Κυριακή, 05 Απριλίου 2020

Το κρυφό μυστικό για τα πιο ζουμερά κεφτεδάκια! Δεν πάει το μυαλό σας

Θα θέλετε να το κάνετε!

20 Φεβρουαρίου 2020 17:52
Το κρυφό μυστικό για τα πιο ζουμερά κεφτεδάκια! Δεν πάει το μυαλό σας
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Η καλύτερη επιλογή είναι τα κεφτεδάκια, όταν βιάζεστε αλλά θέλετε και κάτι γευστικό. Με το παρακάτω κόλπο θα τα κάνετε πιο γευστικά από ποτέ, και δεν το είχατε σκεφτεί.

Με ό,τι και να τα συνοδεύσετε είναι πεντανόστιμα – εκτός κι αν βγουν πολύ στεγνά. Εφαρμόστε αυτό το μυστικό σε όποια συνταγή θέλετε, όπως αυτή που θα βρείτε εδώ, και εκπλαγείτε από την αλλαγή!

Πολλοί αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, ειδικά όταν δοκιμάζουν πιο υγιεινές συνταγές με κρέατα χωρίς λίπος, όπως γαλοπούλα και κοτόπουλο.

Ωστόσο, ανακαλύψαμε το μυστικό για ζουμερά κεφτεδάκια: ο ατμός. Ναι, καλά διαβάσατε. Με αυτή την τεχνική το κρέας εκτίθεται στον ατμό και όχι στο βραστό νερό και έτσι τα κεφτεδάκια βγαίνουν πιο ζουμερά και τρυφερά.

Μην ανησυχείτε, δεν θα χρειαστείτε ειδικό εξοπλισμό γι’αυτή την συνταγή. Δείτε τι πρέπει να κάνετε:

Υλικά:

-Την αγαπημένη σας συνταγή για κεφτεδάκια

Οδηγίες:

  • 1. Ετοιμάστε το μίγμα και πλάστε τα κεφτεδάκια σύμφωνα με την αγαπημένη σας συνταγή. Στο βίντεο προτείνει να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας στο ανακάτεμα.
  • 2. Χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική με τα λαχανικά, μαγειρέψτε τα κεφτεδάκια στον ατμό για 5-10 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν. Μπορείτε να ακολουθήσετε την τεχνική του βίντεο ή την μέθοδο με το αλουμινόχαρτο που σας είχαμε παρουσιάσει.
  • 3. Αφού τα βγάλετε από τον ατμομάγειρα, μπορείτε να τα τηγανίσετε για λίγο έτσι ώστε να γίνουν περισσότερο τραγανά.
  • 4. Συνεχίστε να ετοιμάζετε το φαγητό σας με όποιον τρόπο θέλετε, μόνο που αυτή τη φορά τα κεφτεδάκια σας θα είναι πιο ζουμερά από ποτέ.

Αυτό ήταν!

Πετάει παγωμένα κεφτεδάκια μέσα σε ηλεκτρική γάστρα και άλλα 2 υλικά! Πανδαισία γεύσεων!

Η πιο περίεργη συνταγή για κεφτεδάκια και μπιφτέκια που έχετε δει. Μπορεί αρχικά να σας φανεί περίεργη, αλλά αν την δοκιμάσετε θα κολλήσετε!

Σε ένα παραδοσιακά αλμυρό πιάτο προσθέστε κάτι γλυκό- π.χ. σταφίδες σε ρολό – μπορεί να είναι κάτι απροσδόκητο που μετατρέπει ένα συμβατικό γεύμα σε πανδαισία γεύσεων. Και να μην ξεχνάτε το κόλπο για τα πιο λαχταριστά μπιφτέκια, και ενδεχομένως κεφτεδάκια, που μπορείς να το εφαρμόσεις σε πολλές συνταγές!

Προσθέστε ένα συστατικό που έχω ήδη στο σπίτι, όπως η καστανή ζάχαρη ή η σοκολάτα.

Μία ευχάριστη συνταγή για πάρτυ είναι αυτά τα λαχταριστά κεφτεδάκια. Δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά είναι απίστευτα εύκολο να γίνουν – και επιπλέον να αξιοποιηθεί κάτι που πάντα έχετε στο σπίτι: ζελέ σταφυλιού!

Συστατικά:

1 Σακούλα κατεψυγμένα, πλήρως ψημένα κεφτεδάκια (περίπου 50 τεμάχια)

2 φλιτζάνια σάλτσα μπάρμπεκιου

2 φλιτζάνια ζελέ σταφυλιού

Οδηγίες:

Προσθέστε τους κεφτέδες, τη σάλτσα μπάρμπεκιου, και το ζελέ σε μια χύτρα ταχύτητας.

Μαγειρέψτε σε μεγάλη φωτιά για τρεις ώρες.

Περάστε τα κεφτεδάκια σε σουβλάκι.

Απολαύστε το!

Πεντανόστιμα κεφτεδάκια γεμιστά με μακαρόνια! (Video)

Πεντανόστιμα κεφτεδάκια γεμιστά με μακαρόνια μαγείρεψε η Μαρία Εκμεκτσίογλου. Επίσης, δείτε την πιο γρήγορη συνταγή για τάρτα λεμονιού σε 15' λεπτά!

Υλικά:

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 1 αυγό
  • 4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • ½ ματσάκι βασιλικό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ντομάτες ώριμες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κύμινο
  • βασιλικό και λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση:

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share