Σάββατο, 04 Απριλίου 2020

Το μυστικό για πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές, χωρίς περιττά λάδια που γίνονται πιο τραγανές και πεντανόστιμες!

Απλά τέλειες!

19 Φεβρουαρίου 2020 17:38
Το μυστικό για πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές, χωρίς περιττά λάδια που γίνονται πιο τραγανές και πεντανόστιμες!

Το μυστικό για πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές, χωρίς περιττά λάδια που γίνονται πιο τραγανές και πεντανόστιμες!

Για να πετύχει κάποιος, το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, θα πρέπει να βάλει το ταψί στο φούρνο, προσθέτοντας στα υλικά τριμμένη φρυγανιά. Το βέβαιο είναι πως από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα θα ενθουσιαστείς, εσύ, αλλά και οι καλεσμένοι σου.

πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές

Πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές – Χρήσιμες πληροφορίες: Τα οφέλη της υγείας από την πατάτα

  • Λόγω της φλαβονοειδής που έχουν αντιοξειδωτική δράση, παρέχετε προστασία από καρδιακές και αγγειακές παθήσεις. Επίσης, παρέχετε προστασία και για αναπνευστικά προβλήματα, καθώς και για ορισμένες μορφές καρκίνου.
  • Η φαινόλη των λαχανικών περιέχεται ιδιαίτερα στο μπρόκολο, το σπανάκι, αλλά και τα λαχανικά των Βρυξελλών.
  • Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β βοηθούν το νευρικό σύστημα, καθώς και το καρδιαγγειακό σύστημα. Επίσης, ιδιαίτερη βοήθεια δίνεται από τα συστατικά της πατάτας στις εγκύους.
  • Το ανθεκτικό άμυλο περιέχεται σε πολλά λαχανικά. Ωστόσο, οι ψητές πατάτες, που έχουν ψυχθεί μετέπειτα, διατηρούν ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό. Όσον αφορά τα οφέλη από το άμυλο είναι ίδια με εκείνα των φυτικών ινών. Άρα, θα έχετε αίσθηση πληρότητας, με μικρότερης ποσότητας κατανάλωση θερμίδων.
  • Η υψηλή περιεκτικότητα βιταμίνης C είναι το μυστικό για να μπορεί να έχει ένας άνθρωπος, υγιές δέρμα. Έτσι, για να πετύχει κάποιος το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, θα πρέπει να καταναλώνει σημαντικές ποσότητες από πατάτες και σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Αν η πατάτα είναι το αγαπημένο σας φαγητό, σίγουρα πρέπει να δείτε και αυτή τη συνταγή!

Μπιφτέκι ταψιού με φέτα!

Έχετε βαρεθεί το σκέτο κρέας; Έχουμε να σας προτείνουμε μια συνταγή, η οποία θα σας ξετρελάνει! Φτιάξτε μπιφτέκι γεμιστό με φέτα και θα μας θυμηθείτε.

Υλικά

Για το μπιφτέκι

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεγάλο ή 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη με τους ζωμούς τους
  • 1 αυγό
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 10-12 φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη ή αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κ.γ. καπνιστή ή γλυκιά πάπρικα
  • 4 φρυγανιές μουλιασμένες σε νερό ή γάλα και καλά στυμμένες
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο για το μείγμα + λίγο επιπλέον για ράντισμα
  • 2 κ.σ. ξύδι

Για τη γέμιση

  • 250 γρ. φέτα, χονδροθρυμματισμένη
  • 4-5 ξερά σύκα ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

συνταγή για μπιφτέκια

Εκτέλεση

Για τα μπιφτέκια:

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα ζυμώνετε αρκετή ώρα να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά και έχετε ένα αφράτο μείγμα. Αν έχετε χρόνο σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο να ενσωματωθούν οι γεύσεις μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
  2. Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ελαφρώς ένα στρογγυλό μέτριο ταψί που να χωράει στη βάση του μια σχετικά λεπτή στρώση με το μισό μείγμα κιμά.
  3. Παίρνετε το μισό από το μείγμα και το απλώνετε στη βάση του ταψιού, πιέζοντάς το με τις παλάμες σας να καλύψει τον πυθμένα του ταψιού ισόπαχα. Από πάνω σκορπίζετε ομοιόμορφα την φέτα και, προαιρετικά, τα σύκα.
    Στρώνετε μια λαδόκολλα στην επιφάνεια εργασίας σας και απλώνετε το υπόλοιπο μείγμα. Το πλάθετε έτσι, ώστε να έχει ακριβώς το μέγεθος του ταψιού. Αναποδογυρίζετε με προσοχή το λαδόχαρτο για να πέσει το μείγμα ακριβώς πάνω στη γέμιση.
  4. Το διορθώνετε με το χέρι σας αν έχει μείνει κάποιο κενό στην επιφάνεια και το πιέζετε προς τα κάτω περιμετρικά στις άκρες για να ενωθεί με τη κάτω στρώση κιμά. Ραντίζετε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ περίπου ή μέχρι να κάνει κρούστα και πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Κι επειδή ξέρουμε πόσο σας αρέσουν οι συνταγές, δείτε εδώ τη συνταγή της μαμάς για αφράτα μπιφτέκια.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share