • 1 αυγό + 2 κρόκους
  • Αλάτι – πιπέρι

Για τα μακαρόνια και τη σύνθεση:

  • 500 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 45 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κασέρι ή γραβιέρα + 50 γρ.
  • Τριμμένη φρυγανιά για το ταψί και το πασπάλισμα
  • Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share