Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020

Σπάτε τα μακαρόνια πριν τα βράσετε; Μάθετε τώρα γιατί είναι μεγάλο λάθος!

Δείτε τι πρέπει να κάνετε!

14 Φεβρουαρίου 2020 15:23
Σπάτε τα μακαρόνια πριν τα βράσετε; Μάθετε τώρα γιατί είναι μεγάλο λάθος!

Το μαγείρεμα των ζυμαρικών μπορεί να φαίνεται απλούστατο, αλλά σε κάθε χρήση κάνουμε βασικά λάθη, όπως στο στράγγισμα, ή ακόμη και στο σπάσιμο των σπαγγέτι, με το λόγο να είναι ξεκάθαρος και το Athensmagazine.gr να σας τον εξηγεί, ως προς το γιατί δε θα έπρεπε να το κάνουμε.

Το τρικ είναι καθαρά πρακτικό και οι Ιταλοί το έχουν φιλοσοφήσει ως εκεί που δεν πάει γιατί πολύ απλά δεν αντιμετωπίζουν τα ζυμαρικά ως είδος τροφής, αλλά ως κομμάτι της εθνικής τους κουλτούρας. Το μαγείρεμά τους γίνεται με τεχνική και δίνουν ιδιαίτερη βάση στο ζυμαρικό αλλά και τη σάλτσα που το συνοδεύει.

μακαρόνια

Ένα από τα πράγματα, λοιπόν, που δεν κάνουν είναι να σπάνε τα σπαγγέτι γιατί μετά δεν μπορούν να τυλιχτούν στο πιρούνι όπως πρέπει, αλλά και γιατί με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουν και να λερωθούν με τη σάλτσα. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα βράσεις μακαρόνια ξανασκέψου το πριν τα σπάσεις.

Συνταγή... από άλλο πλανήτη! Φτιάξτε αυτά τα μακαρόνια με γαρίδες και λεμόνι... Θα ξετρελαθείτε!

Θέλετε να φτιάξετε μια συνταγή, όπου... θα γλείφετε τα δάχτυλά σας στο μεσημεριανό τραπέζι; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει αυτή τη μακαρονάδα, με γαρίδες και λεμόνι, που θα σας κάνει να ξετρελαθείτε, μετά από ένα ωραίο ορεκτικό με τυρόπιτα ρολό με φύλλο κρούστας.

Πρόκειται για μια συνταγή αρκετά απλή, πεντανόστιμη που θα θέλετε συνέχεια να την φτιάχνετε. Δοκιμάστε την και άμεσα θα γίνει ανάρπαστη από εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, τα οποία δε θα σταματούν να σας ζητούν να τους τη σερβίρετε.

μακαρόνια γαρίδες

Δείτε εδώ τα υλικά και με πόσο απλά βήματα μπορείτε να εκτελέστε αυτή τη μαγική συνταγή.

Υλικά

1 πακέτο (500 γρ.) κοχυλάκια (όχι τα πολύ ψιλά) ή φιογκάκια ή άλλο κοφτό μακαρόνι,
1 κιλό μέτριες ωμές γαρίδες, ξεφλουδισμένες,
3 κουταλιές ελαιόλαδο + επιπλέον για ράντισμα,
3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες,
½ κοφτό κουταλάκι (ή περισσότερο) μπούκοβο ή νιφάδες τσίλι,
2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού,
1/4 φλ. άσπρο, ξηρό κρασί,
1 μεγάλο λεμόνι, ο χυμός,
2 γεμάτες κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός,
Αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

Βήμα 1
Βράζετε τα κοχυλάκια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να τα παραβράσετε, να μείνουν al dente.

Βήμα 2
Κρατάτε ½ φλ. από το νερό τους, τα στραγγίζετε και τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα να μείνουν ζεστά.

Βήμα 3
Στο μεταξύ, ζεσταίνετε μια πλατύστομη, ρηχή κατσαρόλα ή μεγάλο, βαθύ τηγάνι και βάζετε μέσα 2 κουταλιές από το λάδι.

Βήμα 4
Τη στριφογυρίζετε να απλώσει το λάδι παντού και προσθέτετε τις γαρίδες σε μια στρώση.

Βήμα 5
Τις πασπαλίζετε με αλατοπίπερο, τις ψήνετε για 1 λεπτό και τις γυρίζετε.

Βήμα 6
Τις ραντίζετε με την υπόλοιπη 1 κουταλιά λάδι, προσθέτετε μέσα τα σκόρδα και το μπούκοβο και συνεχίζετε το ψήσιμο ανακατεύοντας συνεχώς για 1 ακόμη λεπτό, ρυθμίζοντας τη φωτιά για να μην καούν τα σκόρδα.

Βήμα 7
Ρίχνετε μέσα το ξύσμα και το κρασί, αφήνετε να κοχλάσει και προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια (½ φλ.).

Βήμα 8
Όταν κοχλάσουν, αδειάζετε μέσα τα μακαρόνια και τα ανακατεύετε καλά.

Βήμα 9
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ανακατεύετε μέσα το μαϊντανό και σερβίρετε τη μακαρονάδα, ραντίζοντάς την με ελάχιστο ελαιόλαδο.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share