Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θεϊκή τυρόπιτα με σόδα!

Δοκιμάστε την!

19 Φεβρουαρίου 2020 08:09
Θεϊκή τυρόπιτα με σόδα!

Έχουμε για εσάς μια λαχταριστή συνταγή. Φτιάξτε τυρόπιτα με σόδα και θα μας θυμηθείτε. Είναι τόσο νόστιμη και εύκολη που θα σας ξετρελάνει όπως και η τυρόπιτα με 2 υλικά.

Υλικά

1 πακέτο φύλλα κρούστας
200 γρ βούτυρο αγελάδας λιωμένο
500 γρ φέτα
250 γρ ανθότυρο
150 γρ καπνιστό τυρί
Πιπέρι και ρίγανη
Μείγμα γιαουρτιού

200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτάκι σόδα με ανθρακικό 330ml
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι εβαπορέ γάλα

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο με όποιον τρόπο επιθυμούμε, το μισό για το μείγμα γιαουρτιού και το υπόλοιπο μισό επάλειψη των φύλλων.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα τυριά τριμμένα και ανακατεύουμε ελαφρά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 35-36εκ, στρώνουμε 4 φύλλα βουτυρώνοντας τα με ένα πινέλο. Πασπαλίζουμε με μια στρώση από το μείγμα τυριών και συνεχίζουμε βάζοντας δυο φύλλα και επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσει το μείγμα τυριών. Τέλος σκεπάζουμε με 3 φύλλα και κόβουμε ελαφρά την πίτα στα επιθυμητά κομμάτια.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά καλά και προσθέτουμε γιαούρτι, μισό βούτυρο λιωμένο και την σόδα και περιχύνουμε την πίτα. Την αφήνουμε τουλάχιστον για 15 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και την αφήνουμε για λίγο να ρουφήξει όλα τα υγρά. Βάζουμε την πίτα να ψηθεί χαμηλά για 40 λεπτά περίπου και την ανεβάζουμε ψηλότερα προς το τέλος για να πάρει χρώμα.

Τυρόπιτα με πανεύκολο χειροποίητο φύλλο σφολιάτας και γέμιση από σιμιγδαλόκρεμα με τυρί!

Η απίθανη συνταγή της ημέρας είναι η αγαπημένη σε όλους τυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο σφολιάτας και γέμιση από σιμιγδαλόκρεμα με τυρί! Δοκιμάστε την ονειρεμένη συνταγή και θα ξετρελαθείτε...

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
500 ml νερό
1 κ.γ αλάτι
2 κ.σ ξύδι
4 κ.σ ελαιόλαδο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
500-700 γρ.τυρί φέτα χοντροτριμμενη
1 λίτρο γάλα
1 φλ.τσαγιού (150 γρ.)σιμιγδάλι ψιλό
150 γρ.μαργαρίνη η φυτίνη
πιπέρι
1 αυγό
1 κουτάκι (330 ml) σόδα αναψυκτικό
300 γρ.φυτίνη για το άλειμμα των φύλλων

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του μίξερ ρίχνω όλα τα υλικά για το ζυμαράκι μου ή αλλιώς το ζυμώνω στο χέρι μέχρι να εχω μια ζύμη ελαστική και ευπλαστη που να μην κολλάει.Το σκεπάζω με μεμβράνη και το αφηνω να ξεκουραστεί λιγάκι.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνω τη φυτίνη και το σιμιγδάλι και το καβουρντίζω 1-2 λεπτά.Προσθέτω το γάλα και δένω σε κρέμα.Ρίχνω τη φέτα και μετά το αυγό.Προσθέτω πιπέρι και ρίχνω αλάτι μόνο αν το τυρί δεν είναι αλμυρό.Την αφήνω στην άκρη.

Χωρίζω το ζυμάρι μου σε 16 μπαλάκια.Το κάθε μπαλάκι το ανόιγω σε δισκάκι με τον πλάστη διάμετρο περίπου 20 εκ.Φτιάχνω 2 ντάνες από 8 μπαλάκια την κάθε μία βάζοντας ανάμεσα μπόλικη φυτίνη.Στο τελευταίο δισκακι πάνω πάνω δεν βάζω φυτίνη αλλα πασπαλίζω με αλεύρι.Τοποθετώ τις 2 ντάνες από ζυμαρένια δισκάκια σε αλευρωμένα πιάτα,τυλίγω με μεμβράνη και βάζω στην κατάψυξη για 1 ωρα.να παγώσει το φυτικό λίπος.

Βουτυρώνω το μεγάλο ταψί της κουζίνας και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανόιγω τη μία ντανα από ζυμαρενια δισκάκι σε ένα μεγάλο φύλλο να εξέχει απο το ταψί μου.Αδειάζω μέσα τη γέμιση και σκεπάζω με το άλλο φύλλο που θα ανοίξω.Γυρίζω το φύλλο που εξέχει σε κόθρο και χαράζω τη πίτα μου σε κομμάτια.

Περιχύνω με τη σόδα και ψήνω τη πίτα στους 180 για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου.Πρέπει να ψηθεί καλά καλα μέχρι μέσα να ροδοκοκκινήσει το φύλλο αλλα οχι σε πολύ δυνατό φουρνο.
Είναι απλά συγκλονιστίκή!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share