Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κουλουράκια πορτοκαλιού: Νηστίστιμη συνταγή για τραγανά και μοσχοβολιστά κουλουράκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Πεντανόστιμα!

18 Φεβρουαρίου 2020 20:45
Κουλουράκια πορτοκαλιού: Νηστίστιμη συνταγή για τραγανά και μοσχοβολιστά κουλουράκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Κουλουράκια πορτοκαλιού: Το Athensmagazine.gr σας έχει την εύκολη συνταγή: Θέλετε να κάνετε μία γρήγορη, εύκολη, οικονομική και γευστική συνταγή για γλυκό. Επιθυμείτε να έχετε κάτι γλυκό για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και το οποίο να είναι και υγιεινό. Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα. Αναλυτικότερα:

Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και οδηγίες για την εκτέλεσή της, όπως κάναμε και με τα κουλουράκια κανέλας που σας ξετρέλαναν!

Κουλουράκια πορτοκαλιού – Εύκολη συνταγή: Τα υλικά της συνταγής
– Ένα νεροπότηρο χυμό πορτοκάλι
– Ένα νεροπότηρο ηλιέλαιο
– Ένα νεροπότηρο ζάχαρη
– Ένα μπέικιν πάουντερ
– Μια βανίλια
– Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
– Αλεύρι περίπου 750 γραμμάρια

* Προσοχή: Το νεροπότηρο υπολογίζεται πως είναι 300ml

Κουλουράκια πορτοκαλιού – Εύκολη συνταγή: Η εκτέλεση της συνταγής

– Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά μας.
– Βάζουμε το μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι μας.
– Ζυμώνουμε τα υλικά μας.
– Σταματάμε να ζυμώνουμε, τα υλικά μας.
– Αφήνουμε, τη ζύμη μας, να ξεκουραστεί για περίπου μία ώρα (σ.σ. εξήντα λεπτά).
– Πλάθουμε, με τα υλικά μας, τα κουλουράκια μας.
– Τοποθετούμε, λαδόκολλα, στο ταψί μας.
– Τοποθετούμε, τα κουλουράκια μας, στο ταψί μας, το οποίο περιέχει λαδόκολλα.
– Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς Κελσίου.
– Τοποθετούμε το ταψί με τα κουλουτάκια μας στο φούρνο μας.
– Ψήνουμε τα κουλουράκια μας στους 180 βαθμούς Κελσίου.
– Ψήνουμε τα κουλουράκια μας για περίπου δεκαπέντε με είκοσι λεπτά ή έως ότου, τα κουλουράκια μας, πάρουν χρώμα.

Προσοχή: Καλύτερα είναι να ελέγχουμε τα κουλουράκια μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα (σ.σ. περίπου κάθε πέντε λεπτά). Έτσι, θα αποφύγουμε να μας καούν, τα κουλουράκια μας.

Πανεύκολη και μυρωδάτη συνταγή για κουλούρια με λάδι!

To Athensmagazin.gr βρήκε την καλύτερη ίσως συνταγή για κουλουράκια με λάδι! Το μικρό συστατικό θα κάνει την συνταγή σας μοναδική και να μοσχοβολάει σε όλη την γειτονιά! Δείτε ακόμα: Μπισκοτογλυκό μαμαδίστικο για το οικογενειακό τραπέζι!

Υλικά

Για 4-6 άτομα

½ φλιτζάνι λάδι

1 φλιτζάνι ζάχαρη

2 αυγά

1 φλιτζάνι του καφέ ούζο

½ κουταλάκι γλυκάνισο και κόλιανδρο

Χυμό από ½ λεμόνι

5 ½ φλιτζάνια μπέικιν πάουντερ

1 κούπα του καφέ σουσάμι

Ελάχιστο αλάτι

Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάτε σε γυάλινο μπολ το λάδι, με τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να γίνει αφράτο μείγμα. Προσθέτετε το ούζο, τα μυρωδικά και το χυμό λεμονιού.

Ρίχνετε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι σιγά – σιγά ώσπου να γίνει μια ζύμη που να ξεκολλάει εύκολα από τα τοιχώματα του μπολ και να είναι λεία και ελαστική.

Πλάθετε τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα και πασπαλίζετε από πάνω τους με το σουσάμι να πάει παντού σα κουλουράκια και ψήνετε σε φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά ώσπου να ροδίσουν.

Κοφινάκι με γεμιστές πιπεριές που θα ξετρελαθείτε! (Video)

Το Athensmagazine.gr βρίσκει για εσάς την καλύτερη συνταγή για γεμιστές πιπεριές με κοφινάκι! Είναι ευκαιρία να δοκιμάσετε μια διαφορετική συνταγή για το Σαββατοκύριακο! Γλυκό ψυγείου με λευκή και μαύρη σοκολάτα: Μ' αυτά τα 4 υλικά και 4 απλές κινήσεις!

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου μαγειρεύει πιπεριές κόκκινες γεμιστές με κοφινάκι.

Υλικά:

10 κόκκινες πιπεριές, 1 κουτί κοφινάκι, 1 ματσάκι βασιλικό, 1 ματσάκι καυκαλήθρες, 1 ματσάκι μυρώνια, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. μαυροκούκι, 1 βάζο ψημένες πιπεριές κόκκινες σε κονσέρβα, 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια.

Δείτε το Athensmagazine.gr:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share