Σάββατο, 04 Απριλίου 2020

Πεντανόστιμο και εύκολο σουφλέ με ψωμί του τοστ!

Θα ξετρελαθούν τα παιδιά σας!

13 Φεβρουαρίου 2020 15:42
Πεντανόστιμο και εύκολο σουφλέ με ψωμί του τοστ!

Πεντανόστιμο και εύκολο σουφλέ με ψωμί του τοστ! Τα παιδιά σας με αυτή τη συνταγή θα ξετρελαθούν! Μπορείτε να το συνδυάσετε με ένα εύκολο και νόστιμο γλυκό που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!

Υλικά:

  • 2 κούπες ανάμεικτα τριμμένα κίτρινα τυριά
  • 1 μεγάλο πακέτο ψωμί του τοστ (περίπου 20 φέτες)
  • 1 κούπα ζαμπόν ή διάφορα αλλαντικά της αρεσκείας σας
  • 4 αυγά
  • 2 κούπες γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Λίγη τριμμένη φρυγανιά

*προαιρετικά μπορείτε να βάλετε λίγες πιπεριές, μανιτάρια, λουκάνικα, μπρόκολο και ό,τι άλλο λαχταράει η ψυχή σας

Εκτέλεση:

  1. Βουτυρώστε το πυρέξ που θα ψήσετε το σουφλέ σας και πασπαλίστε με την τριμμένη φρυγανιά (όπως κάνετε το αλεύρι στη φόρμα του κέικ για να μην σας κολλήσει)
  2. Απλώστε, στον πάτο του πυρέξ φέτες του τοστ στριμωχτά και χωρίς να αφήνετε κανένα κενό. Πασπαλίστε με τυρί και αλλαντικά. Συνεχίστε αυτή τη διαδικασία άλλες δύο φορές, καλύπτοντας στο τέλος με φέτες του τοστ επίσης στριμωχτά.
  3. Χτυπήστε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα και το αλάτι και περιχύστε το σουφλέ. Αφήστε το στο ψυγείο για μία ώρα. Έπειτα βάλτε τον φούρνο να προθερμαίνεται στους 180° C, στον αέρα.
  4. Πριν το βάλετε να ψηθεί πασπαλίστε το με λίγο ακόμη τριμμένο τυρί και ψήστε το για 30 λεπτά περίπου.
  5. Μόλις φουσκώσει και μόλις ροδίσει είναι έτοιμο.

Πεντανόστιμο σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο! (Video)

Σας βρήκαμε την πιο νόστιμη συνταγή της ημέρας! Αν δεν έχετε μαγειρέψει ακόμα μπορείτε να φτιάξετε σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο στο φούρνο! Είναι πεντανόστιμο!

Υλικά (για 6 άτομα)

500 γρ. ορικέτι (μικρόσχημα ζυμαρικά που μοιάζουν με αυτάκια – αντικαθιστούμε με κοχυλάκια)

300 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα στα 4 ή στη μέση αν είναι μικρά

300 γρ. μπρόκολο, σε μικρά κομμάτια

1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

500 ml φρέσκο γάλα

60 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό

70 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Κόβει σε κύβους τις πατάτες, τις αλευρώνει και προσθέτει σκόρδο και κρεμμύδι. Το αποτέλεσμα; Μαγευτικό!

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ στο Athensmagazine.gr:

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share