Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020

Τυλίγει τα σκόρδα σε αλουμινόχαρτο και τα βάζει μέσα στον φούρνο...Θα τρέξετε να το κάνετε!

Η καλύτερη συνταγή!

18 Φεβρουαρίου 2020 14:28
Τυλίγει τα σκόρδα σε αλουμινόχαρτο και τα βάζει μέσα στον φούρνο...Θα τρέξετε να το κάνετε!

Το σκόρδο είναι αμφιλεγόμενο, μιας και ενώ μπορεί να εκτοξεύσει τη γεύση πολλών φαγητών, πολλοί το αποφεύγουν για την μυρωδιά του. Με αυτή την συνταγή θα πάθετε όμως πλάκα και δεν θα το ξανα-αμφισβητήσετε!

Εκτός αυτού όμως, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C και B6, βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, καταπολεμά τα συμπτώματα της γρίπης και πολλά άλλα. Ειδικά όταν συνδυάζεται με ψάρι, μπορείτε να δείτε τρομερές αλλαγές στο σώμα σας!

Το ψήσιμο στο σκόρδο μειώνει την έντονη μυρωδιά του και «γλυκαίνει» κάπως την – ομολογουμένως – πολύ έντονη γεύση που έχει στην ωμή μορφή του.

Ψητά μανιτάρια με σκόρδο και φρέσκα βότανα!

Τα ψητά μανιτάρια με σκόρδο και φρέσκα βότανα είναι το τέλειο ορεκτικό που είναι πιο νόστιμο από κρέας! Επίσης μια λαχταριστή συνταγή είναι τα πεντανόστιμα λαζάνια με κιμά μανιταριών και μοτσαρέλα!

Υλικά Συνταγής:

  • Μανιτάρια (σ.σ. λευκά, πορτομπέλο, πλευρώτους, οτιδήποτε υπάρχει στην κουζίνα)
  • Φρέσκα και ψιλοκομμένα βότανα (σ.σ. μαϊντανός, άνηθος, θυμάρι)
  • Ψιλοκομμένο ή λιωμένο σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Απλώνετε, τα μανιτάρια, σε ένα ταψί.
  2. Περιχύνετε, τα μανιτάρια, με ελαιόλαδο.
  3. Πασπαλίζετε, τα μανιτάρια, με βότανα.
  4. Βάζετε, τα μανιτάρια, στο φούρνο, που έχετε προθερμάνει περίπου στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  5. Αφήνετε, τα μανιτάρια, να ψηθούν για περίπου 25 λεπτά, Δηλαδή, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν, τα μανιτάρια.
  6. Βγάζετε τα μανιτάρια.
  7. Προσθέτετε στα μανιτάρια σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  8. Βάζετε ξανά, τα μανιτάρια, στο φούρνο για ακόμα 10 λεπτά. Δηλαδή, μέχρι τα μανιτάρια να γίνουν τραγανά και το σκόρδο να πάρει χρώμα.
  • Επιπλέον συμβουλή: Στα μανιτάρια προσθέτουμε το αλάτι προς το τέλος του ψησίματος, διαφορετικά απελευθερώνει νωρίς την υγρασία τους κάνοντάς τα να μαγειρευτούν στον ατμό και να μην αποκτήσουν ωραίο χρώμα και τραγανή υφή.

Η τέλεια μακαρονάδα με σάλτσα μανιταριών και παρμεζάνα!

undefined

Η τέλεια μακαρονάδα με λαχταριστή σάλτσα μανιταριών, ζαμπόν και τυρί. Μια υπέροχη σάλτσα που ονομάζεται σάλτσα Καρούζο! Αρχικά τη έφτιαχναν στην Ουρουγουάη για να τιμήσουν το διάσημο Ιταλό τενόρο, Ενρίκο Καρούζο.

Με τη πάροδο του χρόνου εξαπλώθηκε σε όλη τη Νότια Αμερική και τελικά στην Ευρώπη. Εμπλουτισμένη με τυρί, ζαμπόν και μανιτάρια, καρυκευμένη με κανέλα και μοσχοκάρυδο, η σάλτσα Καρούζο συνήθως σερβίρεται πάνω σε Cappellini ή σε τορτελίνια. Κι επειδή είμαστε σίγουροι ότι όσα ώρα διαβάζεις την ιστορία της συγκεκριμένης μακαρονάδας σου έτρεξαν τα σάλια έχουμε για σένα την απόλυτη συνταγή! Αν πάλι ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που προτιμούν τα κλασσικά πιάτα έχουμε για σένα την τέλεια συνταγή για μακαρόνια με κιμά.

Υλικά συνταγής

1 πακέτο μακαρόνια (500 γρ.) κατά προτίμηση Νο. 12 ή Νο. 10
80 γρ. βούτυρο
230 γρ. μανιτάρια φρέσκα λευκά, κομμένα σε φέτες
180 γρ. ζαμπόν κομμένο σε κύβους (αν προτιμάτε καπνιστό ζαμπόν)
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
350 ml γάλα εβαπορέ
1 κύβο ζωμό βοδινού διαλυμένο σε 1 ½ φλ. τσαγιού ζεστό νερό
120 γρ. τυρί εμεντάλ ή μοτσαρέλα
αλάτι, ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
¼ κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
¾ φλ. τσαγιού, ψιλοκομμένα καρύδια, καβουρδισμένα (προαιρετικά, δίνουν εξαιρετική γεύση)
φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε τα μακαρόνια σας να βράσουν σε κοχλαστό αλατισμένο νερό, αλ τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Εν τω μεταξύ, σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, το μισό βούτυρο και σοτάρετε τις φέτες μανιταριών, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 6-8 λ ή μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Προσθέτετε το ζαμπόν κομμένο σε κομματάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας για 1 λ. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σε μια μικρή κατσαρολίτσα, λιώνετε σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο βούτυρο, ρίχνετε το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα, μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέτετε σταδιακά, λίγο τη φορά το γάλα και το ζεστό ζωμό κρέατος, συνεχίζοντας το ανακάτεμα για 1-2 λ για να μη μας σβολιάσει το αλεύρι και να πετύχετε ένα ομοιογενές μείγμα.

Αυξάνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 6-8 λ από το σημείο βρασμού ή μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα (να κολλάει και να στέκεται στο πίσω μέρος ενός κουταλιού). Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε το τυρί, αλατοπίπερο, τη κανέλα το μοσχοκάρυδο το μείγμα του τηγανιού με τα μανιτάρια και το ζαμπόν και προαιρετικά τα καρύδια και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν το τυρί.
Σημείωση: Αν είναι πολύ πηχτή η σάλτσα σας ή τη θέλετε πιο αραιή προσθέστε λίγο ακόμα ζεστό νερό ή ζεστό ζωμό βοδινού και ανακατέψτε.
Στραγγίζετε τα μακαρόνια σας και τα σερβίρετε ζεστά περιχυμένα με τη σάλτσα Caruso. Πασπαλίζετε προαιρετικά με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share