Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Λευκός κορμός με ζαχαρούχο γάλα και με άλλα 2 υλικά!

Θα το αγαπήσετε!

18 Φεβρουαρίου 2020 13:05
Λευκός κορμός με ζαχαρούχο γάλα και με άλλα 2 υλικά!

Αυτή η συνταγή για λευκό κορμό με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 2 υλικά θα σας ξετρελάνει. Είναι πολύ απλό και γρήγορο γλυκό!

Ακόμα ένα γλυκό που το απογειώνει το ζαχαρούχο γάλα μετά από την πουτίγκα, και είναι ξεχωριστό. Τελείως διαφορετικός από τον κλασικό κορμό που όλοι γνωρίζουμε!

Τι θα χρειαστούμε;

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ ολικής άλεσης
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 250 ml φυτική κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

Πως το φτιάχνουμε;

  • Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε την χτυπημένη σαντιγί και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προαιρετικά αν θέλουμε προσθέτουμε λίγα cranberries.


  • Βάζουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και το βάζουμε στην κατάψυξη.
  • Το βγάζουμε από την κατάψυξη 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε

Κέικ σοκολάτας σιροπιαστό με ζαχαρούχο γάλα: Εύκολο και λαχταριστό κέικ που θα κολάσει τους πάντες!

Θέλετε να κάνετε ένα γρήγορο, οικονομικό, γευστικό και εύκολο γλυκό; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή για το κέικ με ζαχαρούχο γάλα. Το βέβαιο είναι πως θα ευχαριστήσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα και ενδεχομένως να σας ζητήσουν και τη συνταγή.

Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και οδηγίες για την εκτέλεσή της

Υλικά συνταγής

Για το κεικ:
– 400 γραμμάρια Φαρίνα
– 100 γραμμάρια Κακάο
– 400 γραμμάρια Ζάχαρη
– 650 ml γάλα φρέσκο
– 250 ml ηλιέλαιο
– 2 βανιλιες
– 3 αυγά
– 1 κουταλιά του γλυκού κοφτή, αλάτιΓια το γλάσο σιροπιάσματος:
– 2 κουτιά ζαχαρούχο
– 250 κουβερτούρα γάλακτοςΓια την σαντιγί:
– 2 φακ. Garni
– 500 ml γάλα φρέσκο παγωμένο

Εκτέλεση συνταγής

Για το κέικ:– Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ.
– Ρίχνουμε το μείγμα μας, που είναι αρκετά αραιό, σε ένα πυρεξ που εχουμε λαδώσει.
– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά στον αέρα.

Για το γλάσο σιροπιάσματος:– Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι, το ζαχαρούχο.
– Ρίχνουμε την κουβερτούρα, ανακατεύοντας συνέχεια για να λιώσει.

Για τη σαντιγί:

– Χτυπάμε το περιεχόμενο των φακέλων, με το γάλα για 5 λεπτά έως ότου να σφίξει η σαντιγί μας.
– Βάζουμε τη σαντιγί στο ψυγείο.
– Μόλις γίνει το κεικ, το βγάζουμε από τον φούρνο.
– Αφήνουμε το κέικ να χλιαρέψει.
– Ανοίγουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια του, με το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας.
– Ρίχνουμε το σοκολατένιο γλάσο, που είναι ζεστό και το αφήνουμε στην άκρη.
– Μετά από κάνα μισάωρο το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
– Μετά Ρίχνουμε την σαντιγί, πασπαλίζουμε με τρίμματα κουβερτουρας και το διατηρούμε στο ψυγείο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share